0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #660 -: Ноември 05, 2013, 12:08:39 pm »
Привет момичета. Доста отдавна не съм влизала, но прочетох много хубави новини и желая на всички щастливи бременни късмет и леки раждания. Когато гушнах сина си минута след като го бяха извадили бях най-щастливата майка на света. Нищо друго нямаше значение. От цялото си сърце го пожелавам на всяка една от вас - вие го заслужавате!!!!!
За съжаление моята втора бременност сега не протича гладко и безпроблемно, както първата. Вчера ме изписаха от болницата и съм силно притеснена. От както е минал трансфера /на 26.09.2013/ не спира зацапването, а вече втори път и силно прокървявам. Затова се и наложи болнично лечение. В 9 г.с. съм вече. На видеозоните, които са доста начесто, бебетата са добре, растат и отговарят на седмицата, в която съм. Казват ми, че има отлепяне. Показват ми на монитора едни черни петна в матката, които предизвиквали кървенето. Знам само със сигурност, че не е отлепяне на бебетата. След две седмици ще правя първата ФМ и много се надявам да получа по-конкретни отговори за това, което ми се случва. Сега повече лежа, не се занимавам почти с никаква домакинска работа и се надявам това състояние да отшуми. Не при всички бременни с близнаци е така, за жалост проблемите при мен започват от самото начало. Дано имам повече късмет и да не стигам до усложнения. Извинявам се , ако съм  ви развалила настроението с тези мои мисли. Още веднъж на всички бъдещи мами много късмет, кураж и леки раждания на вашите съкровища.

*
« Отговор #661 -: Ноември 05, 2013, 12:55:51 pm »
Здравей, Биляна!

Познато ми е това, за което говориш. При мен също имаше прокървяване през 7-8 г.с. Размина ми се влизането в болница, но доста лежах. Надявам се и при теб това да помогне. Важното е, че бебетата вървят добре. От теб се иска да се пазиш. Лекарите не могат да направят много на този етап, освен да ти дават лекарства против контракции. На мен ми препоръчаха и витамин С (1г на ден, разтворим). Много лежане и с повече късмет кървенето ще отмине. Искрено ти го желая!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #662 -: Ноември 05, 2013, 13:27:53 pm »
Здравей, Биляна! Много, много силно стискам палци всичко при теб да върви добре до и след раждането. Искрено се надявам положението да се подобри и кървенето да спре. Прегръщам те силно! Надявам се всичко да се оправи!
Нели, аз също не съм от много суеверните, но някак тук повечето хора казват, че бързам. В 23-та (24-та) седмица според някои е още рано да купувам легло, количка и всичко, което на мен ми се струва, че после ще ми бъде по-трудно да избирам или което ми харесва. По принцип много обичам да пазарувам - като всяка жена, напоследък обаче забелязвам, че "спирачките", които си слагам за бебешките покупки ми се отразяват много зле. Общо взето ми става противно да вляза в магазин да пазарувам нещо за мен (или каквото и да било друго), при условие, че не съм купила нищо за бебо. (Само с изключение на вчера - когато купих две шапчици! По-блажено удоволствие не съм изпитвала, дори когато съм си купувала нещо, за което дълго време съм мислила или искала.) Обаче продължавам да слушам другите и още нищо да не купувам... не знам до кога така. :?
Бихте ли ми дали някакъв съвет как да го превъзмогна? Толкова позитивно съм настроена още от началото, а усещам, че някак това ме скапва и ми разваля цялото настроение; доста се натъжавам от това напоследък. :? Или пък да се дължи на хормоните? :wink:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #663 -: Ноември 05, 2013, 13:37:56 pm »
Биляна, всичко ще се оправи.Почивай, леж и това е.

Starshine, ние вече имаме купено легло и количка.Е не са доставени, но леглото до края на седмицата или началото на другата го чакам.Количката ме изненадаха братовчедите от Англия и не съм и мислела да им казвам рано е и т.н. Дрешки не съм купувала, защото имам много дадени от племенника и приятелки и докато не се пренесем и не започна да подреждам, просто не мога да преценя какво ще ми трябва, а и аз не обичам да имам много неща, само колкото е необходимо.Правя си списък, питам близки майки, който да ми кажат от кое реално имам нужда и преценявам.

