Здравейте момичета,
Известно време разсъждавах дали има някакъв смисъл да направя още един коментар и вероятно не,предвид това че ме класифицирате към "привържениците" на определена клиника и лекар и мнението ми се определя като пристрастно и емоционално.Но точно по тази причина бих искала да ви кажа следното- аз не съм привърженик,аз съм пациент - има огромна разлика.
Всички ние тук се борим със един и същ проблем и имаме една цел- в живота ни да има дете.И всеки търси и намира своя вариант да води тази борба.Смятам ,че е важно в тази борба да си помагаме и подкрепяме,а не разделяме и класифицираме.Аз лично не защитавам лекар или клиника,а себе си и своя избор и реагирах на тази тема ,защото по някакъв начин почувствах,че някой се опитва да ми каже ,че избора ми не е правилен,че там където съм трябва да се съмнявам в професионализма,в лекарската етика и т.н.И както вярно е разбрала една независима форумка,пациент на клиника в чужбина- поднасянето на информацията по начина по който е направено няма как да не вкара в размисли много от пациентите на тази клиника,което кажете ми редно ли е?Да ,чувствителни сме,защото всички ние сме преживяли много по пътя по който вървим и много пъти реагираме повече или по-малко емоционално. Но в случая както емоцията ,така и разума ми казват,че по деликатните теми трябва да се говори деликатно,защото става въпрос за много човешки съдби....и да мислим повече ,когато коментираме неща за които незнаем точната истината.И моля да ме разберете правилно- не защитавам и не браня ничие реноме- те вероятно няма и да разберат за коментарите тук ,които произведе тази новина в медиите.НО със сигирност много пациентки четат нещата,които се пишат тук- за тях ме е грижа,за това как биха се почувствали те.За себе си решенията и изводите си ги правя от личните ми контакти с хора и събития,а не от публикациите и коментари в сайтовете,но за много други хора всяка негативна информация би ги извадила от релси.
А иначе- темата за многоплодната бременност е актуална и трябва да се говори за това и да се поставят проблемите на разискване,но нека да е непреднамерено.
Бих посъветвала всички да участват активно в процеса на лечение,т.е да се информират за всичко което им предстои,да задават въпроси на лекаря си и да търсят отговори,когато за нещо не се чувстват сигурни.Отговорността за това какво се случва с нас е и наша, не само на лекарите.
А когато по някаква причина не се чувстваш добре и нямаш доверие на лекаря при когото си - смени го.Това смятам е също важен момент от пътя към успеха- ако нямаш доверие ,ако нямаш връзка с лекаря си ,ако те кара да се съмняваш в това,което правите- по-добре потърси друг вариант- това мили момичета съм го казвала и на много от пациентките на клиниката,с които си комуникираме тук.
Всеки трябва да си намери своя лекар- за едни е д-р Стаменов,но за много други може да е д-р Щерев или д-р Владимиров,или д-р Ставрев или.......и уважавам избора на всеки и никога не съм си позволявала да правя коментари за някой лекар,ако категорично не съм убедене в негова грешка или липса на професионализъм ,който е довел до сериозен проблем при пациент.
Надявам се никой да не се почувства обиден ,засегнат ....от този ми пост- не ми е била целта това!
Пожелавам ви успех с най-добри чувства!