0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #320 -: Октомври 12, 2013, 09:44:14 am »
Добро утро момичета!
Маги честито девойка
Starshine а на теб честито мъж
Радвам се ,че всичко е наред и при двете  :wink:
Пожелавам ви хубави почивни дни!

*
« Отговор #321 -: Октомври 12, 2013, 10:18:37 am »
Добро утро момичета!Мен пък тази нощ ,след редовното връщане на вечерята,като ме хвана една параноя......Чак започнах да се треса от страх ли ,от нерви ли и аз незнам
Като си внуших ,че ще раждам....като си за спомнях как ми изтичат водите ,само незнам защо се панирах такава.Все го мисля малкия как ще е без мен докато съм в болница.То ще мине де ,ама пусти страхове.Хем съм решила ,че ще е при нашите докато ме няма ,там ще му е спокойно с братовчедите ще играе ама   :oops: :?
.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #322 -: Октомври 12, 2013, 15:03:59 pm »

Здравейте :D
Радвам се, че сте добре и в добро настроение :lol:

Маги честито девойка :P
Starshine, а на теб, честито мъж :lol:

moniks_s :bighug:

хубав уикенд и от мен :lol:

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #323 -: Октомври 12, 2013, 15:49:51 pm »
Здравейте и от мен! Няколко дни не съм ви чела, а вие сте изписали цял роман  :D
Маги, честита мома!
Starshine  - честито момченце!
Така, като гледам, май момите вземат превез :bori_007:
Хубав и спокоен уикенд, момичета!
« Отговор #324 -: Октомври 14, 2013, 09:47:14 am »
Здравейте момичета,
Как сте днес?

Аз съм с гърлобол, но надявам се някак си от само себе си да изчезне  :lol: и си останах вкъщи. Следобяд съм на лекар. Племенникът беше малко болен и може от него да съм прихванала нещо.

Направих отново голям пазар на дрешки събота и неделя: 1 пола, 2 панталона, 2 рокли, 1 боти. 2-3 блузи само трябва да си взема и мисля, че съм готова за работа.
Роклите е най-изгодно да си ги вземаш от магазини за небременни. Така излизат по-евтино.
На мъжа ми му стана лошо колко дрехи съм накупила, та добре че не беше с мен по време на пазара.  :lol:
*
« Отговор #325 -: Октомври 14, 2013, 10:29:36 am »
Здравейте, момичета!

Много се радвам на хубавите новини.

Честито момиченце, magi_st! Честито момченце, Starshine! За теб имах друго предчувствие, но това няма никакво значение :).

Бубулина, нямаш равна  :D!

Лесната умора я има и при мен, но упорито избягвам асансьорите до 3-4 етаж. А вчера предприех лек планински преход, с който се справих доста добре. Удовлетворението беше по-голямо от умората :). Не усетих рибките да са против. Аз нали още ги дебна да ми се обадят по-осезателно  :lol:, но засега си траят. Рибки!

По отношение на дрешките аз реших да не се разпростирам повече. Купих си едни джинси в събота, имам едно прилично панталонче и още едни дънки, изрових цели четири еластични поли и две рокли, които ми вършат чудесна работа и засега смятам да спра до тук. Като потъна в морето на бебешките дрешки, не знам как ще изплувам  :D.

moniks_s, има такива периоди на паника, особено когато ти самата не се чувстваш много добре. Важното е, че има кой да се грижи за малкото ти момченце, докато те няма, а бебо разчита изцяло на теб :).

*Sunny*Angel*, грижи се за себе си чрез здравословно хранене и движение и не си мисли за операция, а след раждането ще търсиш варианти. Дано положението не се влошава.