« Отговор #664 -: Ноември 05, 2013, 15:08:22 pm »
Биляна,само спокойствие и почивка ти трябва-е и някои медикаменти де... :bighug: Аз също имах зацапване в 8 г.с. ,дължащо се на отлепване на плоден сак...Полежах си 1 месец,но  в болница не съм била,до 12 г.с. пиех папаверин,но шпа,утрогестан и първоначално 1000 мг. вит.Ц.На 2-3 пъти имах и други еднократни зацапвания,но те бяха във началото на втори триместър-доктора каза,че са от преумора или емоционален стрес!  :?
Старшайн,и аз съм като теб! Само се ровя по сайтове,но не смея нищо да купя,луда работа!!!  :lol:
Момичета,мен пък друго ме тревожи-в последните 2 седмици съм качила почти 2 кила,а не се храня повече от обикновено нито има повишен апетит...Вече съм 6 кг. отгоре!Другата седмица съм на ЖК и ще видим какво ще каже доктора.Вие имате ли такива периоди на по-ускорено наддаване?  :?
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 15:14:03 pm от *Sunny*Angel* »
*
« Отговор #665 -: Ноември 05, 2013, 15:38:41 pm »
Мани не ми говорете за кила.Бях -5 от гаденето, после качих 1,5 за месец и на последния преглед се оказа че съм +4, бях в шок.Спрях изцяло хляба и тестените изделия, наблягам на плодове и зеленчуци.Храня се, но да кажем по-здравословно, че ако продължа така да качвам накрая ще се търкалям, а и доктора ми каза да внимавам.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #666 -: Ноември 05, 2013, 15:47:53 pm »
Съни, аз след 21-ва седмица започнах малко по-бързо да качвам. До сега съм качила около 8 килограма. Като не съм променила особено начина си на хранене, напротив - дори ям по-малко от миналия месец. Общо взето през последния един месец качих около 3-4 килограма. Което малко ме стресна в началото, но мисля, че все още съм в норма. Сега съм около 57-58 кг. (варирам в различните дни, въпреки, че се меря по едно и също време). По таблица, която имам - трябва да съм 57.900. Така че за сега съм добре. Съни, не се притеснявай- явно има такива моменти. Все пак е хубаво да следиш теглото си. И ако качваш прекалено бързо е хубаво да се консултираш с АГ-то. Давам ти линк за примерно измерване на килограмите през бременността. Надявам се да е полезен за всички: http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto
Относно пазаруването - имам огромно, огромно желание, както написах по-горе, но още се въздържам, което лично мен малко ме натъжава. Но се съобразявам с това какво казват повечето около мен.  :)

Quiet people have the loudest minds.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #667 -: Ноември 05, 2013, 16:11:04 pm »
 Биляна много да лежиш,много да се пазиш до края,без значение колко килограма ще качиш!С това отлепване не си е шега работа.На мен лекарите постоянно ми втълпяват,че бременността с близнаци е РИСКОВА,без значение как протича.Повече почивка и без никакви разходки.
Много мой познати вече мами като започнат да ми дават акъл да ходя по няколко километра всеки ден.....направо ми е писнало да обяснявам,че риска с близнаци да стане нещо лошо е много по голям  :?
Аз до тук съм +15 кг.  :lol: доста взе да ми тежи,корема ми е огромен(като жена в 9-ти месец с едно бебе).Четох статия,че е желателно да се качат до 20-25кг през цялата бременност(многоплодна),за да може да се износят бебетата и да се родят около термин.
При всеки е много индивидуално......само живи и здрави да сме ние и нашите бебоци ;)
*
« Отговор #668 -: Ноември 05, 2013, 16:34:57 pm »
Ангелче,не се шашкай.На фона на моите 12 кг.за 27 г.с. твоите ми се струва,че направо бледнеят.
Искам да кажа,че и при мен се случва така,че качвам не килограм по килограм,а както си стоя на едни килограми изведнъж  за няколко дни се оказвам с няколко килца отгоре.Само докато си пусна кръвния тест,за да разбера,че съм бременна за няма и две седмици бях качила вече цели 3 кг..Мисля се дължеше на това,че се получи свръхстимулация.Яйчниците ми така се бяха уголемили,че не можех да ходя нормално и доста ме болеше.
 Звездичке,благодаря за таблицата.Придобих някаква яснота.По нея вървя поне с 5 отгоре,а не споменах,че и аз не ям в никакъв случай повече от обикновено.Храня се що годе здравословно и с това от което организма ми има нужда според изследванията.Но не виждам какво мога да променя.Ще бъда една от тези,които качват повече.
 От няколко дни нося колан за бременни и болките май намаляват.Изглеждаше ми съмнително да има подобрение от някакъв ластик,но явно все пак по някакъв начин разпределя тежестта.
 Приятен остатък от деня на всички.
*
« Отговор #669 -: Ноември 05, 2013, 17:42:22 pm »
Здравейте момичета!
Биляна,всичко ще се оправи само много се пази,няма как само и само да си износиш бебчетата.
Аз също не съм купила нищо,ама нищичко,обаборвам мъжа ми да ходим тези почивни дни да видим коя от двете колички на които сме се спрели ще вземем,той вика има време ще вземем  :D,то наистина количката в началото няма да ми е много от първа ръка тъй като ще е рано да излизаме,но както и да е.Просто сега имат намаление та да се възпозвам.Иначе съм решила в началото на другия месец да си взема кошарата и лека полека и другите неща- комплекта,няколко дрешки,защото и аз ще позвам повечето от братовчедка ми и така.
За килограмите аз съм +8 приемам го за нормално естесвено ,че няма да се уливам де ще гледам да е в границите на нормално качени килограми  :lol:
Ако знаете как се стреснах вчера ужас-бях до баба да я видя и на слизане от блока като се подхлъзна на едната стълба и изтръпнах :balk_144: ,не можах да падна,но се подпрях на единия крак и на парапета и сега ме боли крака.А днес имах 2 пъти лека болка ниску долу за има няма 1 минута дали е контаркция? Мисля си ,че е от това ,че се стреснах.Много се притесних ами ако бях се троснала на стълбата направо не ми се мисли  :(
Е това от мен лека вечер.

