, защото при посещение, това не можещото да диша дете е тичало из къщи така, че не са можели и да го преслушат. Струва ли ти се астма?! Никак не ми се вярва за 30-60мин да се възстанови до такава степен.
Ивана също тичаше и бяхме вдигнали ръце, понеже тичането и задъхването още повече провокират. Не за 30-60 минути, а за 1-2 минути се оправя с лекарствата. Като и го дадеш, отварят се дробовете и почва да диша. Не ти е идвало до главата, затова така си мислиш. Това свирене е толквоа типично, че не може лекар да го сбърка. Свирят дробовоете само при издишане. Не мога да кажа, че някой преувеличава с диагноза астма. Лека астма, тежка асма, като ти е на твоето дете, не мисля, че ти няма да викаш линейка. Както е лака, така като се остави и може да умре. Знаеш, че аз по приницп не съм от шашкащите се майки, дъжа си децата с температура по няколко дена, не се шашкам за всеки сопол и т.н. Но когато е сериозно, е сериозно. Астмата специално, дори и лека, винаги я приемам много сериозно, защото не знам дали ще си остане така или ще се влоши. Прави се нещо още докато е лека, не се чака да стане по-зле. Мъжът ми понеже и той си е свикнал да има лека и все ми викаше защо сега и даваш лекарства, като почти нищо и няма. Ама аз давам, щото не ми се чака да видя дали ще и има. Миналата година едно момченце в квартала, на 13 години, почина от астма. Била лека, не обърнал внимание, понеже цял живот си имал и си бил свикнал. Отишъл да играе баскетбол и се влошил и в болницата не могли да го спасят. Това неговото си е било истинска алергична астма, ама пак.
Според мен правилно е викала линейка, аз също бих викала за всеки случай. Тук не идват по къщите и за да не ходя всеки път до спешното се принудих да си купя машинка, която да и мери колко кислород има в кръвта и да знам дали сме за спешно или не сме. Ама колко майки са като мен и са го работили това и знаят - малко са. Повечето наистина имат нужда да викнат някого или да зведат детето някъде. Няма преувеличаване баш с тази диагноза, според мен. Та мислълта ми е не бъди толкова песимистично настроена, жената само тя си знае какво и е в къщи и колко безсънни нощи е имала да ги гледа дали не се започва пак.
Иванита, а какви течности пие, само мляко ли? Айран примерно или някакъв сок не иска ли?