Здравейте, д-р Бърди
Ще съм Ви благодарна ако се включите със съвет.
Ще се опитам да бъда максимално обстоятелствена, моля да бъда извинена от дългия пост, който ще напиша.
Преди 2-3 седмици при сина ми имаше обилни секрети от носа ( гъсти, разтегливи, но бели на цвят). Три дни след това, започна да вдига температура. Заведох го на преглед, беше събота и затова отидохме на спешен кабинет в Токуда. Пуснахме кръвни изследвания, които показаха левкоцити 20, съответно и останалите показатели повишени. ЦРП в референтни стойности. Гърло леко червено, чисти гърди. Назначиха ни Панцеф, Ериус, и някакъв назален спрей от рода на солените води.
Отидох в понеделник и при личния лекар на детето, което е педиатър - нейният отговор бе - " ми ако искаш му дай антибиотика и почвай Бактробан в носа". Започнах лечението + инхалации с физиологичен разтвор. Два дни след започнатото лечение, детето беше вече ок. Спрях антибиотика на 5или 6 ден ( не помня точно).
Четири дни след това при Жорко отново тръгнаха сополи( бяхме ходили на детски рожден ден). Последва отказ от храна, караше на АМ и вода и по някое залъче хляб. Започна кашлица първоначално суха и поддържане на температура от 37,5. Едната нощ вдигна 38,8.
Веднага в понеделник отидохме при личната лекарка, а тя ни изпрати на УНГ. От прегледа се установи леко зачервено гърло, дясно ухо също леко зачервено. Не чу гърдите, защото синът ми много плачеше и нямаше сила, която да го успокои. Лекарката назначи капки за уши Цилоксан 3х3, Нирофен 3х3мл и на следвашия ден гърлен, носен секрет и ПКК.
Докато чакаме следващия ден за изследванията, кашлицата започна да става влажна и дълбока. От ПКК - левкоцити 17, СУЕ 18 ( пиша по спомен). Лекарката взе само гърлен секрет, защото не можело и гърлен и носен секрет да се вземат наведнъж ( не разбрах защо).
Прибрахме се, продължих с Цилоксана 3х3 в ушите и 3х2 в носа. През този ден детето ми отказа да пие мляко и вода. През нощта положението много се влоши - дълбока раздираща кашлица, температура, 1 повръщане с храчки и 2 редки изхождания. Рано сутринта бяхме отново в спешния в Токуда. Веднага ни приеха в детското отделение - остър бронхиолит.
Два поредни дни Жорко беше на системи. Назначена бе рентгенова снимка, кръвни изследвания, урина. Лечението - инхалации с Вентолин, сироп Амбрекс и капки Ксилометазолин, който Ксилометазолин до последно се борих да бъде сменен. Най-накрая смениха капките с Макситрол. Прилагам епикризата, от която ще видите изследванията и проведеното лечение, както и препоръката за домашно лечение.
Межудременно след 5-6 дни Цилоксанът беше спрян, така казахале лекарите в Токуда.
Вчера ни изписаха, а днес сутринта Жорко отново е с температура - 37,7, с 1 леко повръщане примесено с храчки, 3 кашкави изхождания.
Хронология на заболяванията:
начало на август - 1 път
начало на септември - 2 път
края на септември - 3 път
начало на октомври - 4 път.
Вече не знам какво да правя, къде да го заведа на консултация и какво лечение да проведа. Ще съм ви благодарна, ако се включите със съвет.
п.п.нещо не ми дава да прикача епикризата. ще пробвам пак.