0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #220 -: Октомври 05, 2013, 10:54:27 am »
Здравейте момичета!  :D Да ви помрънкам и аз малко-току що се прибрах,ама с 300 зора! Бях тръгнала до един магазин и по средата на пътя като ме заболя ниско долу,една такава тъпа болка,малко като менструална...  8O Взех си  водичка ,изпих 1 папаверин и седнах на една пейка -малко  и свят ми се зави-може би кръвното ми падна! След 5 минути ми мина и си продължих по пътя ,ама доста се поизплаших! Според вас от какво може да е тази болка!  :?
Иначе аз обичам есента-красиво е с тези шарени листа!  :D
Съни,тези прорязвания не са шега работа.Ако питаш мене трябва да отидеш на преглед.Може да са контракции или нещо друго.Дано не се повтарят и всичко да е наред  :) Пази се!
« Отговор #221 -: Октомври 05, 2013, 14:04:01 pm »
Здравейте момичета!  :D Да ви помрънкам и аз малко-току що се прибрах,ама с 300 зора! Бях тръгнала до един магазин и по средата на пътя като ме заболя ниско долу,една такава тъпа болка,малко като менструална...  8O Взех си  водичка ,изпих 1 папаверин и седнах на една пейка -малко  и свят ми се зави-може би кръвното ми падна! След 5 минути ми мина и си продължих по пътя ,ама доста се поизплаших! Според вас от какво може да е тази болка!  :?
Иначе аз обичам есента-красиво е с тези шарени листа!  :D
Съни,тези прорязвания не са шега работа.Ако питаш мене трябва да отидеш на преглед.Може да са контракции или нещо друго.Дано не се повтарят и всичко да е наред  :) Пази се!

Благодаря за съвета-днес съм добре,а на лекар съм след 4 дена!  :bighug: Дано не се повтаря-беше доста неприятно!
« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 14:05:39 pm от *Sunny*Angel* »
« Отговор #222 -: Октомври 05, 2013, 15:15:18 pm »
Здрaвейте, момичетa! Aз нaминaвaм дa кaжa дa се пaзите много, явно върлувa вирус, мен ме тръшнa преди няколко денa.Сегa съм нa aнтибиотик, със силни хремa и кaшлицa. Нaдявaм се дa мине бързо!

*
« Отговор #223 -: Октомври 05, 2013, 16:19:07 pm »
Аз ,откакто съм бременна колан не слагам като се возя.

И допускаш огромна грешка с това... Все едно да си играеш на руска рулетка. Има си колани за бременни, конструирани точно така, че при удар да отведат енергията му в малкия таз - не към бебето, като същевременно и твоят живот е оптимално защитен. При удар с 60 км/ч - силата е равна на падане от 8-я етаж на сграда. Не можеш "да се подпреш на таблото", да предпазиш корема, или ако шофираш ти - да предотвратиш воланът да се вреже точно в бебето, а ти да се размажеш чинно на предното стъкло. Не защото няма да реагираш достатъчно бързо, че да опиташ, а защото по всички закони на физиката - не можеш да окажеш съпротивление адекватно на енергията, която ще те оттласне напред да кажем при такъв удар.

Разбира се - ваша воля е да разчитате не късмета си, но аз при начина на шофиране в България точно - хич не бих. И не съм го правила.

Лично аз ползвах този колан и се самозакарх дори да раждам ;) т.е. аз от колата не съм слизала буквално. http://www.besafe.bg/Products/besafe-pregnant---predpazen-avtomobilen-kolan-za-bremenni
Достатъчно точно и илюстративно е посочено в този линк "кое и защо" - съветвам ви да го разгледате. Този е скъп, но има и поне 20-ина по-евтини варианта, които вършат същата работа. Но БЕЗ колан - не е никак, никак добра идея момичета.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #224 -: Октомври 05, 2013, 19:16:20 pm »
здравейте как сте? :hello:

аз съм ок, сутрин кръвното е добре, че даже и ниско, ама вечер се вдига :x в понеделник ще ходя за болничния и ще искам да ми изпише, каквото трябва :?

*Sunny*Angel*
 И според мен попитай док, не е хубаво да те боли!Дано не се повтаря повече :bighug:

*
« Отговор #225 -: Октомври 07, 2013, 08:08:13 am »
Добро утро момичета и честита ви нова седмичка.Аз о вчера мога да се похваля с много осезателни ритници :) е то си е чисто побутване от вътре, но поне го усещам на 100%, а не като бълбукането дето се чудех то ли е не е ли.Ние започнахме приключението наречено ремонт и направо съм разбита след всичко.Аз само гледах, но като видях колко работа има не знам дали ще успеем.

