0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #860 -: Ноември 20, 2013, 16:47:44 pm »
Бубулина и Моник,благодаря,че ме успокоихте.Просто не съм в държала в ръце бебче под 3кг и явно от там идват притесненията ми,но за всичко си има първи път.Пък и всички все са ми казвали,че щом аз съм над 170см,а мъжът ми е 190см бебето ще е голямо,но май и това са някакви бабини деветини.

Беата,не знаех,че фраксипарина се продължава не само до самото раждане ,но и малко след това.Няма ли риск от кръвоизлив?Аз нямам тромбофилия,но имах висок хомоцистин(не че някой ми го е излседвал повторно след това)и бях на аспирин.Накараха ме да го спра в 36та седмица,дори трябвало в 34та ,но аз на своя глава го продължих до 37ма,че ме беше страх.

Нагревтелят за шишета е абсолютна необходимост за мен.Бебетата,които гледах бяха предимно на адаптивно мляко и със въпросният нагревател докарвах винаги точна температура.После пък започнах да размразявам контейнерчетата с замразени пюрета,така че непрекъснато беше в употреба.

Вери ми,Честито и добре дошла в отбора!Лека и приятна бременост!
*
« Отговор #861 -: Ноември 20, 2013, 17:12:17 pm »
Цитат
Беата,не знаех,че фраксипарина се продължава не само до самото раждане ,но и малко след това.Няма ли риск от кръвоизлив?Аз нямам тромбофилия,но имах висок хомоцистин(не че някой ми го е излседвал повторно след това)и бях на аспирин.Накараха ме да го спра в 36та седмица,дори трябвало в 34та ,но аз на своя глава го продължих до 37ма,че ме беше страх.
Специално попитах докога да поставям инжекциите. Отговорът беше, че, ако не успея да отида на още едно контролно изследване през 32 г.с., ще трябва да продължа до раждането (заради бебетата) и около седмица след него (заради мен). Имам правени изследвания за предразположение към тромбофилия, които не са съвсем меродавни, но са факт. Тестват ми и определен показател (anti-Xa), по който определят дозата на фраксипарина.
*
« Отговор #862 -: Ноември 20, 2013, 17:15:54 pm »
В моя нагревател си топля бурканчетата, когато давам от тях.

Беата, на други места се прави този тест профилактично, така че цели два пъти имах удоволствието. Единственото гадно е да се пие сиРоп на гладнк, ама преживява се.

Нели, имам приятели-двойка. Тя е 1,75 м, той - 1,95 м. И двамата са живите мощи на кг. Бях убедена, че ще им се роди бебе с 3 кг и 55 см. Почти познах. Излезе ден след термин и беше 3180 гр и само 50 см. Затова пък на 3 м. вече е 63 см (към горна граница). Няма гаранция, нито логика. Говоря за доносено бебе, разбира се.
Ако е момиче (извинявай, не помня), тогава е нормално и да е по-дребно и по-леко.

*
« Отговор #863 -: Ноември 20, 2013, 17:58:21 pm »
Здравейте момичета, аз се присъединих към редиците на мамите. Вече сме в къщи, и свикваме един с друг. Желая Ви леки оставащи месеци до голямата среща.
« Отговор #864 -: Ноември 20, 2013, 18:10:57 pm »
narnia,едно голямо ЧЕСТИТО! :party:
Да ви е живо и здраво бебчето и да изпълва всеки ваш ден с много радост и любов!

