0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #360 -: Октомври 16, 2013, 14:15:24 pm »
Привет отново.На моите калпазани живи и здрави разликата ще е 2.9 мес.,което си е почти 3 год.
Старшайн ,Беата -мисля като вас.
Мира Мими-ще бъде наред всичко на 22.И Тео ходеше на ясла и свикна горе-долу с боледуванията за 1месец.Но сега ми е много далеч щото се преместихме в нова квартира,в друг квартал.А и наистина преноса на бацили от голямото към бебето живот и здраве е основния фактор,заради който няма да го давам батето.

*
« Отговор #361 -: Октомври 16, 2013, 17:56:11 pm »
Здравейте момичета, как сте?
Лека бременност на новодошлите и най-вече всичко да е наред.
Аз покрай този университет полудях и сега съм и с настинка и ми се налага да се тъпча с хомеопатични лекарства, за да оздравея по-бързо. Иначе днес бяхме на ехограф и се оказа, че ще си имаме момиченце и всичко му е наред - тежи 460г и е около 20см. Докторът каза, че плацентата ми се е вдигнала и остана само кардиолога да си изкаже мнението дали ще мога да родя нормално. Другата седмица само трябва да отида да ми вземат кръв и за сега е това. Единствено само не съм решила къде ще раждам - дали в АГ или Окръжна болница, но мисля, че имам достатъчно време да мисля и за това...
*

Crystal

« Отговор #362 -: Октомври 16, 2013, 19:16:30 pm »
Ами здраво е  :D няма зачервено гърло, няма кашлица, нищо не го боли, жизнено е, просто от време на време има сополи, бистри  :D
Сополите не са нормални,освен след рев. Може да е алергия, може да е и нещо друго. Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.
А ние откакто имаме бебе, каката се "вбебени", иска само аз да я обличам и събличам, даже иска да яде бебешките пюрета.
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 19:36:50 pm от Crystal »
*
« Отговор #363 -: Октомври 16, 2013, 21:33:33 pm »
Ами здраво е  :D няма зачервено гърло, няма кашлица, нищо не го боли, жизнено е, просто от време на време има сополи, бистри  :D
Сополите не са нормални,освен след рев. Може да е алергия, може да е и нещо друго. Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.
А ние откакто имаме бебе, каката се "вбебени", иска само аз да я обличам и събличам, даже иска да яде бебешките пюрета.
Не приемай буквално думите. Аз по-скоро разбирам, че не се е разболявала сериозно.

« Отговор #364 -: Октомври 16, 2013, 22:31:49 pm »
Вечните дисккусии за хремите, кашлиците... защо сополиви ходят на ДГ....

Момичета, разберете, така е до към 5 -6 год. Децата боледуват масово, почти нон стоп са с хреми и кашлици през есенно-зимния период. Така се изгражда имунитета /така казват поне нашите немски педиатри/
Тук в Германия, никой не спира детето си от ДГ само заради сополи и кашлици.... Т е изискването да си остане детето в къщи.
И масово са с течащи носове, днес поне на площадката видях 10на деца с провиснали сополи. Никой не им обръща такова сериозно внимание като в БГ, майките тук не се впечатляват от сополи :D :D :D
Само да отбележа, дъщеря ми, миналата зима на 5 год, боледува само 1 път. Преди това, на 3 и 4 год изкара доста тежки вируси през зимата, кашля ми месеци наред, почти цяла година, без никакви други признаци на болест.... е трябваше ли да я спра 1 год от ДГ заради кашлицата?

Сега да почукам на дърво, в училише вече, изкара няколко дневна хрема, без нищо друго 
Е трябва ли да я спра от училище заради сополите?
Я си помислете.... Те и на 7 години ще хващат хреми, ще ги спирате ли от училище???

