0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #760 -: Ноември 13, 2013, 12:25:40 pm »
katituu ще стискам палци да е нещо леко  :crossfingers:

Момичета аз пак да се похваля сега се върнахме пак от покупки за бебка,свекърва ми и свекъра  купиха кошарата за спане  :D,отидохме ,видяхме ,ние вече си я бяхме набелязали и така.
ето я http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9974&cat=106
Бабите са много въудошевени да купуват за бебчето,тук ще спомена че количката е от моите родители,та те така като са тръгнали за нас с таткото няма да оставят да купим нещо  :lol:

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #761 -: Ноември 13, 2013, 12:32:29 pm »
Здравейте, коремчета! :hello:
Съни, Дес, Аманда, чакам с нетърпение да разкажете как е минала ЖК днес! Сигурна съм, че всичко ще бъде ОК.
Относно забравянето - и аз чат-пат имам такива проблеми, не сте само вие :lol:
Деси Дочева, както Роситка е написала - препоръчително е да избягваш меките сирена по време на бременност, заради големия риск от заразяване с листериоза, особено ако не са термично обработени. Аз избягвам да ги консумирам като цяло откакто съм бременна.
Катиту, важно е да се направи микробиологично изследване, за да се изключат разни гадинки. Консултирай се с лекар. Може би не е нищо страшно, но все пак е важно да се провери.
Асенце, ти как си? Как вървят нещата при теб? Вчера бях на ЖК, очаквах някой да ми викне, за съжаление - тц :P :lol:
Сега да ви разкажа за моята ЖК - вчера прегледа мина много добре. Бебо е обърнат главично, рита като за световно. Размерите ни са - 62.3 мм - главичка, 44.7 мм бедрена кост. Около 500 гр. би трябвало да тежи. Всичко е добре - коремче, сърчице. Отговаряме на 25 седмица. Всеки път се разтапям като чуя как му тупти сърчицето - тупа-тупа-тупа :heartbeat: :D Заредена съм с много положителни емоции от вчера, както всеки път. Лекарката каза, че има още време до обсъждане на раждането, но беше видимо доволна, че аз искам нормално раждане. Общо взето е това. След около час трябва да и се обадя за да ми каже резултатите от изследванията, дано всичко да е както трябва.
Пожелавам на всички хубав, усмихнат и слънчев ден! :sunshine:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #762 -: Ноември 13, 2013, 12:36:28 pm »
Спокойно, kati, всичко ще бъде наред.
Относно сирената и аз смятам даги избягвам.
*
« Отговор #763 -: Ноември 13, 2013, 12:46:39 pm »
Изчезна ми отговора. Все пак ще пиша пак :).

По отношение на концертите зала Арена Армеец не би трябвало да създава проблем. Звукът се разпределя много добре, дори и да е силен. А битовият проблем е дребен - има много тоалетни и почти не се чака. Личният ми опит с рок концерт на закрито (в НДК) беше силно положителен.

И аз не ям меки сирена, откакто съм бременна. Четох, че могат да причинят инфекции, но не помня добре дали това беше причината.

katituu, дано всичко се окаже нормално.

amanda, честита кошара! Явно на вас ще остане "доставката" на принцесата :).

Starshine, много се радвам за хубавите новини.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #764 -: Ноември 13, 2013, 13:07:31 pm »
Аманда,страхотна ти е кошарката и количката ;) Само нека бебка да слушка в коремчето до термин.Радвай се,че има баби и познати,които искат да купуват........че е много лошо като липсват желаещи  :lol: И ние с таткото напазарувахме всичко до най малка подробност.Всички неща са толкова плюшени и сладурски,че не мога да им се нарадвам  :balk_48:

Starshine аз съм много добре и изключително щастлива  :D Всичко е като по учебник!Бебенцата са по 1кг вече,еднакви са,здрави са...какво по хубаво от това!Само се моля да издържат до 36г.с. в корема.Ако нещо стане и тръгнат по рано да се раждат отивам директно към Майчин дом(там е най добрата неонатология),ако не съм си фенка на Тина Киркова  :)
Радвам се за прекрасните резултати при вас.Всяко нещо което е толкова обичано и желано,няма как да не е обречено на успех ;)
*

Starshine

• 494
« Отговор #765 -: Ноември 13, 2013, 13:19:54 pm »
Асенце, браво на теб! :D Така трябва - наистина всяко нещо толкова чакано, обичано и желано няма как да не е обречено на успех! Радвам се, че ти и бебчетата сте добре. Стискам силно палци да издържат на топличко до 36 г.с.! Силни прегръдки! Скоро и аз ще започвам с покупките, че не остана време. :lol: :bighug:

*
« Отговор #766 -: Ноември 13, 2013, 13:22:27 pm »
Starshine     :hug2:

Аз пък не ям меки сирена не ми допадат.

beata благодаря и "доставката" си е най-важна,другото е допълнение  :lol:
Asenceto браво на вас  всичко сте осигурили на  малките само да издържат до когато трябва,радвам се,че са добре.
Така е хубаво е когато има кой да помага с тези неща,то и за нас ще остане да купим нещо това е ясно.И аз много се радвам на покупките толкова са сладки,а дрешките така мънички  :D
Аз също май ще съм в Тина Киркова,моята Док от Ин витро клиниката работи там та да ми е по спокойно.

