0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #400 -: Октомври 18, 2013, 10:09:02 am »
beata, честити ти по-осезаеми движения :) Сега става весело.В началото по на рядко, после стават на често, но бебоците ритат, побутват  т.н.В къщи вече и мъжът ми усети госпожицата, а и тя побутва точно където му е ръката.Женска работа, от сега го работи :)

Рачко, това с гаденето си е много относително и индивидуално.Аз и до сега имам миризми и храни от който направо мога да бягам към тоалетната.Още страдам за любимата си пилешка супа, която като помириша и ми става зле.

« Отговор #401 -: Октомври 18, 2013, 10:31:48 am »
Здравейте  момичета-искам да ви питам знаете ли кога се прави изследване за гестационен диабет? Аз нали покрай поликистозните яйчници и хашимотото имах инсулинове резистентност и бях на Сиофор преди да забременея-сега си изследвам кръвната захар всеки месец,но май се прави обременяване с глюкоза по някое време...  :ask:
Beata:bighug:
Пожелавам ви хубав петък и слънчев уикенд!  :D Аз вече нямам търпение да дойде вторник-тогава ми е феталната морфология във Фемина! Дано всичко е наред!  preggo
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 11:38:43 am от *Sunny*Angel* »
« Отговор #402 -: Октомври 18, 2013, 12:29:49 pm »
Момичета аз имам ужастно гадене, не повръщам но ми е много лошо, не мога да хапна понякога нищо насила се храня, какво е това нещо? Задължително гаденето е вечер, понякога от сутринта по обяд ми минава и после пак, аз съм в осма седмица.
*
« Отговор #403 -: Октомври 18, 2013, 12:35:27 pm »
ra4ko75 браво за добрите новини.Дано скоро да свърши това повръщане  :?
beata чудесно е  да ги усещаш нали,както ти е казала Маги после още повече ще ги усещаш  :D.
Моята щерка снощи така ме срита от ляво ,че като подскоча все едно гърч ме хвана  :D,после се смях сама ама до сега беше много кротка и аз не очаквах  :lol:

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #404 -: Октомври 18, 2013, 12:46:25 pm »
Привет, момичета!
Съни, на мен също ме интересува тази тема. Имах лека инсулинова резистентност и приемах Сиофор преди да забременея. Също ще се радвам на съвет относно това.
Деси Дочева, при някои жени гаденето през първия триместър е по-силно. Ще трябва да стискаш зъби сега. Стискам палци да ти мине по-бързо!
Беата, толкова много се радвам, че си усетила ритничета! Честито!
Аз се чувствам добре, днес забелязах първите видими следи от ритничетата на бебо! Много съм щастлива!
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден! :sunshine: :flower:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #405 -: Октомври 18, 2013, 13:33:02 pm »
Деси Дочева, аз бях така, но всичко преминава.Първите три месеца вместо да качвам свалих 5 кг.Но се будех с усмивка всяка сутрин и не ми пукаше.Неприятно е наистина, но не е болка за умиране ;)

« Отговор #406 -: Октомври 18, 2013, 14:05:19 pm »
За гаденето,повръщането ,киселините и свалянето на килограми
Мили момичета,както виждате аз съм вече  в 20г.с и повръщам като  osi_11,лошо ми е през повечето време,а за киселините направо не ми се говори....но за мене е важно,че бебчо е добре.Като усетя ритник и всичко ми  преминава.Колкото и странно да звучи дори се наслаждавам на тези "неразположения".
Ама аз съм си особен случай  :croc:
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #407 -: Октомври 18, 2013, 14:15:43 pm »
Благодаря ви за отговорите. И аз знам, че всяка бременност е индивидуална. Но при първата не повръщах, а само ми се гадеше след обяд. С първата бременност умирах само за плодове и кисело мляко, а сега от кис. мляко повръщам и плодовете не ги понасям, водата я пия на порции, защото ако изпия една чаша наведнъж ми се е сличвало след това да повърна. И сега съм по-капризна към миризмите, спрях дори да слагам омекотител в прането и съм махнала всички ароматизатори от тоалетната. Направо е ужасно и най-лощото е че ми е гадно след обяд когато малкия се прибере от градина. В понеделник така ми причерня, че не можех да стана от леглото, а то милото иска да си играем. Добре че поне предиобяд, когато съм на работа не ми е чак толкова зле. Но всичко се изтрайва за нашите слънчица. Всички оплаквания свършват в родилната зала, както беше казал някой.
И сега като си четох поста от вчера, какви глупости съм писала за кафето  :oops: - исках да кажа поне едно да си изпивам с много мляко, но нали си имам помощник и все бързам да пиша, че и той иска да помага.
Първите ритничета са наистина приятно изживяване. Наслаждавайте им се на воля.

