Здравейте, момичета!
Много се радвам за moniks_s
. Макар и по-рано, синчето й си се е родило с перфектни мерки. Дай Боже и тя бързичко да се възстанови.
boboletka, не се притеснявай да питаш за съвети за кърменето и да си търсиш добър педиатър. И тук има кърмачески форум, и в бг-мама, пък и координати на консултанти по кърмене можеш да намериш. Добре, че навреме сте разбрали, че бебо има нужда от повече храна.
Аз лично отдавна се каня да отида на лекция за бъдещи майки
. Намерих информация, остава и да се организирам
.
Виждам, че темата за витамините е станала по-гореща от необходимото
. Не е нужно да се изпада в крайности. Не всяка жена има нужда от допълнителни витамини по време на бременността. Зависи от това как организмът й се справя с храненето на бебето. Аз предварително не бях настроена нито "за", нито "против" вземането на витамини, просто ми се наложи. При някои пък пада хемоглобина или пък започва да липсва нещо друго в обичайното хранене. Бременността променя начина на хранене, на усвояване на храната, променя нуждите на организма. И не виждам причина да се отказваме от някои хранителни добавки, ако това е необходимо, за да родим здрави и доносени деца. Не става въпрос да се тъпчем излишно, а просто да помогнем на тялото си да изхрани още едно-две човечета
.
Alike, фолиевата киселина не се произвежда от организма ни, а е необходима за развитието на бебето. Затова се препоръчва още преди зачеването да се приема фолиева киселина. Можеш да си я набавиш от някои храни, но трябва да ядеш едва ли не само тях, за да доставиш необходимото на организма ти количество. Ако чак толкова те притеснява химията в синтетичните препарати, каква ли пък химия има в плодовете и зеленчуците, които ядем!
lemon, няма лошо да пробваш да отглеждаш зеленчуци в саксия, но те уверявам, че стават доста анемични
. И са малко количество, уви. Но е голяма радост да си откъснеш доматче от личното стопанство
.
Да направя и кратък отчет за моето днешно посещение на ЖК. Всичко ни е наред - растем, дебелеем (включително и аз
), сърчицата ни бият, раздаваме ритничета и юмручета. Всъщност аз от няколко дни похапвам повече, но не съм скочила драстично на килограми. Сега е моментът бебетата да растат повече и съответно да изискват повече от мен
. Засега няма да излизам в болнични, защото се чувствам добре. Но и аз като magi_st вече не се чувствам удобно по много часове седнала
.
Честит празник и от мен!