« Отговор #365 -: Октомври 16, 2013, 23:20:46 pm »
Alike, честито мома :)  :P

Относно темата за сополивите деца и аз мисля, че трябва да се оставят да ходят на градина въпреки сополите и кашлиците. Това подсилва имунитета и той става готов за борба с вирусите.
Когато родителите са работещи, не могат да си позволяват освен това да отсъстват непрекъснато от работа. Не мисля, че някой работодател би издържал това.
Поради същата причина (а именно изграждане на имунитет) съм и против антибиотиците.
Моята майка не ни е давала като деца антибиотици, дори и когато лекарите са ни ги изписвали.
За да ни калява ни е къпела с хладка вода докато посинеем от студ и после ни е разтривала с хавлиена кърпа докато почервенеем от сгряването. Използвала е много народна медицина.
Антибиотици и в момента не приемам (изключвам 2 лечения на хламидии преди 5 години).
За 11 години трудов стаж съм била два пъти в болничен (да чукна на дърво). Като ме заболя в началото на тези седмица гърлото пих чай от шипка и чай от дюля, ядох мед и за 24 часа ми мина без други лекарства. Остана ми само хремата. Моите колеги подобни симптоми ги влачиха 10 дни. Мисля, че това го дължа изцяло на начина, по който ме е гледала майка ми като дете.
Пожелавам си същата сила спрямо моето дете/деца.
« Отговор #366 -: Октомври 17, 2013, 00:54:08 am »
Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.

А ти от къде мислиш се е заразила дъщеря ти? Както сама казваш в по-горния си пост, от ДГ.
Е, тогава какъв е смисъла да не я пускаш на ДГ, ако е жизнена и без Т, тя вече се е заразила, а и явно и да не я пуснеш ти, то ще има и други деца там, със същия вирус...... те от своя страна ще заразят другите

Все повече и повече се убеждавам, че немската педиатрична система /както казва д-р Бърди/ е в правилна посока.... децата ми не пият нон стоп АБ, както в бг се практикува, и колкото и да е тежко първите 5-6 години, болестите се узрастват, и то без драмию

Поздрави

« Отговор #367 -: Октомври 17, 2013, 00:56:07 am »
Дъщеря ми също е жизнена и няма температура, но кашля и ако я пусна на градина може да зарази другите деца, а и за нея не е добре.

А ти от къде мислиш се е заразила дъщеря ти? Както сама казваш в по-горния си пост, от ДГ.
Е, тогава какъв е смисъла да не я пускаш на ДГ, ако е жизнена и без Т, тя вече се е заразила, а и явно и да не я пуснеш ти, то ще има и други деца там, със същия вирус...... те от своя страна ще заразят другите

Все повече и повече се убеждавам, че немската педиатрична система /както казва д-р Бърди/ е в правилна посока.... децата ми не пият нон стоп АБ, както в бг се практикува, и колкото и да е тежко първите 5-6 години, болестите се израстват, и то без драми

Поздрави

*
« Отговор #368 -: Октомври 17, 2013, 01:08:10 am »
Момичета, може би ще е по-добре да се прехвърлим в седмичната тема на майките.

*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #369 -: Октомври 17, 2013, 08:28:57 am »
Как е възможно? Акушерка и санитарка със стафилококи в родилното отделение в Габрово.

http://ehograf.info/content.php?cont=560#!prettyPhoto
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #370 -: Октомври 17, 2013, 10:06:01 am »
По въпроса за сополите и ... не искам да споря, всеки има свои разбирания, не искам да натрапвам своите! Аз мисля, че колкото повече пазиш едно дете, толкова по-болнаво расте. Леките неразположения са нормални за възрастта, изолацията не е решение. Да, от яслата дойдоха сополите, и какво от това, така ще е до 1 клас, предполагам. Важното за мен е да не расте под похлупак и да си изгражда имунитет.

Сега друго да ви питам, пиете ли кафе сутрин? С първата бременност още след пункцията док ме предупреди да избягвам кофеинсъдържащи напитки, защото пречат на имплантацията. Спрях кафето, а 2 дни след теста започна гаденето и дори миризмата му ме дразнеше. Сега е друго, пиех по 2 кафета на ден преди да разбера, че съм бременна. А сега си пийвам по 2 глътки само сутрин. Пие ми се, определено, но ми е гузно, че си сръбвам  :oops:

Как е възможно? Акушерка и санитарка със стафилококи в родилното отделение в Габрово.

http://ehograf.info/content.php?cont=560#!prettyPhoto
Възможно и още как! Това е една голяма трагедия, но не ме учудва, болниците са развъдници на инфекции, особено местата, където не се спазват елементарните правила за почистване.

Лични наблюдения от  неврологичното отделение на врачанската болница, там хигиената беше под всяка критика. С 2 думи, урината просто се замазваше със сив парцал, хлебарки, мухи, паяжини, кръв по стените, почистваха стаите с парцала от тоалетната ... и така е в почти всички малки, държавни болници
« Отговор #371 -: Октомври 17, 2013, 10:07:10 am »
Здравейте, момичета! Аз все още ни смея да се зарадвам, въпреки че имам 13 дневно закъснение и полож. тестове. Във вторник бях при моя лекар, каза, че вижда точица в матката, но да отида пак след седмица, не беше много сигурен :( Съвсем в началото урината ми беше доста по- тъмна, сега гледам, че е е нормална, така ли трябва да е? Много ми е притеснено какво ще стане.

*
« Отговор #372 -: Октомври 17, 2013, 10:53:04 am »
Цитат
Сега е друго, пиех по 2 кафета на ден преди да разбера, че съм бременна. А сега си пийвам по 2 глътки само сутрин. Пие ми се, определено, но ми е гузно, че си сръбвам  :oops:
mira_mimi, кафенце на ден може. Доктора на мен ми каза ако ми се пие да пия, но не повече от едно. Аз си мислех че от кафето няма да мога да се откажа , но явно мотива се оказа по-силен от желанието  :wink: и от трансфера до ден днешен да съм изпила общо не повече от 4-5.
Хигиената в болниците ..... какво да я  коментирам - за това не е виновна нито държавата, нито системата, нито липсата на пари.
Buba87, чакането от преглед до преглед е най-трудното. Доктора е видял че точицата е там, където трябва, иска следващия път да види , че точицата става по-голяма (сакче), после и да тупти. Опитай да се занимаваш с неща, които ще ти отвлекат вниманието. Трудничко е но не невъзможно. Тревогите не са ти от полза. Хайде, дишай и започни да свикваш с хубавата мисъл.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #373 -: Октомври 17, 2013, 10:57:22 am »
Аз не съм спирала да пия кафе, по едно на ден всеки ден.Оказа се, че от него не ми се и гади, та се възползвах на макс :)

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #374 -: Октомври 17, 2013, 11:13:38 am »
Здравейте момичета, как сте днес?
Добре дошли на новите попълнения, лека бременност до края!
Относно кафето - пия по 1 на ден (3 в 1 с много мляко). С ниско кръвно съм и след трансфера го спрях рязко - резултатът беше кръвно 80/50 и две седмици се влачих като пребито куче. Не знам дали е вредно, но мисля, че за бебето е по-вредно  да се поддържа толкова ниско кръвно дни наред.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #375 -: Октомври 17, 2013, 11:25:51 am »
Здравейте,

вчера бяхме на женска консултация и да се отчета и аз :)
Едната бебка е вече цеееели 1300 кг, а другата е 1210 кг :)
Много бяха смешни, не спряха да му ритат ехографа на док, а ги е понастиснал, а са го изритали :) Околоплодни води са ОК, плацентата е вече 1 степен. Тонове на бебетата са ОК. Вървим с една седмица напред обаче твърдо, как ви се струват тези новини за 27 седмица и 2 дни ? :)

Добре дошли на новите попълнения, лека бременност до края! :bighug:
Относно кафето и   аз пия по 1 на ден  с мноoooooго мляко  :lol:

« Отговор #376 -: Октомври 17, 2013, 11:30:14 am »
Благодаря ти, avallon! Така е, напълно си права :) Леко бременеене на всички мами!

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #377 -: Октомври 17, 2013, 11:41:39 am »

Дес не знам колко трябва да сте голями за тази седмица,но девойките вървят перфектно според мен ;) по добре по голями да са.И са горе долу еднакви на големина :)

Буба87 мисли позитивно,всички ти стискаме палци  :) и съм сигурна,че всичко ще е наред!Като се сетя и аз каккви притеснения бяха докато не чухме сърчицата......Дано на следващия преглед чуеш и ти този звук  :D

И аз вчера бях на ехокардиография.Сърчицата на бебенца са перфектни  :D Докторката ме пита по какви препоръки съм там и дали някои се съмнява в нещо.....Казах й,че е по мое желание.Странно ме изгледа.Може би наистина прегледа се прави само ако имат съмнение за нещо.Цената му е 60лв. И за пръв път на преглед да ми взимат редовна цена.Иначе навсякъде си плащам почти двойно,че били 2 бебета  8O
[/quote]
*
« Отговор #378 -: Октомври 17, 2013, 11:45:10 am »
Привет и от мен.
Мира Мими-кафе пия по едно сутрин.Пие ми се .Имаше период, в който ми се гадеше от него ,но вече не.
Десс,браво на госпожиците.По принцип и моя бебок е със 1седм.напред.При всички прегледи така
Асенце,ти защо го прави този преглед?Радвам се ,че всичко е наред.При кой лекар ходи?

« Отговор #379 -: Октомври 17, 2013, 11:52:48 am »
Asenceto, благодаря ти! Дано и твоите бебоци да вървят все така добре :)