0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #280 -: Октомври 09, 2013, 16:06:20 pm »
Благодаря ви много момичета, иначе ми се гади когато започна да се храня. Зацапването беше когато трябваше да ми дойде и то доста оскъдно си беше, дори първият ден си помислих че аха ето идва ми, но после се усъмних и си направих тест и беше положителен, спря си от самосебе си беше бледо бежово. Другата седмица ще съм на преглед да видим.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #281 -: Октомври 09, 2013, 16:30:55 pm »
Магнезиеви препарати се пият и за крампи по мускулите, ако някоя от вас получава е полезно да знае.
Напълно съм съгласна!  :) Крампите на мускулите и контракциите са спазми на гладката мускулатура и могат да се породят от недостиг на магнезий. Може би предното ми твърдение беше твърде категорично, но обикновено, магнезий се изписва при контракции, за отпускане на мускулатурата... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #282 -: Октомври 10, 2013, 07:47:04 am »
Деси,аз също имах зацапвания в началото на бременността,затова и късно си направих теста-все си мислех,че ми идва! Относно болките в гърдите-мен са ме боляли само зърната,в началото гърдите ми бяха твърди и после към 11-12 г.с. нещо спихнаха и аз си бях изкарала акъла,но очевидно всичко е много индивидуално..Пази се,почивай си повече и се надявам да се похвалиш след прегледа!  :wink:
Момичета,аз след малко отивам на преглед-дано всичко е ок след тези болки и зацапването края на миналата седмица!  :grouphug2:
« Отговор #283 -: Октомври 10, 2013, 10:36:40 am »
И мен в началото ме боляха гърдите и то много, а зъраната неможех да ги пипна. Сега вече не ме болят и сякаш са по меки.

*Sunny*Angel* и аз съм днес на преглед , дано да имаме само хубави новини  :wink:

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #284 -: Октомври 10, 2013, 13:05:45 pm »
Здравейте! :D
Стискам палци на всички които са на преглед днес и с нетърпение чакам да разказвате. Аз утре по план съм на втора ФМ и стига да не изникне нещо - ще разказвам. :)
Относно гърдите - моите бяха много болезнени в първия триместър. Сега по-малко, но все пак продължават да са доста чувствителни. Предполагам, че при всеки е различно.
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и слънчев ден! :flower:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #285 -: Октомври 10, 2013, 13:12:06 pm »
Добър ден и от мен.Някакъв ужас ми е на работа, много натоварено и само хвърлям по едно око тук.

Стискам палци за всички прегледи и чакаме отчет после :) И аз утре съм на втора ФМ, та поне малко да се успокоя, че и това го мисля.

За ремонта знам че е така.Ние нарочно го забавихме, искахме да дойде есента, да излезе заповедта по ФАР и чак тогава да го почнем, но малкото човече ни изненада :) Иначе и аз обичам да избирам и да декорирам, женска работа, обаче сега не е просто козметично, гътаме стени, къртим до тухла.Много работа си е.Да е жив и здрав мъжът ми, че той отнася основното.

За гърдите, моите бяха ужасно чувствителни.Боляха ме много силно, почти нямаше сутиен който да ми е удобен, но пък моя приятелка също бременна не я боляха въобще.Много е относително всичко.

*
« Отговор #286 -: Октомври 10, 2013, 14:41:41 pm »
Здравейте и от мне!
*Sunny*Angel* успех днес на прегледа,чакаме да разказваш  :)
Starshine,Маги на вас успех за утре ,всичко ще е наред. osi_9
За гърдите -моите ме боляха някъде ако не се лъжа до 12-13 г.с. ,после имах почивка и сега отново ме понаболяват някога,даже усещам всеки ден едно такова напиране или напрежение към зърната все едно ще излзе нещо всеки момент и минава за секунди  :?
Ние тепърва ще почваме ремонт-боядисване на етажа и  оправяне на стаята където ще е на детето,то първоначално няма да е там ,но пак да е пооправено,мисля ,че ще се оправим пък да видим,мъжа ми все вика споко бе ще оправим,а аз само го пришпорвам  :D,ама така де нали трябва някой да дава тон. :wink:

*
« Отговор #287 -: Октомври 10, 2013, 14:52:12 pm »
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите попълнения!

