Здравейте, момичета! Надявам се, че сте добре, пазете се от настинки и вируси, защото времето много предразполага към заболявания точно сега. За гърло може да се ползва и тантум верде, много ефикасно. Много плодове, цитруси, чай, мед. Цяла бременност успявах да се опазя, само накрая така ме тръшна, че чак антибиотик пих, но щом се налага, няма накъде, за да не се усложняват нещата.
*Sunny*Angel* - при мен имаше съмнения за гестационен диабет, заради повишено количество околоплодни води, което се видя на последната фетална морфология. Доколкото ми обясни д-р Стратиева, това състояние се появява по-късно, в по-напреднала бременност и си има определени признаци, за да се заключи, че бременната може да има такъв диабет - както казах вече, повишено количество околоплодни води, голям плод и т.н. Прави се обременяване с глюкоза, т.е. пие се едно прахче чиста глюкоза, разтворена във вода и се мери захарта три пъти - на гладно сутрин, после след 1 час и после - след още един час. Кръвта се взема от пръста. Резултатите ги коментирах с ендокринолог, небезизвестният из този форум д-р Начев, който беше категоричен, че при мен няма такъв диабет. Както чета, ти си имала проблеми и преди забременяването, така че може да се посъветваш направо с ендокринолог кога да се изследваш и как точно. Аз говоря от гледна точка на човек, който не е имал такива проблеми преди забременяването.
Ето линк:
http://www.diabetnews.bg/12873Относно повръщането - аз повръщах жестоко някъде до средата на 5 месец, бях отслабнала, ходих по лекари, изпих сума ти лекарства, докато изведнъж спря като с магическа пръчка. Сега накрая имам ужасни киселини, пак повръщам от време на време, но в деветия месец, поне при мен, не знам от какво да се оплача по-напред.
Важното е бебчовците да са здрави, ние вече сме на заден план.
Малко дълъг пост, но ще ме извините. Май това ще е от мен, в качеството ми на бременна
. Понеделник, да е живот и здраве, постъпвам в болница, вторник би трябвало да е "доставката", надявам се всичко да е наред и да се похваля с добри новини. Пожелавам ви леки и хубави дни до края и здрави и красиви бебета!