*

Asenceto

• 207
« Отговор #767 -: Ноември 13, 2013, 13:29:35 pm »
Аманда нищо чудно ние с тебе да се сблъскаме по коридорите като зараждаме  :lol: Ти при кой лекар си ако не е тайна?Аз съм при д-р Янакиева.
*
« Отговор #768 -: Ноември 13, 2013, 13:58:12 pm »
А ми то и аз  :lol:,нали Таня Янакиева

« Отговор #769 -: Ноември 13, 2013, 14:51:26 pm »
Здравейте момичета-идвам да дам отчет!  :) Днес бях на ЖК,казах на доктора за режещата болка ниско долу и той ми препоръча от понеделник да изляза в болничен,каза да си почивам,да пия диаспорал магнезий при болка и така... Иначе видяхме бебка на ехограф-не ми стана ясно какви точно са и размерите,но май всичко е наред!Каза ,че имаме половин сантиметър руса коса-дали наистина се вижда цвета на косата или се е пошегувал-незнам!  :lol: Очевидно се отдавам на мързел и това е...Аз планирах декември да го помоля за болничен,но щом той казва-ще му се доверя!
аманда,страхотни покупки!!!  :D Нямам търпение и аз да се похваля с придобивки,но мисля да поизчакам до Коледа!
Старшайн,браво за прегледа!  :D
*

Starshine

• 494
« Отговор #770 -: Ноември 13, 2013, 15:18:12 pm »
Благодаря момичета! По предварителен план - аз също ще раждам в Тина Киркова. Стига да няма изненади и всичко да върви нормално.
Съни, много се радвам, че прегледът е минал както трябва и двете с бебка сте добре!
Аманда, наистина - страшни покупки си направила! И аз като Съни - нямам търпение и аз да се похваля. Както бях писала преди - имам само 2 шапчици! :lol:
Да дам отчет за изследванията - обадих се на лекарката, според нея всичко е в норми. Няма отклонения и място за безпокойство. Честно казано се притеснявах за хемоглобина и кръвната захар - но и те са добре. Отдъхнах си. :)

*

Asenceto

• 207
« Отговор #771 -: Ноември 13, 2013, 15:19:28 pm »
Точно  :D Може би и с тебе сме се виждали ;) Светът е малък  :D
*
« Отговор #772 -: Ноември 13, 2013, 15:26:12 pm »
Точно  :D Може би и с тебе сме се виждали ;) Светът е малък  :D
Да така е

Съни браво за прегледа.Щом док е казал взимай поивка и се пази.
Starshine радвам се ,че изследванията са добре.
Дано да се засечем за ражданията  :lol:

Благодаря ви момичета! :bighug:.И аз нищо не бях купила ,а ето че изведнъж взехме тези неща,ще се похвалите и вие,чакам.

« Отговор #773 -: Ноември 13, 2013, 16:50:25 pm »
Здравейте,момичета.Аз от 2 дни имам болки в корема и кръста,не са постоянни,но са доста неприятни.Не са контракции-тях ги разпознавам,по скоро чувствам,че е от тежестта на бебето.В петък имам част за акушерка и ще я питам какво мисли по въпроса.Не ми се иска да бебо да подранява,но  милото едва ли ще ме пита :)
Относно меките сирена и аз се отказах от любимата ми паста със синьо сирене,както и от панирано бри,но листериозата не е шега работа и по-добре да не рискуваме.
За концертите не съм наясно,бях чела че не е много хубаво на кино да се ходи,заради долби съраунда.
*
« Отговор #774 -: Ноември 13, 2013, 20:08:54 pm »
beata, предварително се извинявам, но точно рок концерт в НДК не е правен. Всякакви други да но рок не. Не може и да ства въпрос и за "разпределение на звука", защото на рок концерт звука е отпред, там където е направена сцената, не е  озвучаване от самата зала , та такова нещо разпределяне няма. Била съм на почти всички такива концерти от самото начало, между другото първите ркаджии дошли в Бг бяха точно Скорпионс. Та доста съм наясно със звука и агресията на такъв концерт, и на закрито и на открито.  Той по никакъв начин не е съпоставим със звука на какъвто и да концерт в НДК.  Да не говорим също че обикновено на тези концерти народа е прав и който остане седнал не вижда нищо. Честно казно много съжалявам, че неп отодох на Роджър Уотърс, но все пак причината е ясна и по-важна. Между другото бях и на първия концерт още в зората на демокрацията, бях и на последния на Скорпионс .......еми последния - нищо общо.
Синьото сирене ми е любимо, временно също съм се отказала. ш
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #775 -: Ноември 13, 2013, 21:26:49 pm »
beata, предварително се извинявам, но точно рок концерт в НДК не е правен.

