0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #260 -: Октомври 08, 2013, 15:51:28 pm »
Дес, радвам се, че си добре и кръвното се е нормализирало. :D

Quiet people have the loudest minds.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #261 -: Октомври 08, 2013, 15:55:37 pm »
Деси-ехокардиография е ултразвуково иследване на сърцето(най-груба казано)

Ами, ЕКГ за какво се прави тогава? Е аз тотално се обърках вече :o

*
« Отговор #262 -: Октомври 08, 2013, 16:17:32 pm »
Деси-ехокардиография е ултразвуково иследване на сърцето(най-груба казано)

Ами, ЕКГ за какво се прави тогава? Е аз тотално се обърках вече :o
Това са различни видове изследване на сърце едното е ехо- другото е електро- кардиограма. Ехото е на принципа на апарата с който ходиш да те гледат на ФМ и на ЖК (ли поне така знам аз).... що касае въпроса ти за вредността.
Дес, кръвно винаги се мери три пъти през няколко минути (и в никакъв случай веднага след каквато и да е била двигателна активност). Взима се най-ниската стойност от трите последователни мерения. Всякакво притеснение или физическо натоварване може да доведе до вдигане временно стойностите на кръвното - нормално е. На първата ЖК ми мериха кръвното веднага след като пристигнах пред кабинета и беше 130/80 - напълно нормално след като съм качвала стълби и вървяла, поради тази прчина и  изобщо не се впечатлих. Когато се сетя го меря сутрин и си все така ниско 60-70/90-100. Другото важно е, че на апаратите за домашно мерене на кръвно особено тези, които са за китка не може да им се разчита за достоверност на стойностите.
« Последна редакция: Октомври 08, 2013, 16:20:01 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #263 -: Октомври 08, 2013, 16:25:41 pm »
Да и аз така си го меря през 2-3 минути и в състояние на покой (у дома) :lol: апарата е електронен, но не на китката, а горе, където и стандартните апарати се поставят ... Дано се държи така и занапред, че не ми се пият още хапове :P

avallon,  Starshine :bighug:

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #264 -: Октомври 08, 2013, 17:09:48 pm »
Верно ли? osi_2
направо ме разсмя....
Радвам се, че съм те развеселила  :wink: Предполагам, можеш да изясниш причините за прием на магнезий по време на бременност?  :) Аз не съм лекар все пак, казвам това, което ми е известно и причините, поради които аз съм приемала магнерот.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #265 -: Октомври 08, 2013, 17:20:26 pm »
Хехехеххе,Старшайн ако са розови може   :balk_111:

« Отговор #266 -: Октомври 08, 2013, 17:52:15 pm »
Десс,радвам се,че кръвното е ОК!  :D
Оффф,ето че и мен ме заболя гърлото-от снощи едва преглъщам!  :x днес бях при ЛЛ и тя ми каза да си пръскам Тантум верде спрей,да смуча прополки и да пия топли чайчета и мляко!Дано бързо да ми мине! Иначе ми мериха кръвното-добре е,видяхме и бебето на ехограф-страшно ръкомахаше!  :lol: Казах на докторката за кафявото зацапване  и тя каза,че най-вероятно е от разположението на плацентата.След 2 дена съм на ЖК и ще видим и там какво ще ми кажат... Иначе като ми погледна очите каза,че може би съм на границата да ми е нисък хемоглобина-при изследването което правих,но то беше преди повече от месец,стойностите бяха 135,което е супер,ама сега може и да не е така...  :? То колко често трябва да се изследва хемоглобин?  :ask:
Целувки на всички и се пазете от вируси и бацили!  :lol:
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #267 -: Октомври 08, 2013, 18:22:12 pm »
Ух, Бубулина, Моник, благодаря.. е, ще си ги сънувам тогава и няма да ги мисля толкова :lol: Цветни значи.. включва и розови :lol:
Хихихихи  :lol: аз на моменти  съм дори и на цикламени  :balk_159:
« Отговор #268 -: Октомври 08, 2013, 19:32:51 pm »
amanda, от тези които си изброила всичките можеш да ги пиеш - само кантариона можеш да го пропуснеш. Всичко в умерени количества, разбира се. Ето един-два линка за билките, които се и не се препоръчват по време на бременност:
1. http://www.moetodete.bg/bremennost/bilkite-pri-bremennost.html
2. http://www.hera.bg/s.php?n=509
Надявам се да съм била полезна! :)
Двете статии малко си противоречът, едната пише пийте листа на малина, в другата не ги пийте  :lol:

*
« Отговор #269 -: Октомври 08, 2013, 19:56:48 pm »
Здравейте момичета. Приемате ли нови попълнения. Аз се записвам за втори път в тази тема и съм много щастлива за това. На всички пожелавам леко бременеене и здрави бебета на термин.