Хубава седмица на всички!
*
« Отговор #326 -: Октомври 14, 2013, 12:06:55 pm »
Magi_st и Starshaine,много се радвам,че всичко при вас е ок.Честити бебка и бебо.
  Boboletka,и аз имах невероятен сърбеж,но моят беше някъде към 3 ,4-и месец,сега съм в 6-и и белезите от денонощното ми чесане още си стоят по краката ми и сигурно ще си ги нося до догодина.Много свирепо и ужесточено се чешех,дори и на сън,имах чувството,че се побърквам.Викнахме с ММ фирма да пръска против всякаква твар,но и това не помогна.Ходих и на дерматолог.Не ми дадоха адекватно обяснение.Само ми изписаха някакво скъпо кремче,което ставало за бременни за сухата кожа на лицето ми и някакъв скъп шампоан против пърхот,който така и не си купих.В други изследвания не съм задълбавала.Сърбеше ме навсякъде,но когато се примирих с този факт сърбежа намаля.Все още се почесвам,но вече не като краставо куче.Сега предимно корема и ръцете.
  Boboletka и Amanda,момичета ние да не би да сме си съседки,пишете,че ходите в Св.Петка при Стратиева.Аз живея на една спирка разстояние от 20-то ДКЦ?Ако се окаже така много бих се радвала да се запознаем и наяве,за да си имам компания и след време да си извеждаме децата заедно.  :D
  Приятен ден на всички!
*
« Отговор #327 -: Октомври 14, 2013, 12:15:56 pm »
Здравейте момичета, имам един проблем,  от два дни ме боли главата, имам чувството, че съм с много тясна каска, която постоянно ме стяга, докито ми си е изключила тел. цяла сутрин, а вчера пих парацетамол, но не помага. Кръвното ми е нормално за мен 100/64, нищо друго не ме боли, като цяло се чувствам добре и не знам какво да правя. Това главоболие направо ме побърква. Моля  ви,  ако някой знае какво да правя да сподели.
Таня Филипова
*
« Отговор #328 -: Октомври 14, 2013, 13:57:55 pm »
micita, по повод Парацетамола само: аз с него нещо не мога да се разбера, помага ми само Панадол; теоретично би трябвало да са с едно и също активно вещество, но май не действат така (съдя, освен по личния си опит, и по думите на двамата ми доктори, които единодушно и доста цветно твърдят, че Парацетамол-а, който се продава у анс, за нищо не ставал).
Ползвам Панадол-а само за главоболието, което описваш - имам понякога зверски пристъпи, и не са от кръвно, то си ми е ниско по принцип.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #329 -: Октомври 14, 2013, 14:01:42 pm »
Привет и от мен, коремчета! Как сте днес?
Благодаря ви много, момичета!
Имам една питанка - продължавам да си имам обилно течение - имам чувството, че все едно се напишквам понякога :oops: Изследванията ми са ок, нямам сърбеж, но ме притеснява фактът, че все още го имам. Лекарката ми каза, че нямам повод за притеснение, но все пак това леко ме безпокои... Някоя от вас има ли такова оплакване?
Относно сърбежа - не мога да ви помогна със съвет защото не съм имала. Ако ми попадне нещо - веднага ще ви пиша.
micita, това главоболие да не би да има връзка с очите? Ако имаш възможност консултирай се с офталмолог / очен лекар. 
Иначе се чувствам много добре.
Аз също се сдобих с 2 клинчета, 2 чифта джинси и 2 блузи. Особено доволна съм от джинсите и блузките. Поръчах ги от сайт. Размерите отговарят. Ако някой се интересува - ще дам линк.
Пожелавам ви успешен, усмихнат и спокоен ден! ...о, и много слънчев ден! :sunshine:  :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #330 -: Октомври 14, 2013, 14:16:56 pm »
Имам една питанка - продължавам да си имам обилно течение - имам чувството, че все едно се напишквам понякога :oops: Изследванията ми са ок, нямам сърбеж, но ме притеснява фактът, че все още го имам. Лекарката ми каза, че нямам повод за притеснение, но все пак това леко ме безпокои... Някоя от вас има ли такова оплакване?
Аз съм така - и първият път, и сега. Мнооого е гадно, съгласна съм; но няма отърване (е, в идните няколко месеца, имам предвид). Живееш си с кутията ежедневни превръзки в чантата и мрънкаш тихичко колко несправедливо е, че всъщност малките напасти не ги носи наистина щъркела :-)
*
« Отговор #331 -: Октомври 14, 2013, 14:23:20 pm »
  Boboletka и Amanda,момичета ние да не би да сме си съседки,пишете,че ходите в Св.Петка при Стратиева.Аз живея на една спирка разстояние от 20-то ДКЦ?Ако се окаже така много бих се радвала да се запознаем и наяве,за да си имам компания и след време да си извеждаме децата заедно.  :D
  Приятен ден на всички!
joly щеше да е хубаво ,но не съм от София  :)

*
« Отговор #332 -: Октомври 14, 2013, 14:24:59 pm »
Момичета, за сърбежите бях изровила информация от мрежата, която пуснах тук преди време. Може да се дължат на т.нар. PUPPP. Ето линкове на английски (http://dermatology.about.com/cs/pregnancy/a/puppp.htm или http://www.whattoexpect.com/pregnancy/whose-body/skin-rashy.aspx), но има информация и на български. Облекчава се със стероидни кремчета, предписани от лекар, но може и с успокояващи бани със сода за хляб, мазане с алое вера гел след баня, студени компреси.
Не знам дали при вас проблемът е такъв, но можете да питате дерматолога.

