0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #640 -: Ноември 02, 2013, 22:35:48 pm »
а има ли връзка с това, че като сме инвитро трябва да е със секцио?

Само в България инвитро е предпоставка за секцио. На запад няма такова нещо щом бременността си протича съвсем нормално и няма други предпоставки.
joly, 35 г. далече не е преклонна възраст за раждане.

А за това, че при спешно секцио нямали да успеят да отреагират достатъчно бързо, това зависи от компетентността на екипа (според мен).

Подкрепям!! В моя случай се наложи секцио, защото единия юнак беше седалищно, но дори не бяхме планували операцията, като започнаха контракциите влязох в болницата и на другия ден сутринта извадихме бебоците.. Целта беше да ги държа на топло до послвдно и никакви планове не се правиха, докато не си тръгнаха сами!
А моята док ме насърчаваше да си родя "нормално" ако и двамата се обърнат с главите надолу.. Това в Сащ.
dess_dess не мисля, че това е тапата! При мен също се случваше от време на време нещо подобно.. Мисля, че част от тапата излезе все пак, точно преди да родя, но беше примесена с кръв.. Съвсем различна от само слуз..

*
« Отговор #641 -: Ноември 03, 2013, 01:02:09 am »
Не ,аз не искам да споря,и да няма хубаво раждане.Да не казвам,че мен на моменти ме обзема и страх,ама каквото такова.
Десс,за тапата и мен ме вълнува ,че първия път ми изтекоха водите и неразбрах каква е тапата.Знам ,че трябва да има и кръв,както са казали момичетата.Не се притеснявай , а и ти е рано за такива неща.Най-вероятно е течение,аз имам такова   и от няколко седмици е по-обилно,а и гърдите пак почнаха да ме болят

*
« Отговор #642 -: Ноември 03, 2013, 01:08:22 am »
няма точно кръв, а е по-скоро като зеленикаво желе с кървави нишки. Не може да се обърка.
*

Crystal

« Отговор #643 -: Ноември 03, 2013, 08:20:40 am »
Не е задължително да има кърви нишки. Мойта беше като прозрачно желе или сопол. АЗа зеленикава тапа за пръв път чувам.
*
« Отговор #644 -: Ноември 03, 2013, 09:39:36 am »
Добро утро!

Десс какво става,как си?  :crossfingers:

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #645 -: Ноември 03, 2013, 09:42:59 am »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #646 -: Ноември 03, 2013, 12:30:55 pm »
На мен  част от тапата ми падна вече в болницата.Беше бледо розова.
« Отговор #647 -: Ноември 03, 2013, 14:24:28 pm »
Des,ако това ще те успокои преди 3-4 дни и аз имах едно малко желеподобно на превръзката,но съм убедена,че не беше тапа.На курса за бременни ни обясниха,че е доста желеобразно и МОЖЕ да е примесено с кървави жилки,но не е задължително.
Незнам доколко е справедливо да взимам отношение по въпроса инвитро-секцио,защото моята бременност е спонтанна,но аз не виждам връзка между двете ,ако няма други маркери,които да са предпоставка за въпросното секцио.
Няколко пъти съм казвала,че английската здравна система има и своите плюсове  и минуси,но планираното секцио е рядкост.В повечето случаи е по спешност(присъствах на такова ),дори жени с диоптър и такива с предишно секцио и следващо раждане след повече от година и половина,раждат нормално.
*
« Отговор #648 -: Ноември 03, 2013, 14:33:27 pm »
Бубулина благодаря!
Нели,и моите бременности са спонтанни и двете,но си взимам отношение  :lol:
То тук в Бг по едно време беше като мода това секцио.Моя колежка специално ражда секцио щото я беше страх,и си плаща за тая екстра не помня колко пари.Живи и здрави да сме пък ...На мен нащо ми е кофти ,цяла нощ не см мигнала,заспах в 6.30.То беше повръщане,киселини ,болежки....Имам усещането ,че момента наближава.Вчера купихме и кошарата.

