Аз да споделя личното си мнение за коланите.
Това е нож с две остриета.
От хората съм,които спазват законите.Преди,когато не бях бременна слагах колан дори и на задните седалки,но сега се чувствам по сигурна без него,просто държейки се за вратата и в готовност при рязко спиране да протегна ръце напред,за да се подпра на еър бега над жапката.Не мисля,че бебо ще оцелее при внезапно стягане по корема ми.А това е резултат на многогодишна борба.Явно има защо да е позволено от закона.Смятам,че по този начин мога и да успея да стана мама,макар и със счупени ръце,но това е мое мнение.И можеби е такова,защото един път преди доста години ми се случи да забравя да си сложа колан и благодарение на това сега пиша тук.Бях на седалката до шофьора,на голямо кръстовище на светофар за ляв завой,чакащи да светне зелен сигнал.Когато това стана баща ми потегли -в този момент беше обърнал глава наляво,за да се огледа за евентуален железен кон,когато аз погледнах надясно и видях как една кола се движи много бързо,без никакво намерение да спира,целеща се в моята врата.Това,че бях без колан ми позволи да се хвърля в баща ми,а вратата ми,както и тази до нея беше влязла в купето 38 см.Разминах се сес едно синьо коляно и охлузване по главата.Хората видели колата ни питаха има ли оцелели.Водачката,която ни връхлетя е карала с 80 км.в час,при удара ни завъртя 3 пъти и ни качи на на острова,в чийто сфетофарен стълб се спряхме със задницата на колата.А тя спука гумата си от удара в бордюра,а дъщеря и бе счупила предното стъкло с глава.
Извинявам се много за грозната картинка.
В този случай,това че бях без колан ми спаси живота.Но разбира се в друга ситуация, липсата му би ми го отнел.Стана доста дълго,извинете ме.