0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #500 -: Октомври 25, 2013, 19:44:47 pm »
Дес,не мисля,че апаратурата играе такова голямо значение,колкото кадърността на лекаря.Така или иначе всички замервания се правят на 2Д ,а не на 3 или 4Д.Просто си има специалисти и такива,които не са толкова добри.И наистина само с тези мерки,които взимат няма как да изчислят точно грамажа,но пак е някакъв ориентир.
Моник,как така бебо да издъжи 2-3 седмици?Имаме още поне 5  до финала.Предполагам,че не ти  е лесно с болежките ,но докторът затова ти е дал такава доза,защото явно цели задържане на плода,а не само болкоуспокояващо.Така и не съм си купила крем за зърна.Доста ме наплашиха,че се разраняват и болят,а и моите и без това са си чуствителни и реших да си купя силиконови зърна.Знам,че ще търпя критики от почитателите на натуралните методи,но не ми иска кърменето да се превръща в мъчение.
съни ейнджъл, пих флорадикс за около 10 дни поради нисък хемоглобин,но не ми беше изписан от лекар,а ми беше препоръчан от позната.Само,че при консултация с лекар ми каза,че той няма да ми помогне,защото имам нужда от по-голямо количество и преминах на желязо таблетки.От тях се чуствам в пъти по-добре,отколкото от флорадикс,но при теб хемоглобинЪТ изглежда добре(моят беше към 80),така,че най-вероятно ще те подсили .Но наистина си е цифромания.
*
« Отговор #501 -: Октомври 25, 2013, 20:53:09 pm »
Благодаря Кристал.Значи ще си поръчам пак Лансинох.
Нели,тъй като върви с 1 седм.надпред ,док .а и аз предполагаме  ,че няма да удържа до 4 .12
Тео го родих в 37г.с и за това предполагам ,че така ще стане.То Божа работа де,колко си стои толкова.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #502 -: Октомври 25, 2013, 20:57:02 pm »
Моник,как така бебо да издъжи 2-3 седмици?Имаме още поне 5  до финала.Предполагам,че не ти  е лесно с болежките ,но докторът затова ти е дал такава доза,защото явно цели задържане на плода,а не само болкоуспокояващо.Така и не съм си купила крем за зърна.Доста ме наплашиха,че се разраняват и болят,а и моите и без това са си чуствителни и реших да си купя силиконови зърна.Знам,че ще търпя критики от почитателите на натуралните методи,но не ми иска кърменето да се превръща в мъчение.
Колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух  :wink: Всяка седмица е плюс за бебето, аз също повръщах и имах нетърпими киселини, включително с кървави жилки...РОдих в 38-ма седмица, след спукване на околоплодния мехур. Нели, препоръчвам ти Ласинох, аз с него се мажех. В началото несвикналите зърна действително се напукват и е много неприятно /смятам, че държах бебето правилно, но знам ли.../, но с малко търпение и упоритост, минава...Не се самонавивай от сега, но никой няма да те критикува, ако избереш начина, който е добър за теб и за детето... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #503 -: Октомври 25, 2013, 21:06:49 pm »
neli_london, аз ползвах Лансинох, до нацепване не се стигна, но си имаше една чувствителност, при мен това отмина за 1 месец. Не се настройвай отсега, че ще имаш проблеми с болезнено кърмене. Наистина не разбирам защо се наплашват бъдещите майки, в крайна сметка това, което е станало при едни не е гаранция, че ще стане при други, а майката има нужда от стокойствие най-вече!
*

Crystal

« Отговор #504 -: Октомври 25, 2013, 21:59:12 pm »
nelI_london,силиконовите зърна се използват при плоскии/хлътнали зърна, и то само в началото. Имай предвид, че с тях гърдите не се стимулират така добре, както " на голо" и кърмата може да е по- малко. Освен това, ако бебето не засуква правилно, няма да те спасят от разраняване-има много писано по този въпрос в темата за кърменето. Аз мога само да ти кажа, че кърменето е най-приятното и вълшебно усещане.
*
« Отговор #505 -: Октомври 25, 2013, 23:47:35 pm »
И аз да се включа с коментар за силиконовите зърна - слагането и махането им си е точно толкова болезнено и неприятно, колкото и разранените зърна.
Много лесна и проста рецепта за решаване на проблема ми прати цигу в най-критичния момент:
- След ВСЯКО кърмене, се потапят зърната на гърдите в плитка чашка с хладка солена вода ( 200 мл преварена вода с 1 каф.л. сол). След 5 мин се изплакват зърната с хладка вода и се подсушават.
Работи безотказно :wink:
Нели, ако се обадиш за кафе, ще ти подаря тубичка с Лансинох (почти пълна).

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #506 -: Октомври 26, 2013, 11:02:03 am »
Момичета, много се радвам за позитивизма който цари, искам да ви попитам нещо, вие боядисвахте ли си косите докато бяхте бременни, вредно ли е?
Моите приятелки са се боядисвали и ми казват да не се вманиачавам.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #507 -: Октомври 26, 2013, 11:23:56 am »
desi_do4eva

аз понеже си правя косата на кичури- руси, откакто сам забременяла не съм, но смятам след като родя да я подстрига по-къса и да я направя  :P

Тооо при мен :? са повече внушения разни и суеверия, аз колкото и да не искам да им обръщам внимание :o то толкова се хващам, че им робувам. Та ... така тръгна отначало и понеже малко остана сам решила да съм натурална  :lol:

Някой пие ли допегит? От вчера го започнах аз, имам изписан 2х1/2 таблетки, но когато го изпия и ми се доспива зверски, все едно, че не съм спала :x При друг така ли действа?