*
« Отговор #649 -: Ноември 03, 2013, 14:57:59 pm »
Мони, ще стискам палци да си права и скоро да ни зарадваш.А ако момента не е наближил ти пожелавам тези неразположения да изчезнат възможно най-скоро.
« Отговор #650 -: Ноември 03, 2013, 17:33:18 pm »
моник,аз пък ще  ти стискам палци да не идва още бебо.Знам колко е нетърпимо на моменти с тези болежки и киселини,а при теб и други екстри,но колкото повече бебчо постои вътре ,по-добре.Току виж този път устоиш до термин!
Вярно е,че в БГ секциото си е направо пожелание.Знам,че си е страх от болката при раждане,но аз след една лапароскопия едвам помръдвах  на следващия ден,а не ми се мисли за операция,че и бебе ,което да храниш на често....то не,че и при естествено раждане и шевове е прелестна картинка....но ще видим каква песен ще пея след като родя :)
Аз днес изпрах частите на количката,остава само да купя купа за миене на шишетата и стерлзиращи таблетки и съм напълно готова.Знаех,че има доста дреболийки за купуване около бебо,но имам чувството,че направо нямат край.Всеки ден се сещам за нещо ново..
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #651 -: Ноември 03, 2013, 18:11:33 pm »
МОМИЧЕТА благодаря ви

:bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

не е май тапата, а просто се е позасилило течението :wink: МНого ви благодаря за подкрепата!!!!
Ние също започваме малко по-малко да пазарим бебешки неща :lol: Много съм шастлива затова :D

*
« Отговор #652 -: Ноември 04, 2013, 09:03:36 am »
dess_dess радвам се ,че не е  нещо сериозно  osi_9

Мони и аз ти стискам палци дори и момента да настъпи,ние сме с теб,хубаво е още малко ,но както е рекъл Господ  :crossfingers:
остава само да купя купа за миене на шишетата и стерлзиращи таблетки и съм напълно готова.Знаех,че има доста дреболийки за купуване около бебо,но имам чувството,че направо нямат край.Всеки ден се сещам за нещо ново..
Нели това предполагам е нещо което замества стерилизатора,по лесно ли е така  :ask:

*
« Отговор #653 -: Ноември 04, 2013, 10:39:33 am »
Здравейте, момичета!

dess_dess, радвам се, че при теб все пак се е оказало бял кахър :). Имаш време за слузестата тапа.

moniks_s, задръж още малко :)! Моментът наистина наближава, но нека бебо си постои още чалко в теб.

Момичета, много ви се радвам, че се подготвяте вече за срещата с бебчетата. Дано всичко да мине добре, когато настъпи моментът!

И аз бих искала да изразя мнение по въпроса за ин витро и секцио. Според мен няма никаква връзка между начина на зачеване и начина на раждане. Ако бременността протича без проблеми и няма медицински индикации за операция, раждането трябва да си бъде естествено. Усложнения може да има и при секцио, и при естествено раждане, но да се предпочита операция, защото имало рискове, си е игра с психиката на бременната. Аз дори бях учудена, че при едната ФМ ми казаха, че бременността след ин витро била рискова само защото е ин витро. И това при положение, че при мен няма тежки съпътстващи заболявания или други усложнения. Лекарите често се презастраховат и не желаят да рискуват. Сякаш операцията е нещо рутинно.

