0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Dime

  • ***
  • 228
  • Благодаря ти Господи !
Здравейте,
обръщам се към всички Вас с огромна молба за разяснение от компетентните дами относно: Вредно ли е съдържанието на бета-керотин-вит.А във витамините за бременни?
Започнахме опити за бебче и реших да започна да вземам и витамини за планиращи бременност.Купих си от аптеката Doppel hertz Актив мама :http://www.doppelherz.bg/index.php?option=com_productcenter&view=detail&id=224&Itemid=135&catid=79, но вътре има съдържание на  бета-керотин-вит.А,което ме притисни много,понеже знам,че вит.А не трябва да се приема от бременни.
Може ли да ми кажете кое е правилно,защото вит.А има във всичкии витамини за бременни.
Благодаря Ви предварителнo!
« Последна редакция: Август 28, 2013, 23:06:43 pm от Dime »
Комплексите витамини трябва да са минали преклинични и клинични тестове и при бременни, преди да стигнат до пазара. Виж, дали за твоите витамини пише, че са клинично тествани, независимо от това, че количеството готов витамин А в комплекса е съизмеримо със съдържанието на този витамин в природни продукти като масло, яйца и др. Бета-каротен е провитамин А, който се трансформира във витамин А, само когато организмът има нужда от това. Така чрез приемане на бета-каротен не се стига до натрупване на витамин А в организма.
Преди бременност обаче има специални комплекси, които подобряват фертилността, напр. Pregnacare conception за нея (розови)/за него и др.
« Последна редакция: Септември 07, 2013, 23:14:28 pm от mammita2012 »