Аз имам разширени вени от малка и не мисля, че има нещо свързано с тях, което да пречи на забременяването. Аз поне съм забременявала няколко пъти, макар и да не успях да износя бременостите, но това по други причини.
Имах една доста голяма вена на десният крак, която махнах миналата година с операция именно заради надеждите ми да забременея. Имаше 2 основни причини да я махна:
1. Доктора каза, че е опасна, но не защото е разширена вена, а просто точно моята е опасна. Има различни видове разширени вени, различни начини на разширяване и т.н. и понякога комбинацията от всички неща води до нуждата от премахване на вена. Но недейте веднага да се стряскате, защото такива вени понякога се срещат, но повечето хора си живеят с разширени вени цял живот и нищо им няма, освен стандартните неща при разширени вени.
2. Доколкото знам краката на бременните се надуват, особено ако е лято. И като си представя как моите болят от вените, особено когато е лято, си представих комбинацията с една бременност и реших да си доставя поне малко комфорт.
Според мен е най-добре, ако имате някакви притеснения за вашите вени, да се консултирате с лекар. Този който ви трябва е съдов хирург.
Надявам се да съм била полезна.