Блу скай,и на мен акушерката ми каза,че няма никаква връзка между това колко голямо ще се роди бебето и колко голям човек ще стане :).Полът не го знаем и аз тайно се надявам да е момиченце.
*

Crystal

« Отговор #865 -: Ноември 20, 2013, 18:31:24 pm »
Нели, хич не го мисли колко ще е голямо. Голямата дъщеря се роди 2450 47см, а сега още няма 4 години и е метър и 10. Малкото се роди още по-малко - 46см 2200. Мъжът даже ме закачаше как все такива миниатюрни ги раждам  :D Е то по-дребничко върви, но според мен защото на мен прилича  :wink:, а голямата е на баща си. Важното е в коя седмица ще се роди и да диша само, другото не го мисли.
*
« Отговор #866 -: Ноември 20, 2013, 18:36:09 pm »
narnia честито бебче , живо и здраво да е , много щастливи мигове  :ballons:

*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #867 -: Ноември 20, 2013, 19:26:23 pm »
narnia, честито бебенце и от мен! Бъди щастлива мама на здраво и красиво детенце! :balk_16:

*
« Отговор #868 -: Ноември 20, 2013, 19:37:14 pm »
narnia честито бебче , живо и здраво да е , много щастливи мигове
*
« Отговор #869 -: Ноември 20, 2013, 19:38:40 pm »
момичета вие от кои магазини пазарувате,аз мисля да отида във вис виталис,че там има всичко за бебето
*
« Отговор #870 -: Ноември 20, 2013, 20:10:49 pm »
2411 и аз така мисля да отидем във Вис Виталис,ние не сме от София и аз не знам други магазини  osi_10
Момичета аз друго мислех да ви питам според вас  бебчето как е по добре да спи в началото покрито с нещо или в спален човал,за да знам кое е по добре да взема комплект за спане със завивка или не.И ако спи в спално човалче нужно ли е да се покрива отгоре с нещо лекичка пелнка например  :ask:

*
« Отговор #871 -: Ноември 21, 2013, 00:22:23 am »
Според мен само чувал му стига. Моите така спяха. Бебето все още спи с дебел чувал през зимата и тънък - през лятото. Големият вече уж се завива, но все още го намирам често отвит. Няма инстинкт да се завие още. А може и да не му е студено.

*
« Отговор #872 -: Ноември 21, 2013, 10:28:29 am »
narnia, честито ви бебече! Да ви е живо и здраво и много да ви радва.
Добре дошли и на всички нови момичета! Леки оставащи месеци и сладки бебоци на финала.
Ние спим  само с чувал откакто сме се родили -  с дебел през зимата и тънък за лятото. Опитах в началото на есента да завивам Марти с юрганче, но много се отвива и спи почти цялата нощ без завивка. По-практично ми се струва за първите години сякаш.

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #873 -: Ноември 21, 2013, 10:34:13 am »
Здравейте, момичета!
Narina, VeryMe, честито!
Имам въпрос до момичетата на фраксипарин - какво точно се изследва за определяне на дозата, за да го изискам?
Притеснявам се, защото в Надежда лекарката ми разреди фраксито през ден (при мен е профилактична доза 0,3), но тук в ЖК ме карат да пускам коагулограма и смятат, че фраксипарин през ден не се поставя  :ask:
За мен, естествено, мнението на лекарката ми от Надежда е по-важно.Струва ми се, че от ЖК ми назначават изследвания, които не са много подходящи, защото колкото пъти съм правила това изследване, винаги е било в норма.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #874 -: Ноември 21, 2013, 10:40:08 am »
2411 и аз така мисля да отидем във Вис Виталис,ние не сме от София и аз не знам други магазини  osi_10
Момичета аз друго мислех да ви питам според вас  бебчето как е по добре да спи в началото покрито с нещо или в спален човал,за да знам кое е по добре да взема комплект за спане със завивка или не.И ако спи в спално човалче нужно ли е да се покрива отгоре с нещо лекичка пелнка например  :ask:

[/quote

Аманда и аз го мислех това за чувалчето,но мисля да си взема олекотени завивки.Според мен чувалчето е необходимо в по напредналите месеци,когато бебето започва да се върти и отвива(може би това ще е другата зима).
И аз пазарувах от Вис Виталис.Първо,че персонала има е на ниво и като ме хванаха ми обясняват всичко до най малка подробност.Второ,че за стойността която направих(малко на 1300лв.)получих ваучер за 120лв. ;) Отстъпка може да използвате и в Хиполенд 5%,след като си извадите карта(по интернет).С две думи....навсякъде може да ползвате отстъпка,при по голяма сума,само питайте консултантите.
Хубав ден от мен момичета ;)
*