Тепърва ми предстои да обсъждам раждането с лекарите от моята клиника и да се ориентирам за екип за раждане. По всичко изглежда, че при мен ще се наложи секцио. Макар да съм привърженик на естественото раждане, едва ли ще се съпротивлявам много, защото аргументите в полза на операцията са сериозни. Тук някой споменаваше, че при близнаци се предпочита секцио. Има лекари, които израждат близнаци и по естествен път :). Стига първият близнак да е с главата напред. Трябват си смелост и умения от екипа. Но при мен най-утежняващият фактор е възрастта :). Ще видим, има време :).
*
« Отговор #654 -: Ноември 04, 2013, 11:40:22 am »
здравейте на всички мами,аз от доста време не съм влизала имам проблем-хванала ме е една хрема от 3 дни,нямам температура и не ми е лошо,някой имал ли е същите проблеми,аз съм в 27 седмица
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #655 -: Ноември 04, 2013, 14:13:52 pm »
Привет, коремчета! Как сте днес?  :hello:
2411, аз бях до преди няколко дни в подобна ситуация. Помогнаха ми фрешофе от цитрусови плодове и Бизоин-Мама, нослето си почиствах /промивах/ с физиологичен разтвор от аптеката, на третия ден бях вече копче. Дано се оправиш бързо!
moniks_s, надявам се да успееш да удържиш още малко фронта! :D А когато моментът настъпи - всичко да мине гладко и без никакви проблеми!
Видях, че сте обсъдили начина на раждане. Личното ми мнение е, че ако бременността протича без проблеми, и няма медицинска причина за секцио - раждането трябва да си бъде нормално. Аз се моля почти всеки ден да успея да родя нормално, без да се налага да ме режат. Но това е моето лично мнение. Вярно, боли повече, но след това възстановяването протича по-бързо. Дори ако мога бих искала да родя без упойки и болкоуспокояващи. Поне сега мисля така де, като дойдат контракциите може и друго да поискам :lol:
Тази седмица - на 8-ми, живот и здраве, съм на преглед, мислех да обсъдя въпроса с раждането с лекарката. Искрено се надявам да може да бъде естествено и да ме изражда д-р Панова.
Момичета, виждам, че вие малко по малко се подготвяте... И чак започвам да се притеснявам, че аз още нищо не съм купила (въпреки, че още има време за мен). Гледам за колички и креватчета, вече съм набелязала, но май ще трябва по-сериозно да се задействам! :lol: Днес отидох и купих шапчица за бебо. По принцип не вярвам в бабини деветини, но това реших да го спазя. Взех две шапчици - една обикновена и една много сладурска - като звездичка. Та това е първата ми покупка, и мисля вече да започвам бавничко и с другите неща. Следващото мисля да е количка и креватче. И след това бавно да започна с някои дрешки, да ги изпера и изгладя по-рано, та да не се окажа неподготвена :D Ох, малко се отнесох...
Тези два дни бебо е особено активен - тази сутрин целият ми корем беше преместен на ляво.. голям зор беше докато се намести по средата - ритане, бутане, стори ми се, че дори вече хълца - дали е възможно? :D
Пожелавам ви успешен, усмихнат и много спокоен ден!  :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #656 -: Ноември 04, 2013, 16:41:03 pm »
Starshine какво е това бизоин мама
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #657 -: Ноември 04, 2013, 16:44:37 pm »
2411 - Биозин-Мама, извинявам се за грешката. :oops:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #658 -: Ноември 04, 2013, 16:54:21 pm »
Аманда,таблетките за стерлизиране ги взимам просто като допълнение.Имам стерлизатор за микровълнова.Бях чела обаче ,че помпата за кърма не трябва да се стерлизира в стерлизатора.
Таблетката се разтваря във вода и разтворът може да се държи 24 часа(по спомен)ако искам да сложа една биберона или пък силиконовите зърна,приставките на помпата,за ей такива дребни неща...Доста са евтини-нещо от рода на 2паунда за 100таблетки и са практични ако искаш да пътуваш някъде и да не носиш стерилизатор.
Старшайн,аз доста отрано накупих всичко.В България суеверието е една идея по-силно,защото все трябва да сме подготвени и за лош вариант и честно казано  на мен  целият този  негативизъм не ми харесва.Съгласих се само да сложа една играчка в кошарата,че не трябвало да стои празна.
« Отговор #659 -: Ноември 04, 2013, 18:32:10 pm »
Аз пък да се изкажа за тапата-при всеки е различно,може и да се изпусне  :D на мен част ми падна 2 или 3 седм преди раждането,но до последно не бях сигурна,че е било това-нямаше крув,чисто жълта слуз си беше (извинявам се за описанието).ост част изтече с водите и ако не се бях прибрала точно,щеше да си падне по улиците и нямаше и да разбера(че тичах с течащи води към вкъщи) :lol: