0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #340 -: Октомври 15, 2013, 11:58:52 am »
mira_mimi това е чудесно,честито и добре дошла и леки месеци до финал  :bighug:

*
« Отговор #341 -: Октомври 15, 2013, 12:05:16 pm »
Здравейте, момичета!

boboletka, още съвсем мъничко ти е останало :). Ще стискаме палци. А защо бързате със секциото? Или лентичката ти не показва точно :)?

moniks_s, ти сигурно си на вълна детски дрешки  :D. Подреди ли гардероба вече?

За момичетата, които покрай проблемите със забременяването са позагубили някоя и друга приятелка, ще кажа, че или приятелката не е била много близка, или пък е твърде чувствителна и съобразителна и пак ще се сближите. В трудни моменти се разбира кой ти е приятел. А покрай бебетата ще си намерите компания, а току виж и нови приятелки.

mira_mimi, честито! Лека и безпроблемна бременност! Добре дошла в групата!

Аз пък съм в период, в който сама си търся проблеми  :). Нали не усещам още бебетата, а нищо не ме боли и си измислям поводи за тревога. В такива моменти се радвам, че ходя на работа и съм заета, за да не си пълня главата с глупости :).

Хубав ден!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #342 -: Октомври 15, 2013, 12:10:19 pm »
Здравейте, коремчета! Как сте днес? :)
mira_mimi, добре дошла! Успешна и спокойна бременност ти желая!
joly, така и мен ме размекна. :) Честно казано аз май няма да имам много приятелки около мен... на някои децата вече са пораснали, а те самите ходят на работа... та не знам как ще съм.. все се надявам, че ще срещна някое свястно момиче докато бутам количката. :crossfingers: Слънцето ще си е на работа - няма как, не може да отсъства... тааа весело ще ми е :?
moniks_s, радвам се, че всичко при вас с бебчето е добре!
beata, скоро и ти ще започнеш да усещаш бебчетата! Не си търси излишни поводи да се тревожиш! Всичко ще бъде наред! :hug2:

Иначе аз днес, както и вчера, се чувствам добре. Усещам бебо почти постоянно, явно ще го правим каратист :lol: Времето тук от 3-4 дни е прекрасно, което поддържа все още доброто ми настроение! :sunshine:
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и слънчев ден! :grouphug:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #343 -: Октомври 15, 2013, 12:37:14 pm »
Здравейте момичета и аз да се похваля, вчера бях на преглед и чух най прекрасният звук на света - едно тупкащо сърчице, видях ембриончето за сега върви добре. Толкова бях притеснена че не мога да ви опиша бях пребледняла и устните ми бяха лилаво-сини. Тъй като имам предишни пъти неуспешни. Направиха ми вливане на интралипид и това беше.
*
« Отговор #344 -: Октомври 15, 2013, 13:34:12 pm »
mira_mimi, честито и добре дошла.
desi_do4eva, това е незабравимо преживяване,  от големия страх до голямото щастие и то само за миг.
По въпроса с приятелките, по скоро аз се отдръпнах, отколкото те. Нямах сили по -найсе пъти да обяснявам и разказвам перипетиите си и всеки път да ги преживявам, да обяснявам неща, на хора, тооолкова далеч от всичко по темата за репродукцията като цяло ... често неразбираем език. Която е била истинска тя ще разбере и ще остане такава. Дори и да не ми разбере мотивите, ще ги приеме.

Цитат
Аз пък съм в период, в който сама си търся проблеми  :). Нали не усещам още бебетата, а нищо не ме боли и си измислям поводи за тревога. В такива моменти се радвам, че ходя на работа и съм заета, за да не си пълня главата с глупости :).

beata osi_9, това с работата и мен ме спасява. Не се притеснявай съвсем скоро ще ги усетиш. Аз съм с предна плацента и също доста късно я усетих (принцесата).

boboletka, то  не останало, съвсем скоро ще гушнеш съкровището.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #345 -: Октомври 15, 2013, 13:46:38 pm »
Ау прекрасни нови попълнения.

mira_mimi, честито много се радвам за вас.

Аз съм телеграфна, но имам ужасно много работа.Хубав ден от мен!

« Отговор #346 -: Октомври 15, 2013, 13:50:26 pm »
Мира....ах как се зарадвах.Честито миличка.Може би трябва да се видим да пием по един сок. :oops:
Николай е на 2г.4м.5д.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #347 -: Октомври 15, 2013, 13:59:12 pm »
С удоволствие, морско момиче, само кажи кога!
*
« Отговор #348 -: Октомври 15, 2013, 23:26:32 pm »
Колко хубаво МираМими. Много се радвам.  :welcome_1:
Аз чакам да вляза в 9 мес. и започвам пране ,гладене и редене.И да купим легълце и шишета  :D
Да Аманда ,естествено ще раждам ,ако не стане нещо ,де.Първото е естествено .
Аз нещо взех да се нервирам на хората.Напоследък се изнервям ,като ме видят колежки или някакви общи познати и като почнат да ми говорят-милата,горката и прочие.Днес една колежка като взе да ми дава акъл,да съм дала Теди на ясла да не ми пречел ,да съм си почивала. Колко щяло да е трудно с две деца и т.нИ аз на свой ред почвам да обяснявам ,че сме го искали това бебе,че не е случайно и още куп такива неща.Малеееее тия хора  :x И като кажат" горката" ходи им обяснявай ,че си щастлив ,че е станало това бебоче ,съвсем естествено и аз даже не вярвах ,че ще стане  :oops:
Деси Дочева ,браво и спокойно вече  :bighug:
Беата,ще ги усетш ,има време  :D Не си внушавай

« Последна редакция: Октомври 15, 2013, 23:34:56 pm от moniks_s »

« Отговор #349 -: Октомври 16, 2013, 00:49:52 am »
И аз на свой ред почвам да обяснявам ,че сме го искали това бебе,че не е случайно и още куп такива неща.Малеееее тия хора  :x И като кажат" горката" ходи им обяснявай ,че си щастлив ,че е станало това бебоче ,съвсем естествено и аз даже не вярвах ,че ще стане  :oops:

:D Мони, само  от практика, да се намеся, едното няма нищо общо с другото.
Наистина е доста по трудно с две деца с малка разлика, особено малкото като поизрастне, стане мобилно, започне да пипа нещата на по-голямото и т. н. в този ред неща.... :D За непрекъснатите караници, сбивания и писъци да не говорим. :D
Така, че запази коментарите за гледането на 2 малки деца за по-късно.
Аз препоръчвам, ако не е голямото дете вече на детско заведение и нямаш помощ след раждането на бебето, да го запишеш, сама ще се убедиш, че трудно се оцелява иначе :D :D

*
« Отговор #350 -: Октомври 16, 2013, 00:56:14 am »
Просто имат различни потребности, които няма как да задоволиш едновременно. Аз през лятото ги гледах двамата три седмици сама (през деня) и станах на дива калинка. Хем големият е на 4. Така че, подкрепям Албена.  8) Никой не е казал, че детето не е желано.

Мира, много се радвам за вас.  :D

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #351 -: Октомври 16, 2013, 01:07:16 am »
Това го разбирам и аз ,но на самата мен ще е по-трудно да водя малкия по ясли и т.нОсобено зимата,като знам как беше ,10 дни там и 10 у дома болен.Както и да е.Знам ,че няма да е лесно ,но ...
То караници докато почне да има.....Теди ще тръгне на ДГ  :D А и те са неизбежни след време,та няма да ги давам на седмични ,за да не се засичат у дома  :lol:
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 01:12:42 am от moniks_s »

« Отговор #352 -: Октомври 16, 2013, 01:08:43 am »
Просто имат различни потребности, които няма как да задоволиш едновременно. Аз през лятото ги гледах двамата три седмици сама (през деня) и станах на дива калинка. Хем големият е на 4. Така че, подкрепям Албена.  8) Никой не е казал, че детето не е желано.

Мира, много се радвам за вас.  :D

Лека бременност на всички!

Ааааа Деси, тепърва ти предстои екшън :D :D. като започне да тича госпожицата, да пипа и разваля игрите на брат си и започнат да се разменят обиди и реплики, пак ще дискутираме, живот и здраве :D :D

*
« Отговор #353 -: Октомври 16, 2013, 01:12:03 am »
Да сме живи и здрави! Тя и сега напира да му пипа играчките, нищо, че още не може да ходи. Допълзява, изправя се ...  :lol: И като докопа нещо, той й го издърпва от ръцете и тя пуска сирената.

Моят ходи на ясла/градина от годинка и половина и затова не боледува особено често вече. Миналата зима беше два пъти за около 7-10 дена болен. Първата година и малко беше зор. Ама и това са нормални неща. Минават и заминават.
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 01:13:42 am от blue_sky »

*
« Отговор #354 -: Октомври 16, 2013, 09:30:40 am »
Добро утро мами!
Как сте днес?
Деси Дочева радвам се ,че всичко е наред,нека така да бъде и до финала  :wink:
Мони ще се справиш   :)
Аз също си мисля ,че с деца с малка разлика ще е малко трудничко и за това искам ако имам и второ дете да бъде горе долу с 4г. разлика,не знам защо си мисля,че тогава ще е по-лесно това само мамите с такива деца могат да кажат,но живот и здраве сега това да се роди та за после ще мислим пък ако дойде по естествен път дори и да е скоро след първото пак ще се радваме и ще се справим някакси.

*
« Отговор #355 -: Октомври 16, 2013, 10:36:02 am »
Здравейте, момичета!

Много хубава темичка сте подхванали :). Моето мнение като страничен наблюдател на семейства с две деца е, че конфликтите зависят до голяма степен от характерите на децата, а не толкова от разликата им в годините. Имам пример за деца с разлика от 4 години, които идеално се разбират и много малко се карат. Те нямат и особен конфликт за играчки, защото са момче и момиче :). Но най-пресният ми пример е две момичета с разлика от десет години, които все имат повод да се дърпат за нещо. И това основно заради малката бандитка, която се интересува само от нещата на кака си. Колкото повече й се забранява, толкова повече се натиска да пипа. Нали си е козленце, все с рогцата напред се бута  :lol:.

moniks_s, ще намериш най-удобния за теб начин да се грижиш за двете си деца. Иначе снизходителното отношение и псевдозагрижеността са доста изнервящи. Има разлика, когато някой ти говори с желание да помогне, и когато всява излишен песимизъм. Хората често не умеят да се радват на чуждото щастие. Ти си знаеш, че няма да е лесно, но си готова да поемеш товара. Съжалението е напълно неуместно.

Благодаря ви за милите думи, момичета :). Старая се да не се притеснявам излишно. До следващия ми преглед, в края на месеца, ще се опитам да мисля само хубави неща :).

Приятен ден!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #356 -: Октомври 16, 2013, 11:30:20 am »
Здравейте, момичета! :)
Наистина много хубава тема сте подхванали.
beata, много добър пост. Напълно съм съгласна с теб - до някъде разбирателството зависи от характерите на самите деца. Аз много се надявам характерът на моя бебок да ми позволят по-бързо да забременея след раждането. Аз съм само дете, но винаги съм искала децата ми (2 или 3) да имат малка разлика - максимум 3 год. Та, много си стискам палци да стане така. :lol: Вярно, първите 2-3 години ще са много уморителни и трудни, но след това децата ще растат по-щастливи, ще имат компания и ще знаят, че могат да разчитат на някого, когато им е трудно. Ще могат и да споделят с някого. Е, би било страхотно ако приемат мен за истински приятел, но едва ли биха споделяли лични и интимни неща с мама и татко (независимо колко много ми се иска на мен). :)
Иначе се чувствам и днес добре. Бебо мърда постоянно. Вие как сте?
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден! :flower: :sunshine:

Quiet people have the loudest minds.
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #357 -: Октомври 16, 2013, 11:43:55 am »
Благодаря ви!  :D
При нас разликата на децата ще е 3 години и като се има предвид, че Ния ходи на ясли и оттогава само мен признава дори за елементарни неща, се надявам това да отмине преди да се роди бебето. Слава Богу, не се разболява, почти от 2 месеца е на ясли и само със сополи се разминава. Преди да забременея си правех планове, че ако чакам бебе и съм си вкъщи няма да я пускам на ясли и ще си се гледаме, но тя вече свикна и аз свикнах да разполагам с много време за почивка и ще си я оставя на яслите.

Аз още не съм видяла сърчицето, на 22 ще ходя, леко притеснено ми е, но се разведрявам с хубави мисли.
*

Crystal

« Отговор #358 -: Октомври 16, 2013, 12:27:01 pm »
Моите две момичета са с разлика 3 години и си ги гледам в къщи и си ни беше много добре.Миналата седмица пуснах каката на детска градина-на втория ден вечерта беше болна. Сега двете са в различни стаи, за да не се зарази малкото и това ме влудява, но го дължа на детската градина...До догодина няма да пусна каката на ДГ, не искам бебето да се разболява още от сега. А и ми е много интересно как детето има сополи, но всъщност е здраво...Затова сме на този хал.
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #359 -: Октомври 16, 2013, 12:58:06 pm »
Ами здраво е  :D няма зачервено гърло, няма кашлица, нищо не го боли, жизнено е, просто от време на време има сополи, бистри  :D