Crystal

« Отговор #875 -: Ноември 21, 2013, 10:56:07 am »
Спалното чувалче е по-безопасно от завивка. Още на 3-4 месеца започват да се отвиват и това е другия + на спалния чувал.
*
« Отговор #876 -: Ноември 21, 2013, 11:39:46 am »
И аз бих посъветвала с 2 ръце за чувалчетата - и зимни, и летни - някои малчовци се въртят като пумпали от съвсем дребни (мойто теле например). Чувалчетата нямат риск от оплитане (да не казвам големи думи за задушаване, но и това го има), не се развиват, имат място да си ритат на спокойстиве, могат да се въртят с тях както си поискат (не са им ограничаващи). С Кай ползвахме до след 2-годишна възраст - вече не иска, измъква се сам и го хвърля надалеч; но сестричката ще ги наследи скоро.
*
« Отговор #877 -: Ноември 21, 2013, 12:20:37 pm »
Имам въпрос до момичетата на фраксипарин - какво точно се изследва за определяне на дозата, за да го изискам?
Притеснявам се, защото в Надежда лекарката ми разреди фраксито през ден (при мен е профилактична доза 0,3), но тук в ЖК ме карат да пускам коагулограма и смятат, че фраксипарин през ден не се поставя  :ask:
За мен, естествено, мнението на лекарката ми от Надежда е по-важно.Струва ми се, че от ЖК ми назначават изследвания, които не са много подходящи, защото колкото пъти съм правила това изследване, винаги е било в норма.
Моя съвет е да се довериш на лекарката си от Надежда.  Аз слагах фраксипарин до скоро  като го разредих накрая през ден (съгласувано).  Също най-малката доза. Знам за фраксипарин да се слага и през два дни през цялата бременност, по лекарско предписание.  Където съм на ЖК също ме гледаха неразбиращо. Не съм изисквала никакви допълнителни изследвания, нито съм питала защо.  Доверила съм се изцяло на лекарите, благодарение на които успях и където периодично пак ходя на преглед за ФМ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #878 -: Ноември 21, 2013, 14:18:22 pm »
Аманда,спално чувалче е най-доброто решение.Точно както са ти казали по-дебело през зимата и тънко през лятото.
Надин е абсолютно права за безопасността.В Англия е имало доста случаи на задушаване(cot death) с олекотени завивки,затова сега не се препоръчват.А ,ако се завива с одеало ,краченцата на детето трябва са  до  късата табла на леглото ,за да неможе да си мушне главичката под одеалото ако се мърда и придвижи напред!
*
« Отговор #879 -: Ноември 21, 2013, 14:26:31 pm »
Ако искаш да направиш някакви изследвания, за да си наясно дали ти е необходим фраксипарин и в каква доза, първо трябва да се изясни имаш ли предразположение към тромбоза, тромбофилия. При мен също инжекциите фраксипарин бяха назначени профилактично, но после излезе, че трябва да си ги поставям през цялата бременност. Само ще ти споделя личен опит, пък ти си питай твоите лекари в Надежда. Първо направих генетично изследване за вродена тромбоза. Желателно е да се направи в Националната генетична лаборатория или друга с такъв опит. (При мен за съжаление не стана така и "благодарение" на Цибалаб се сдобих с нов проблем :)). Ако това изследване покаже проблем, явно трябва да се поставя фраксипарин. За определяне на дозата му ме насочиха към Националната кардиологична болница (ІІІ градска), проф. Паскалева. Там изследват един показател, може би е хормон, по който определят подходящата доза на фраксипарина. Може би и на други места се прави такова изследавне, но аз не съм проверявала.
Ако нямаш проблем с тромбофилия, тогава си следвай съветите на лекарите, на които се доверяваш :).

Честито бебче на narnia! Да расте здраво и щастливо!