Стискам палци на всички, които са на преглед. magi_st, Starshine, щом нямате оплаквания, не е нужно много да я мислите втората ФМ :).

Болезнените гърди при мен бяха един от първите признаци, че нещо се е случило :). В началото бяха силно чувствителни и напрегнати, сега по-малко. Индивидуално е, както и други момичета са казали. При мен и размерът леко нарастна, затова ги мажа с олио за бременни.

magi_st, вие много як ремонт сте започнали :). Дано да ви стигне времето! Ние ще минем само с козметични подобрения. amanda, точно така - трябва си и малко ръчкане ;).

Хубав ден!
« Отговор #288 -: Октомври 10, 2013, 15:22:43 pm »
Ето ме и мен-прегледа мина добре,точно двойно по-големи сме от миналия път!  :D Казах на доктора за болката и зацапването след това-каза,че имат връзка и са причинени от натоварване (тогава се бях юрнала да пренареждам гардероба,може би това навеждане да се е отразило...)!ЛЛ преди няколко дена изрази мнение,че може да е от плацентата,ама лекаря днес не каза да има нещо обезпокоително,каза,че е задна и толкоз,попита дали съм имала стягане в корема,ама аз не съм усетила такова нещо! :?
Момичета,успех на ФМ  :bighug:-моята е на 22 този месец,при доц. Димитрова от Фемина-някой има ли отзиви за нея?
Иначе и при нас има нужда от ремонт,ама не знам дали ще го започнем въобще!Както и да е-да сме здрави,пък другото ще се подреди!  :)
*
« Отговор #289 -: Октомври 10, 2013, 15:26:20 pm »
*Sunny*Angel* радвам се за хубавите новини :) Аз съм при доц. Димитрова и съм доволна.Много обстойно гледа всичко на бебето, питай я за каквото се сетиш.Аз още помня думите и след първата ФМ "Виждам едно прекрасно и здраво бебе" е това ме крепи и ми дава крила :)

*
« Отговор #290 -: Октомври 10, 2013, 16:29:38 pm »
Браво Съни.Нека расте беборан.

« Отговор #291 -: Октомври 10, 2013, 17:05:41 pm »
Момичета все така да се хвалите с бебчовците. Аз пък днес разбрах че нк клетките ми са 19 и ще ми правят вливане в понеделник, направих изследванията защото имам горчив предишен опит. Ако на някой са правили да каже.
« Отговор #292 -: Октомври 10, 2013, 17:22:43 pm »
Здравейте, момичета! Аз тези дни, освен настинката, се бях вкарала и в друг филм. Получих невероятен сърбеж по ръцете, гърдите и гърба. Ама няма сутрин, няма вечер, няма спане, чесане здраво, бях се разранила и направо ми се плачеше. Изчетох нета и се хванах за това, че вероятно имам холестаза на бремеността, много опасно състояние, най-вече за бебето. Питах гинеколога, той каза, че не може да е това, личната обаче като ме видя каква съм панирана, ми пусна пълни чернодробни изследвания. От тях се вижда, че всичко е в нормите, макар и АСАТ и АЛАТ да са на горната граница. Но то няма и как да е сигурно друго, че то аз не съм спряла да пия лекарства цяла бременност. Поуспокоих се, сърбежа не е така силен, но все пак си го има. Според ЛЛ е на нервна почва. Някоя от вас да е имала подобни усещания, особено в късна бременност? Поздрави и се пазете!