Хубава седмица на всички от мен.

*
« Отговор #226 -: Октомври 07, 2013, 08:28:32 am »
Добро утро и от мен!
Как сте момичета!
magi_st честито ритничета  :D
Аз също от няколко дни усещам едни и същи потупвания  и мисля,че вече бебка почва и мен да рава с движенията си,даже миналата нощ се бях събудила и не можах да заспя и тя ми прави компания  :D
Хубава седмица и слънчев ден ви пожелавам! :wink:

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #227 -: Октомври 07, 2013, 08:58:27 am »
Добро утро, момичета! Бързам да се похваля - в събота бях на преглед, бебчо расте нормално, вече е 430 гр. Забелязах, че когато сме в колата, е много активен, даже се притесних, толкова много ме риташе. То наистина и пътя си е доста, около 5-6 часа, но почти не спря да се бунтува през цялото време. Аз в момента съм на вълна колички, ще пиша и в другата тема, но се чудех дали за февруарско бебе е необходим кош за новородено. Мисля си за вариант кош за кола, който се слага на количката, за първите няколко месеца.
Желая ви слънчев понеделник и успешна нова седмица!
*
« Отговор #228 -: Октомври 07, 2013, 09:57:03 am »
cerise, кош за новородено е необходим за всички бебета независимо от месеца на раждане.
То затова се и казва кош за новородено  :wink:
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 10:22:49 am от Ники »

*
« Отговор #229 -: Октомври 07, 2013, 10:01:08 am »
Сина ми е февруарско бебе и до 5-я месец си бяхме в коша за новородено. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #230 -: Октомври 07, 2013, 11:44:35 am »
Добро утро и от мен! Как сте, коремчета?
Аз се чувствам добре. Само дето малко повече вчера чистих и готвих и днес си полежах до 10. Кръста много ме болеше, сигурно защото доста време бях на крак. Иначе сега съм копче. Вече и аз усещам бебо много по-отличително :lol:
Виждам, че доста сте изписали от последното ми влизане - това мноооого ме радва!
Asenceto, благодаря за честитката! :D
cerise, браво за хубавия преглед! Аз също съм на вълна колички и ще се радвам на съвети и мнения в темата за количките.
dess_dess, да кажеш как е кръвното и дали всичко е добре при теб.
Около 10-ти трябва да се обадя на лекарката за да уточним датата за преглед и втората ФМ. Нямам никакво търпение! :D
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и слънчев ден! :flower: :sunshine:

Quiet people have the loudest minds.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #231 -: Октомври 07, 2013, 12:05:32 pm »
Привет-привет :)

Да ви кажа това, да се вкараш съм във филма е У-ЖА-С-НО!
От снощи като си наумих, че не ги усещам тези бебета :o И край ... Сутринта, меря кръвното 130/90 естествено ... Красота!

Ходих при док :lol: видяхме ги живи и здрави са ми :P ох, мамините те!!!

Обаче за кръвното, което продължавам да поддръжам високо вечер :? ми дадоха направление за кардиолог ...

Утре в 13.00 съм на един такъв ....

Моля ви, стискайте ми палци :wink: всичко да е ОК там и да ми изпишат лечение, с което да го държим в границите ...

Маги, amanda честити ритничета :)

Starshine  :bighug:

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #232 -: Октомври 07, 2013, 12:10:32 pm »
Благодаря за съветите, момичета! Аз имах предвид, че количката, която съм си харесала, има пълно легнало положение, т.е. подходяща е за новородено, но към нея се предлага и един допълнителен кош (зимен мисля, че се казва), та за него се чудя  :ask: Иначе, аз постоянно съм с кола, затова обмислям вариант за по-лесно транспортиране.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #233 -: Октомври 07, 2013, 12:42:46 pm »
Благодаря за съветите, момичета! Аз имах предвид, че количката, която съм си харесала, има пълно легнало положение, т.е. подходяща е за новородено, но към нея се предлага и един допълнителен кош (зимен мисля, че се казва), та за него се чудя  :ask: Иначе, аз постоянно съм с кола, затова обмислям вариант за по-лесно транспортиране.
аз те разбрах какво говориш и те съветвам да си вземеш коша. Бебетата трябва да лежат на твърда повърхност, което с пълно легнало на количката не се постига напълно, особено за продължително време...Ще можеш да го оставяш дори вкъщи да си дреме в нея, до като вършиш някаква работа  :wink: :) А кошът за колата е задължителен, но той не е като кош за новородено /обикновено няма пълно легнало/ и не е удачен вариант за продължителен престой...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #234 -: Октомври 07, 2013, 12:43:22 pm »
Здравейте, момичета!

