Starshine,много благодаря за съветите.Явно и моите тазови болежки идват от тясната ми и финна структура.Нямам възглавница за бременни,веднага ще поръчам онлайн.Имаш предвид от тези дългите с форма на червей,нали?
Alista,моето лично мнение е ,че не бих направила амниоцинтеза.Така бях решила преди да ми бъдат готови изследванията от БХС.Тогава си казах ,че ако рискът е по-малък от 1 на 50 бих се замислила ,но при 1 на 200,не бих рискувала така мечтаното от близо 5 години бебче.
Имам 2 познати правили амниоцинтеза именно поради възрастовият фактор.Първата за съжаление загуби бебчето в резултат на изследването(в Англия),а другата замина за Италия в специализирана клиника,защото нейните проучвания показват,че колкото по-опитен в тази насока е лекарят,извършващ манипулацията ,толкова и рискът е по-малък.
Маги,честита годишнина!Наистина сте се сдобили с най-прекрасният подарък на света!Пожелавам ви много усмивки и страхотни емоции тази година!
Сега относно усешанията...В 18та седмица започнах да го усещам около 5-6 пъти на ден,това ,което е описала
Joly като подскачане на мускул,но само когато съм в покой.Когато се движех и работих нищо не усещах.Акушерката ми каза,че бебешките движения се разпознават от майката най-често около 20та седмица,като зависи от позицията на плацентата (предна или задна)и кг.на бременната(дали е едричка или по-слаба).Сега дори вечер го моля понякога да поспре с ритниците и движенията,че е време за спане
Късметлийка съм относно моето тегло .Днес се качих на кантара и все още съм само 6кг отгоре.След по-малко от 2 седмици влизам в 8ми месец и си нося всички еластични дънки отпреди да забременея(с ластик в талията са),както и всички трикотажни блузи и рокли.Дънките с копче също от рано взеха да ме притесняват в талията.Да обаче,връхна дреха ще трябва да се купува.Набелязала съм яке в H&m.Относно цена-качество те са ми фаворити.
Synny angel,пак от H&M си купих клин за бременни,но беше лятото и е с дължина 7/8ми. Много удобен,защото обхваща целият корем.