*
« Отговор #670 -: Ноември 05, 2013, 19:11:49 pm »
Здравейте момичета! :)
Starshine, за разглеждането не е рано, ние за сега само набелязваме и се ориентираме като цени и колко време ще ни трябва за доставка. Количката я очакваме декември месец, но тя ще е от роднини. Даже аз съм решила след месец два да разгледам за дрешки и то колкото да стигнат за болницата, а след това родата ще ходи да пазарува, докато аз съм в болницата.
А за килограмите, аз до сега съм качила само 6, но последния път като бяхме бебчето беше 460гр, което за 22 седмица май е добре. Аз като видях етървата как качи за 1 месец 5кг и се шашнах, но пък не спазвам и диета, хапвам си каквото и когато ми се яде.
*

Crystal

« Отговор #671 -: Ноември 05, 2013, 19:33:37 pm »
Alike, ако ще раждаш в София, в нито една болница няма да ти искат дрешки за бебето. Обличат ги с техни. Само за изписването ще ти трябват :D
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 19:44:36 pm от Crystal »
« Отговор #672 -: Ноември 05, 2013, 21:09:42 pm »
Биляна,момичетата вече са ти вдъхнали кураж.Наистина лежане и ставане само до тоалетна.
Старшайн,в 6ти месец хич не е рано да се отдадеш на пазаруване.Мен все ме беше страх бебето да не ме изненада в 7ми месец и исках дотогава да съм отхвърлила по-важните неща.От време на време купувай по някоя дреболия-боди,ръкавички,за да си начешеш майчинската краста :)
Съни ейнджъл, при мен ситуцаията беше същата.До средата на 5ти месец бях +1.5кг,после само за месец сложих 4,5 кг.Така в средата на 6ти бях +6 кг и от тогава до сега, в началото на 9ти месец ,съм качила само още 3кг и сметката е общо 9кг отгоре.Моите наблюдения са ,че всеки качва различни кг в различните месеци и понякога се случва да има "бум"в даден месец и това не е провокирано от храната.
Аманда,и на мен ми се случи подобно подхлъзване на стълби.Май уплаха в такива ситуации е най-неприятен.Дори и да си имала контракция,може да не е свързана със случката.При мен бракстън хикс започнаха от 5ти месец.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #673 -: Ноември 05, 2013, 21:13:33 pm »
Биляна,момичетата вече са ти вдъхнали кураж.Наистина лежане и ставане само до тоалетна.
Старшайн,в 6ти месец хич не е рано да се отдадеш на пазаруване.Мен все ме беше страх бебето да не ме изненада в 7ми месец и исках дотогава да съм отхвърлила по-важните неща.От време на време купувай по някоя дреболия-боди,ръкавички,за да си начешеш майчинската краста :)
Съни ейнджъл, при мен ситуцаията беше същата.До средата на 5ти месец бях +1.5кг,после само за месец сложих 4,5 кг.Така в средата на 6ти бях +6 кг и от тогава до сега, в началото на 9ти месец ,съм качила само още 3кг и сметката е общо 9кг отгоре.Моите наблюдения са ,че всеки качва различни кг в различните месеци и понякога се случва да има "бум"в даден месец и това не е провокирано от храната.
Аманда,и на мен ми се случи подобно подхлъзване на стълби.Май уплаха в такива ситуации е най-неприятен.Дори и да си имала контракция,може да не е свързана със случката.При мен бракстън хикс започнаха от 5ти месец.
Наблюденията ти са верни  :wink: Качва се най-много в 5-6-ти месец, после е застой, после накрая пак се качва повечко...Това се обяснява с бързия растеж на бебето, който в първият посочен период е най-интензивен... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #674 -: Ноември 05, 2013, 22:37:23 pm »
Да се отчета - и резултатите от от кръвния тест са добри. С първата бременност доста се бяхме поизплашили - риска ни беше 1:8.