Браво за хубавите новини за бебетата! Чудесно е това, че усещате движенията им :). И аз се ослушвам, но засега не долавям нищо :). Има и време, де.

Аз днес бях на ЖК и съм доволна. Не сме се гледали на УЗ, но поне разбрах как да разпознавам кога имам контракции :) - твърд и стегнат корем. Започвам да вземам и магнезий. Записах си час и за ехокардиография.

dess_dess, не се впрягай излишно с това кръвно. То се покачва по време на бременността, но ще намерите с твоя лекар начин да го поддържате в норма. Сърцебиенето може да е и от Л-Тироксина, ако дозата не е подходяща. Така че, освен с кардиолог, се консултирай и с ендокринолог.

cerise, и аз вече сериозно мисля по въпроса за количката. Също се чудех дали кошовете за новородени са необходими. Четох, че някои мами използват чувалчета. Обаче за пренасянето на бебето е доста практично да имаш такъв кош. Еле пък ако са две бебета :). Някои фирми предлагат трансформиране на кошовете за новородено в подложки за количка, когато бебето порасне.

magi_st, доста добре те разбирам за ремонта и ти съчувствам. Ние засега само мерихме и обсъждахме, но като знам какво местене и чистене ще настане после, отсега ме втриса  :lol:.

Хубава седмица на всички!
« Отговор #235 -: Октомври 07, 2013, 13:58:21 pm »
Dess,споко!  :hug2:
Иначе мен от петък не ме е боляло-нали ви писах,че ме заболя ниско долу,докато си вървях по улицата!  :? НО вчера без да има някаква болка,след като сутринта ходих до WC (а не бях ходила от 3 дена,въпреки  мюслито с което се тъпча), видях кафяво зацапване,беше еднократно,защото вечерта,а и днес няма нищо!!! Вече за трети път ми се случва,последния път доктора каза ,че съм се претоварила и ми каза да пия но шпа и 3 пъти по 1 таблетка вит Ц!Чудя се дали има връзка с болката в петък,след 2 дена съм на преглед и ще видим ... Стискайте ми палци!  :grouphug:
Иначе съм много щастлива-от 4-5 дена усещам бебето,не много често,но все пак е нещо!  :D
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #236 -: Октомври 07, 2013, 14:03:19 pm »
Беата
 аз от самото начало на бременноста се следя при ендокринолог, но аз съм и на еутирокс и на тирозол (т.к при мен е налице хипер функция на жлезата) и преди да забременея и до скоро си нямах никакви проблеми със сърцебиенето, което не ми е баш главия проблем  yahoo_33
 Искаме да свалим кръвното, че не е хубаво за бебетата да е високо, това е и целта за посещението ми утре при кардиолог!

*Sunny*Angel* :bighug:

*
« Отговор #237 -: Октомври 07, 2013, 14:31:48 pm »
Момичета да ви кажа нещо малко почва да ме наболява гърлото, ма много малко.Мисля да взема мерки по отрано и да си направя чайче с мед и лимон та да питам /макар да се е обсъждало доста пъти,ама кат не съм запомнила не ми се сърдете  :oops:/ -домашен чай комбинация от лайка,липа,и някакъв кантарион не е пробле нали? Дано не прерасне в нещо по-серозно  :?

cerise,beata браво за добрите новини  от прегледите
dess_dess не си вдигай нервите всичко е наред  :)
Starshine радвам се ,че си добре.
*Sunny*Angel* всичко ще е ОК   :crossfingers:

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #238 -: Октомври 07, 2013, 14:46:10 pm »
amanda, от тези които си изброила всичките можеш да ги пиеш - само кантариона можеш да го пропуснеш. Всичко в умерени количества, разбира се. Ето един-два линка за билките, които се и не се препоръчват по време на бременност:
1. http://www.moetodete.bg/bremennost/bilkite-pri-bremennost.html
2. http://www.hera.bg/s.php?n=509
Надявам се да съм била полезна! :)

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #239 -: Октомври 07, 2013, 16:04:33 pm »
Привет !Доста сте изписали.Честити ритничета на всички.На мен вече ми стана скучно да имам киселини по цяла нощ и се сдобих и с отоци.Краката и ръцете са ми като погачи.Другата седмица ще ходя да ми продължават болничния и  ж.к , а по другата вече живи и здрави 45 дни преди раждане. Как си отлетя ,а?!?!?
А относно риткането на моя калпазан сигурно му е тясно вътре,че много мързеливо почна да шава....
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 16:06:18 pm от moniks_s »