*
« Отговор #270 -: Октомври 08, 2013, 21:31:02 pm »
Здравейте момичета. Приемате ли нови попълнения. Аз се записвам за втори път в тази тема и съм много щастлива за това. На всички пожелавам леко бременеене и здрави бебета на термин.
Приемаме,приемаме :bighug:
*
« Отговор #271 -: Октомври 08, 2013, 22:18:26 pm »
Привет Раче!Помня те от преди ..... :welcome_1: и леки оставащи месеци!
Листата от малина някъде четох ,че помагат за отпускане на мускулатурата,т.е помагали за леко раждане .Да не пиша наизуст ама нещо такова беше.
Асенце,всички сме май така  :oops:  :lol:

*
« Отговор #272 -: Октомври 09, 2013, 10:04:38 am »
Здравейте момичета :) отдавна не съм писала, но редовно ви следя, добре дошли на новите попълнения и лека бременност на всички. Аз вече съм почти в 16 г. седмица и се чудя кога най-сетне ще започна да си усещам бебето, всеедно не съм бременна е като изключим, че съм качила цели 5 кг. и леко ми стърчи коремчето. Мами да ви се похваля нашето  бебе ще е момче, видяхме го на биохимичния скрининг, и честно да ви кажа много искам да си купя нещо бебешко, но мъжа ми не ми дава  :wink: суеверен е. Хубав ден на всички.
Таня Филипова
*
« Отговор #273 -: Октомври 09, 2013, 10:23:21 am »
Добър ден момичета!
Рачко добре дошла и леки месеци  :welcome_1:
Аз си взех вчера Хесоралетен за смучене пия си още чай и моята Док ми каза че може леки капки да си сложа ,но в крайна необходимост.Днес мился ,че гърлото малко почна да ми минава,но пък съм по хремава от вчера.Дано да мине скоро.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #274 -: Октомври 09, 2013, 12:07:25 pm »
Привет, коремченца! :D
Асенце, Моник - розови, цикламени.. лилави - всякакви ги сънувам! :oops: Успокоих се, че не съм само аз :lol:
Раче, добре дошла! Лека бременност и раждане ти пожелавам!
За листата от малина и аз съм раздвоена - не знам дали са полезни или не - но в такъв случай бих пропуснала да ги пия..
Аманда, радвам се, че си малко по-добре. Оздравявай още по-бързо!
Момичета, пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден! :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #275 -: Октомври 09, 2013, 12:35:30 pm »

:hello2: :hello2: :hello2:

Раче, добре дошла! :bighug:

Листата от малина  и аз някъде четох ,че  помагали за леко раждане  :ask:

*
« Отговор #276 -: Октомври 09, 2013, 14:28:26 pm »
Магнезиеви препарати се пият и за крампи по мускулите, ако някоя от вас получава е полезно да знае.
« Отговор #277 -: Октомври 09, 2013, 15:42:05 pm »
Здравейте, аз да ви питам за гърдите, притеснявам се защото в началото имах болки в гърдите, но сега не е чак така но си стоят плътни и имам едни режещи болки-пронизващи от време на време.
Аз съм в 6та седмица и това го наблюдавам от два дена и се панирам, дали е нормално. При вас как беше?
*
« Отговор #278 -: Октомври 09, 2013, 15:52:52 pm »
Деси,при всеки е различно.Не е задължително да те болят гърдите непрекъснато.Мен ме болят ,чак сега накрая вече спряха да са ми болезнени,но други жени не ги.Така че ,споко  :wink:

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #279 -: Октомври 09, 2013, 15:59:51 pm »
Деси и мен почти не са ме боляли от началото на бременността.Не се притеснявай за тези симптоми,те може и да дойдат може и да липсват.Виждам,че си имала зацапване.Пази се!!!