« Отговор #293 -: Октомври 10, 2013, 18:46:07 pm »
Моя преглед също мина добре , растем си нормално. Момичета да ви питам тази фетална морфология задължителна ли е ? Днес говорих с една позната на нея в събота и е термина и не е правила такова изследване нито с първото си дете, нито сега. На мен ми е рано още ама да питам как стоят нещата  :)

*
« Отговор #294 -: Октомври 10, 2013, 18:47:56 pm »
 *Sunny*Angel* браво на вас ,все така да се развивате  :) :)
Деси аз също имах завишени НК клетки и винаги съм пускала контрола и съм правила 2 вливки ,а сега при ЗЕТ не съм ги изследвала,вече и като бременна също,дано да няма проблеми за това.
Дали нещо може да стане ако сега на този етап са ми завишени и трябва ли да се притеснявам? :?

boboletka аз лично не съм имала ,но дано ти мине и да нямаш повече сърбежи,сигурна съм че е ужасно.

« Отговор #295 -: Октомври 10, 2013, 19:03:53 pm »
Буболетка и при мен се получи такъв сърбеж но в32-33г.с.При мен беше изразен най-вече по ходилата и дланите.Чернодробните ми показатели бяха в 3 пъти завишени от нормалните.Цял месец почти бях на лекарства за подържане на черния ми дроб.Не е опасно за бебето а за майката.И трябваше поне да избутам до деветия месец.И така насрочихме секцио още в 37г.с и родих прекрасно  здраво детенце.Разбирам те напълно беще наистина кошмар ,по цели нощи не съм спала само се чешех  и ревях ,но устисках.Пожелавам ти късмет и успех.
*
« Отговор #296 -: Октомври 11, 2013, 00:34:45 am »
Боболетка,аз и със първото го имах този проблем.Дори го споделях тук ,как съм влизала по нощите в банята да вземам душ.Преди 2-3седмици пак ме бяха напънали едни сърбежи.Много е неприятно,това е от разтягането на кожата ,а и според мен и на нервна почва малко./говоря за себе си/
Катитту, не е задължително да правиш ФМ.Но като можеш да видиш и ноктите на бебо,защо не?То се прави с куп огледи,плацента,сърце,кръвоток и т.нИ мои познати не са правили,но аз лично с Теди правих във 20г.с,а сега правих и във 12г.с и във 20г.сКъсната ще я пропусна.Въпрос на личен избор!

« Отговор #297 -: Октомври 11, 2013, 09:12:33 am »
Момичета,благодаря ви за подкрепата-значи много за мен,страхотни сте!  :grouphug:
Пожелавам на всички майки с неразположенията бързо да минават!Относно феталната морфология мисля,че не е задължителна,но е силно препоръчителна! Аз за съжаление разбрах късно за тези прегледи и пропуснах първата,но живот и здраве втората мисля да не я пропускам! Целувки на всички-аз отивам да се трудя!  :wink:
*
« Отговор #298 -: Октомври 11, 2013, 09:40:38 am »
Момичета, отговорността за прегледите си е ваша.
Феталната морфология не е задължителна, но какво означава задължително, когато едно изследване дава поглед върху цялото развите да детето ви.
И Феталната морфология не се прави само, за да се откриват тежки заболявания. Понякога се виждат неща, които с наврменна намеса след раждането се лекуват. Но, за да се лекуват трябва да са открити навреме.
Да ви дам пример с моя много добра приятелка. Роди първото си дете през 2002г. Бременност следена само в ЖК по ЗК. Тогава в Добрич никой не е споменал за ФМ. На последния преглед преди да роди доктора й казва -Виждам някакъв проблем с единия бъбрек на детето, но нека се роди и след 3 месеца  я заведи на лекар. Ражда си жената, води след 3 месеца детето на лекар и да, проблем с бъбрека е имало. Оперираха детето, когато беше на 5 месеца, всичко е наред с нея. Но най-неприятно й е станало от един израз на лекар - Ако се беше открило навреме можеше само с лекарства да оправим нещата и да не се стига до операция.
Изводите оставям на вас  :wink:
Лека бременност на всички пожелавам  :D

*
« Отговор #299 -: Октомври 11, 2013, 09:50:58 am »
Абсолютно е така !  osi_9