Здравейте!Изключително съм притеснена и затова ще си позволя да поискам съвет или насоки за по нататъшни действия от др. Бърди. Предварително се извинявам за дългия пост.
Момченцето ми е на 5,5г. доста често прави бронхити. Последните няколко /3-4/месеца детето е с почти постоянна кашлица. При многобройните прегледи гърдите са чисти, но детето кашля. Декември - направена посявка на носен и гърлен секрет - резултат S. Pneummoniae и на двете места, кашлица ужасна, кънтяща и мъчителна. УНГ предписва лечение 10дена Аугментин ЕС / съобразен с АБ/смята , че има възпаление на трахеята. Контролна посявка - чиста, но кашлицата продължава, вече не така кънтяща. Кашлицата е суха, напряга се да изкашля, от време на време се появява храчка. Спи относително спокойно, но с отворена уста и сутрин първата му задача е за пие вода. Кашля и при бягане.
Средата на януари - преглед при ЛЛ - кашля от носоглътката - лечение хидрокортизон в носа, морска вода и противоалергично.
Вчера - преглед при ЛЛ - обострено дишане - лечение - морска вода в носа, вентолин /за да избегнем евентуален бронхоспазъм/ и таблетки за смучене, заради леко зачервеното гърло.
Днес - преглед при пулмолог - снимка на бял дроб и синуси. Синуси- има синузит, повече вляво, според него, не толкова зле. Бял дроб - чист, но с увеличени лимфни възли около трахеята. Това изключително много ме притесни, защото, доколкото разбрах това може да е както остатък от тимусната жлеза, така и други причини...Сравнихме със стара снимка на детето от 2010г., където тези лимфни възли са били доста по- уголемени, отколкото са сега. Предложението за лечение - Ердомед 3*3мл., Ринолекс 3*1 намазване, Вентолин 4*2впръсквания, противоалергично, хидрокортизон в носа. Контрола след седмица. Ако лечението няма желания ефект, доктора предложи евентуален скенер за точна диагностика. Моля, насочете ме какво друго мога да предприема или към кого да се насоча за консулт.
Др.Бърди, знам че не пишете вече тук, но ако четете, моля Ви от цялото си майчино сърце, включете се с коментар или насоки, дори и на л.с. Високо ценя мнението Ви, макар и да не съм от активно пишещите тук.
Поздрави,
С.