За зърната на мен ми препоръчаха този, крем който споменавате и един друг- Гармастан

*
« Отговор #508 -: Октомври 26, 2013, 13:20:48 pm »
Здравейте коремчета !!!
Деси ,аз не съм по суеверията и си отидох  фризьор  като се прибрах до БГ. Подстригах се ,направих си кичури и като цяло си промених и основния цвят .Това ,че сме бременни не означава че не можем да се погевизим .
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 14:48:25 pm от foveri »
« Отговор #509 -: Октомври 26, 2013, 15:22:53 pm »
А така, и аз такамисля все едно говорителките да ходят не боядисани.
« Отговор #510 -: Октомври 26, 2013, 15:29:31 pm »
Dess и аз вчера се боядисах и подстригах.
Ползвах безамонячна боя на Иноа.
Имам вече бели косъмчета и много гадно стои като израства.
Ти обаче щом си издържала досега, ще устискаш и още малко, дето се вика.  :crossfingers:
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #511 -: Октомври 26, 2013, 16:01:20 pm »
Ами, аз съм си естествено руса и не си личи, че не съм се правила :lol: иначе, не съм се занемарила, ама първо исках да вляза в 3-4 месец за да се направя, пък после викам :P айде по-натам ииии то стана :D ей кое време, та устисках досега, още малко не ми пречи  :lol:

*
« Отговор #512 -: Октомври 26, 2013, 16:36:14 pm »
Аз се боядисвах дори и на студено се къдрих.Смятам ,че това са малко.....Една дружка ,все я майтапя щото и тя не се подстригва да не отрязала пилето на детето, и хоп роди мома.  :lol:
За Гармастана само да кажа ,че той се измива  от гърдата/зърното/.Аз затова предпочитам Лансинох-а.Първият път нямах проблем,но започнах да се мажа още от 8мес.,а сега още не съм го поръчала.В нашите  аптеки го няма ,но не съм се забавила много

*
« Отговор #513 -: Октомври 26, 2013, 17:26:02 pm »
И се боядисвам и се подстригвам.Айде няма нужда мама да прилича на змей :)

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #514 -: Октомври 26, 2013, 18:07:53 pm »
И аз си се боядисвам и подстригвам........където не приличам на човек с тая фигура +13кг.където и в главата да се занемаря  :lol:
Момичета днес бях в Интер Експо на Бебемания.Заслужава си ако си от София да отидеш до там.Доста неща има,разбрах точния адрес на още доста магазини,предлагат се каквото ви дойде на акъла....само парите да са налице  :lol: А и правят доста добри отстъпки подаръци(шишета,залъгалки) ;) Работят от 10-19ч. Аз рано или не си похарчих стабилна сума   :balk_62:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #515 -: Октомври 26, 2013, 19:22:04 pm »
Вече имам бели коси, но съм решила да не се боядисвам, докато не станат твърде видими. Моята коса реагира остро на всякакви химии. Преди доста години като стусентка се боядисах няколко пъти и.... ми опада половината коса, а уж все с хубави бои се мажех. После прочетох колко опасни химикали има дори в безамонячните бои, а натуралните бля-бля пък не хващат или се измиват от втория път. Наскоро имаше едно предаване по ТВ точно за токсините в боите, най ме впечатли, че поетите токсини от кожата на главата при 1 боядисване се изцистват за 7 години.
Сега пробвам алтернативни методи за оцветяване и ако стане забравям за боите.
« Отговор #516 -: Октомври 27, 2013, 08:52:20 am »
Добро утро момичета! Аз също ходих до Бебеманията вчера-много беше приятно,размечтах се ...  :stroller:
Относно боядисването-аз се изрусявам и още в началото ми се наложи да се боядисам,бях кума и нямаше как да не съм хубава.  :balk_101: Аз нямам проблем с хващането на боята и гледам да ходя на фризьор на всеки 2 месеца.Говорих с моята фризьорка и с доктора ми-и двамата са на мнение,че ако не се прекалява няма нищо опасно...И двамата смятат,че е важно аз да се чувствам добре!То ако трябва да се пазя от всичко вредно означва,че трябва да избягам от стреса в работата,да се махна от центъра на София,да хвана гората и да ям само био храни... То няма лошо,ама е невъзможно!Радвайте се на живота и на красотата на бременността!  :balk_95:
« Последна редакция: Октомври 27, 2013, 08:54:34 am от *Sunny*Angel* »
*
« Отговор #517 -: Октомври 27, 2013, 09:41:23 am »
Добро утро момичета!
Относно подстригването аз също всеки месец си посещавам фризиорката,а иначе  не се боядисвам вече от 5 години,естествено кестенява коса имам, много съм бяла и черно не ми отива и съм се боядисвала ей така само за прищявка,но какъв зор видях докато ми израсте... :x ,сега съм решила докато не се появят повече бели коси да не го правя  :)
Хубав и слънчев ден ви пожелавам!

« Отговор #518 -: Октомври 27, 2013, 09:59:01 am »
Аз се боядиках с Иноа, моята коса е тъмно руса - кестенява, незнам обаче да взема по тъмен с един номер за да не ходя всеки месец, ами поне на два боядисвам се с 8,31, но ще взема 7,31 следващият път защото като се отмие и изсветлява.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #519 -: Октомври 27, 2013, 10:00:07 am »
Добро утро момичета! Ей, страшни сте, тъкмо се чудех дали да се боядисам или не следващата седмица :ask: Даже щях да ви питам, но desi_do4eva вече ме е изпреварила, за което и благодаря :) Желая ви прекрасен ден, аз смятам днес да поразходя бебо, времето е чудесно!  :D