Била съм на концерт на Electric Light Orchestra точно в НДК, зала 1. А те са рок група.
*
« Отговор #776 -: Ноември 13, 2013, 21:38:13 pm »
Момичета да се отчета от ЖК-всичко с бебка е наред ,седалищно разположена е все така  :),тежи 1,200 нормално за това време,а мама също е добре кръвно 110/70,тегло 71,шийката е добре и така.
Говорих с другата ми Док каза ,че хемоглобин 115 не е зле да не пия за момента нищо,а да си набавям ако може от храни,да хапвам повече мед.

Това е от мен лека вечер на всички!

« Отговор #777 -: Ноември 13, 2013, 22:41:04 pm »
Благодаря ви за мненията за концертите момичета.
Аз бях и на филм-концерт на Металика на IMax. Музиката беше много силна. Направо от седалката ми влизаше навсякъде :) Беше много яко, но и тогава се притеснявах да не подлудя бебо.

Аманда, уважавам такива лекари, които преди да минат към медикаментите дават шанс на природния начин.
Радвам се, че всичко е наред при теб!
*
« Отговор #778 -: Ноември 14, 2013, 09:56:24 am »
beata, предварително се извинявам, но точно рок концерт в НДК не е правен. Всякакви други да но рок не. Не може и да ства въпрос и за "разпределение на звука", защото на рок концерт звука е отпред, там където е направена сцената, не е  озвучаване от самата зала , та такова нещо разпределяне няма. Била съм на почти всички такива концерти от самото начало, между другото първите ркаджии дошли в Бг бяха точно Скорпионс. Та доста съм наясно със звука и агресията на такъв концерт, и на закрито и на открито.  Той по никакъв начин не е съпоставим със звука на какъвто и да концерт в НДК.  Да не говорим също че обикновено на тези концерти народа е прав и който остане седнал не вижда нищо. Честно казно много съжалявам, че неп отодох на Роджър Уотърс, но все пак причината е ясна и по-важна. Между другото бях и на първия концерт още в зората на демокрацията, бях и на последния на Скорпионс .......еми последния - нищо общо.
Синьото сирене ми е любимо, временно също съм се отказала. ш
Въпрос на определение е кое е рок концерт :). Няма да тръгна да ти се сърдя, че не броиш някоя група за рок банда  :wink:. За мен Alan Parsons Project си е рок, макар и специфичен, а удоволствието за мен беше неописуемо.

Наистина можеш да съжаляваш за концерта на Роджър Уотърс, защото звукът там беше уникален, като в концертна зала, от всички страни. Колкото до Арена Армеец, там бях на концерта на Red Hot Chili Pepers и имаха страхотен звук - не само фронтално и звукова вълна, която те блъска право в сърцето :). Все пак и акустиката си има значение.

Не агитирам никого  yahoo_33. Просто споделих личен опит :). Между другото, предишният концерт на Скорпиънс нямаше как да навреди и на бебе по отношение на звука, толкова неподходящо беше мястото  :) (шегичка!).

amanda, Asenceto, чудесни новини! Браво и за покупките! Аз също смятам да не чакам последния момент, но все още не съм решила за големите покупки, само гледам :).

*Sunny*Angel*, сега ти се е паднало да си почиваш, възползвай се :)!

neli_london, задръж колкото можеш. Чакаме хубава новина от теб... когато му дойде времето :).
*
« Отговор #779 -: Ноември 14, 2013, 10:25:13 am »
Цитат
Не агитирам никого  yahoo_33
О да , аз също.
Просто не бях и не съм убедена че бебе в утробата ми е готово и ще се кефи на това. За това и предпочетох да пропусна Роджър Уотърс, със сигурност на мен щеше да ми хареса , не съм сигурна обаче за нея как ще се чуваства и дали тя е готова  :wink: Ако на мен не ми хареса нещо ще напусна , тя обаче няма този избор.
Последния концерт  беше ужасен , даже не говоря за звук. Между другото тогава бяха казали че ще им е за последно. Явно динозаврите са размислили.

Аз също все още нищо не съм купила. Не бързам и мисля, че има време.
Хубав ден.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.