За дрехи за бременни можете да погледнете и в Малкия ЦУМ на втория етаж, ако сте от София.
*
« Отговор #333 -: Октомври 14, 2013, 14:26:31 pm »
Уф направо ми идва да си тресна главата в някоя стена и може и да ми мине  8O, ще пробвам панадол, а през това време се надявам докито ми да си включи телефона.
Starshine аз когато имах сърбеж се оказа, че имам и ешерихи еколи, но уж за сега съм ги изцерила, но продължавам да си имам течение точно като твоето, всеедно постоянно съм се напишкала, моята приятелка, която роди наскоро, каза, че било нормално.  Сряда съм на консултация и ще питам.
Таня Филипова
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #334 -: Октомври 14, 2013, 14:31:16 pm »
Nadine, благодаря ти за поста, страхотен е! :lol: Определено ме успокои и разсмя! По друг начин ще гледам оттук нататък на тази напаст! :D
micita, благодаря!
То на мен и лекарката ми каза, че при някои бременни е така; освен това и една позната ми каза, че също е имала и било нормално... но нали страх лозе пази, та да си питам и вас все пак.  :D

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #335 -: Октомври 14, 2013, 16:15:00 pm »
Привет дами.Аз бях днес на жк.Беборан е ок,главично придлежание.Док. каза,че не се е смъкнал много,защото се оплаках от болката в слабините като вървя.Глезените са ми като възглавници подути,но нямам албумин.Та така.
Радвам се ,че пазарувате ,но аз приключих вече.  :D Ще почва обратното броене.
Благодаря ви за милите думи,относно  моя пристъп на среднощна паника  :oops:
 За главоболието и аз съм за Панадол.Парацетамола нещо почнах и да го повръщам.

« Отговор #336 -: Октомври 14, 2013, 21:03:23 pm »
Здравейте, момичета! Надявам се, че сте добре, а на тези, които не са- скорошно подобряване!
Аз все още съм със зверски сърбежи, тази нощ не съм мигнала, и утре записах час за дерматолог, въпреки, че не вярвам да ми помогне реално, просто за успокоение. Само се моля с две ръце да мине след раждането, защото е много изнервящо и изтощаващо.
Amanda, благодаря за линковете, сега ще чета.
Beata, ще раждам в "Софиямед", планирано секцио на 22 октомври.
Joly, за съжаление не сме съседки, аз съм в "Младост 1а", а така добре щеше да ми дойде компания. Което пък ме подсеща, че ако има момичета от "Младост", нека се обадят, винаги е добре да имаш с кой да си споделяш лудостите  :wink:
*Sunny*Angel, относно хемороидите, аз страдах от тази гадост на два пъти по време на бремеността, най-важното е да не се допуска запек. При нужда, може да си слагаш свещички Проктогливенол, така каза моят гинеколог, а също така да се мажеш локално, ако има външен възел. Относно операция - моя приятелка си прави, но има рецидив, така че знам доколко е добре да се прави. Първо да родиш, пък после ще го мислиш.
Лека вечер на всички!

*
« Отговор #337 -: Октомври 15, 2013, 11:34:08 am »
Здравейте момичета! Надявам се ,че всички сте ОК  :)
boboletka няма нищо ,но благодарности на beata тя се е погрижила за сайтовете за сърбежи,а иначе дано да ти олекне.Ма то твойто не  останало още 7 дни и ще се гушкате  :D
moniks_s браво ,че всичко е наред,ти естествено лим щеше да раждаш?
Аз съм добре ,постоянно усещам бебка.
Хубав ден на всички!

*
« Отговор #338 -: Октомври 15, 2013, 11:45:17 am »
Micita,как е главобола днес?Ако е някаква утеха ще ти кажа,че и аз имах много отвратително главоболие преди.И парацетмола също не ми помагаше.И на мен,както и на теб ми идеше да си тресна главта в някоя стена.После отмина.Сега пак ми се случва да ме боли,но вече не така силно.

Amanda,Boboletka,много жалко.Наскоро се запознах с едно момиче,което скоро ще прави инвитро.Много страда милата,че всичките и приятелки имат дечица по естествен и никоя от тях не може да разбере какво и е.Най-много я боли,от тези дето са и приятелки и се крият от нея,като забременеят.И аз имах една такава,с която спрях да се виждам и чувам...Та исках да кажа,че би било твърде хубаво,ако се окажехме съседки.Пу много ме е яд,идва ми да се гризна за   :cul2:  но пък от друга страна не вярвам някоя от нас да остане без компания.Извинете ме,просто се размечтах.
Приятен ден на всички  :balk_600:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #339 -: Октомври 15, 2013, 11:52:53 am »
Хайде, и аз да се приъдиня към бременните.  :) Това ми е втора, спонтанна бременност. Първият път забременях след 2 инсета и 4 ИКСИ. И при двама ни имаше не малки проблеми и макар че от 1 година и половина пробваме "за всеки случай" нямахме големи надежди, че ще стане. Но ето на, бременна в 5 гс  :D