« Отговор #408 -: Октомври 18, 2013, 15:24:27 pm »
И на мен ми се гади и само кисело мляко мога да ям нормално.
*
« Отговор #409 -: Октомври 18, 2013, 15:43:05 pm »
Еееееее,ето още някой като мен.Аз си повръщам като фонтан все още и всяка вечер като заспи Теди,мама става да връща поръчката.Така беше и първата ми бременност.Не е хич приятно,да не обяснявам ,че при едната среща с тоалетната ми падна капака върху носа,потече ми кръв и имах рана 2 седм.Трябваше на всички да се обяснавам щото беше все едно някой ми е отпрал едно круше.....имах и под окото малко синьо  :lol:
Абе цирк.....Да имаш киселини от и от вода за мен е просто необяснимо ,но е така.Купувах талцид,едно друго на което му забравих името тук някой го беше споменал,но нищо не помага.Само содата ми облекчава,ама ако е след кисело мляко си направете сметка.Мъж ми вика да съм пила направо бакпулвер....,а Теди пък знае ,че мама повръща и даже влиза милия и ме гали по гърба  :oops:

*
« Отговор #410 -: Октомври 18, 2013, 15:46:45 pm »
Мен ме спаси газираната вода с лимон, защото не можех да пия обикновена.Бях много скептична, но нищо не ви пречи да опитате.

*
« Отговор #411 -: Октомври 18, 2013, 15:59:53 pm »
Действа и при мен,но за кратко

« Отговор #412 -: Октомври 18, 2013, 17:46:57 pm »
Да дори и от водата ми се гади прави сте.
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #413 -: Октомври 18, 2013, 19:26:06 pm »
Светът полудя. Бременна ли е Мария Шарапова?

http://ehograf.info/content.php?cont=589
« Отговор #414 -: Октомври 18, 2013, 20:04:44 pm »
Здравейте, момичета! Надявам се, че сте добре, пазете се от настинки и вируси, защото времето много предразполага към заболявания точно сега. За гърло може да се ползва и тантум верде, много ефикасно. Много плодове, цитруси, чай, мед. Цяла бременност успявах да се опазя, само накрая така ме тръшна, че чак антибиотик пих, но щом се налага, няма накъде, за да не се усложняват нещата.
*Sunny*Angel* - при мен имаше съмнения за гестационен диабет, заради повишено количество околоплодни води, което се видя на последната фетална морфология. Доколкото ми обясни д-р Стратиева, това състояние се появява по-късно, в по-напреднала бременност и си има определени признаци, за да се заключи, че бременната може да има такъв диабет - както казах вече, повишено количество околоплодни води, голям плод и т.н. Прави се обременяване с глюкоза, т.е. пие се едно прахче чиста глюкоза, разтворена във вода и се мери захарта три пъти - на гладно сутрин, после след 1 час и после - след още един час. Кръвта се взема от пръста. Резултатите ги коментирах с ендокринолог, небезизвестният из този форум д-р Начев, който беше категоричен, че при мен няма такъв диабет. Както чета, ти си имала проблеми и преди забременяването, така че може да се посъветваш направо с ендокринолог кога да се изследваш и как точно. Аз говоря от гледна точка на човек, който не е имал такива проблеми преди забременяването.
Ето линк:
http://www.diabetnews.bg/12873
Относно повръщането - аз повръщах жестоко някъде до средата на 5 месец, бях отслабнала, ходих по лекари, изпих сума ти лекарства, докато изведнъж спря като с магическа пръчка. Сега накрая имам ужасни киселини, пак повръщам от време на време, но в деветия месец, поне при мен, не знам от какво да се оплача по-напред.  :oops:
Важното е бебчовците да са здрави, ние вече сме на заден план.  :wink:
Малко дълъг пост, но ще ме извините. Май това ще е от мен, в качеството ми на бременна  :wink:. Понеделник, да е живот и здраве, постъпвам в болница, вторник би трябвало да е "доставката", надявам се всичко да е наред и да се похваля с добри новини. Пожелавам ви леки и хубави дни до края и здрави и красиви бебета!  :ballons:

« Отговор #415 -: Октомври 18, 2013, 21:40:26 pm »
Успех buboletka, ще чакаме да се похвалиш. А да ви попитам има ли връзка гаденето с полът на бебчо?
*
« Отговор #416 -: Октомври 18, 2013, 23:41:16 pm »
Успех buboletka, ще чакаме да се похвалиш. А да ви попитам има ли връзка гаденето с полът на бебчо?

Не. Поне според моя двоен опит. Децата ми са разнополови, не съм имала гадене или повръщане.

За обременяването с глюкоза четох, че се прави между 23 и 27 седмица. Аз съм го правила втория път в 25 г.с., а първия- не помня.
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 23:44:08 pm от blue_sky »

« Отговор #417 -: Октомври 19, 2013, 08:50:19 am »
Blue sky-мерси за инфото!  :)
Боболетка,и на теб благодаря за информацията и преди всичко ти пожелавам успех и здраво бебче!Ще чакам да се похвалиш!  :grouphug2:
« Отговор #418 -: Октомври 19, 2013, 10:26:07 am »
Момичета чували ли сте зависимост между пулсът и полът на бебето, защото моят доктор ми спомена нещо? Споделете ако сте. :)
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #419 -: Октомври 19, 2013, 10:59:41 am »
Аз съм чувала Деси :) при мене сърчицата на бебетата биеха по различен начин и ми казаха,че сигурно ще са момиче и момче......но сгрешиха ;)