Кристи, аз също бих пуснала контролно изследване на урина.
При дъщеря ми гърчовете бяха с период от 40 дни, макар след първото излизане от болницата и непосредствено след курса аугментин, нямаше растеж в урината. Явно е трябвало повече време, защото се оказа рецидив на уроинфекция.
Семейно решение беше да не пускаме децата на ясли , отделно че съм фен на домашното отглеждане и контакт с децата, но другата причина беше, че много се притеснявах да не се случи някъде навън и да не могат да й помогнат. Друг аргумент, понеже при нас си стана ясно, че е уроинфекция, бе да следя стриктно за хигиената. Винаги миене след голяма нужда, подсушаване много добре. Независимо, че след това ги гледаха ту едната, ту другата баба - за това няма изключения и съм ги инструктирала и съм сигурна, че го спазват.
Децата ми тръгнаха на градинка към на 3,5 г. Казала съм на всички госпожи, сестрата и директорката, подписала съм се да й дадат една доза нурофен веднага щом я усетят, че е дори с 37,00 и да ми звънят. Слава Богу винаги има вариант в рамките на 15-20 мин да отиде някой от нас да ги вземе. И въпреки това един следобед ми съобщиха, че от обяд била повръщала в леглото и им се струвала "малко топла" от обяд - имаше 38 и бях в шок. Детето освен всичко друго беше толкова засрамена, че е изцапала леглото - думи нямам.
И сега като тръгнем нанякъде си имам един несесер за първа помощ (солдесанил,фенистил, две марли, лепенки и хексалгин), даже сутринта им приготвях раницата, че ще ходят на село и мужнах и нурофена. Смахната работа малко, но ми се е случвало да нямам нищо под ръка когато вдигне температура и тогава времето за реакция е 0.
Дай Боже и вие да го израстете и да не се случва отново, но страхът ти си е съвсем естествен. Просто се опитай да бъдеш подготвена, защото няма много какво да направим друго.