Starshine, не ти е рано за дрешки. При първата си бременност въпреки че получих много от приятели си и купих някое сладко боди или гащиризонче само и само да си начеша крастата. Усещането е неповторимо. А креватче и количка  може сега да си набележиш, а на по-късен етап да си ги набавиш.
amanda, наистина уплахата в първия момент си е доста голяма. И на мен до сега ми се е случвало да се подхлъзна, дори единия път и почти си навехнах крака.
Биляна, дано да отмине кървенето и да се отпуснеш и порадваш на бременността.

« Отговор #675 -: Ноември 06, 2013, 08:03:16 am »
Добро утро момичета-благодаря ви за мненията относно килограмите!  :) Просто ми се стори странно да качвам по кило на седмица,дано не е така до края,че не знам...До март ,живот и здраве,ще приличам на тези-мартеничките топки!!!  :lol: Просто ме е страх това качване да не е заради проблем от сорта на гестационен диабет,тъй като от известно време имам една такава много неприятна честа жажда,особено след като съм хапнала нещо ...Абе другата сряда ще питам доктора!
Целувки и приятен ден на всички!  :bighug:
*
« Отговор #676 -: Ноември 06, 2013, 09:10:26 am »
Добро утро!
ra4ko75 браво за резултатите  :wink:.И моя крак май го повредих ,че ме боли като мускулна треска  :)
Нели    може и така да е ,аз си пия Магнезия от доста време,но до сега не съм усещала такава болка близка до менструалнат.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #677 -: Ноември 06, 2013, 10:22:28 am »
Добро утро момичета :bighug: как сте днес?
Аз въпреки приема на допегита, не мога да се справя нещо с това кръвно :x ... сега ми увеличиха и дозата и дано има вече ефект!!!

За кг аз в началото пък качих кг малко 5-6 може би и защото много повръщах, после изведнъж станаха + 12 и така съм ги задържала до ден днешен, даже имам проблем, че нещо не качвам :(
Амиии, като не ми се яде, тъпча се с кисело/прясно мляко, салатки, плодове и толкова :lol:

*
« Отговор #678 -: Ноември 06, 2013, 10:50:24 am »
Здравейте, момичета!

ra4ko75, чудесно, че всичко върви добре! Дано така да е до края :).

dess_dess, ще го регулирате кръвното. Не се притеснявай излишно!

Да кажа и аз за килограмите :). Права е Asenceto, че при двуплодна бременност е нормално да се камчат до 20-25 кг. Все пак се хранят две човечета. И аз четох, че не се качва равномерно, а зависи от потребностите на бебето. Аз в началото свалих 2 кг, защото силно ми се гадеше и не можех да ям всичко. Сега съм +6-7кг, но, като гледам, са само на корем :). Радвам се, че бебчетата се взимат от каквото имат нужда.

Колкото до купуването на бебешки неща, засега само разглеждам и си набелязвам. Още не ме е обзела треска за пазаруване. Най-вече се интересувам от количките и легълцата, от всико друго има в изобилие. Замислих се и за колан за бременни, но още не съм си избрала. Засега кръстът не ме боли и въобще не ми тежи ходенето. Единствено се задъхвам малко повече, но се движа по-бавно :). Разходките не са проблем при двуплодна бременност, стига да няма ограничения от рода на скъсена шийка, разкритие, повечко килограми и др.под. Разбира се, не става въпрос да се правят маратони, но и залежаването не е добре.
« Отговор #679 -: Ноември 06, 2013, 12:09:02 pm »
Добър ден и от мен. Благодаря на всички за подкрепата и куража, който ми вдъхвате. Радостната новина е, че подкреплението идва в неделя. Приятелят ми е доволен, че ще има помощ от майка ми, защото той поемаше всичко до този момент. Обаче мен друго пиле ме окълва. От вчера съм с разстройство, бих казала силно, с леки болки до момента на изхождането. Днес съм на препечени филийки до въглен и обезсолено сирене, банани, печени дюли. Надявам се и това да преборя, но без лекарства. Ще пия повече течности и естествено ще се усмихвам повече. Това го пожелавам от сърце и на вас, повече усмивки и добро настроение в днешния малко по-ветровит ден. Щастлива съм, че съм част от вас!!!!!!!!