Д-р Бърди имам нужда от вашия съвет
Последно като писах за обривите на Рая, вие казахте, че Бентовата трябва да е в база. Да но в аптеката ми отказаха да направят каквото и да е лекарство без рецепта от лекар. Затова след като минаха почивните дни заведох детето направо на кожен лекар.
Лекарката определи екземата като Атопичен дерматит. Изписа Елоком за 5-6 дни по 2 мазания на ден. След него да мажа с някакъв друг крем (който не разчитам от рецептата, но май спомена, че е нещо на основата на цинк).
Мазах с Елоком-а, но резултата беше само спадане на отока и изчезнане на червенината.
Затова вчера заведох Рая на друг кожен лекар. Неговата диагноза е алергичен дерматит. Той изписа - Вит. С на ампули по една на ден, Зиртек 7 капки вечер, Локоид крем по две мазания на ден за 3-4 дни, след което Атодерм Р.О. Цинка за 5-6 дни по 2 мазания, след което отново да отидем на преглед.
Мога ли да се надявам, че това последното лечение би довело до резултат, още нищо не съм купила от посочените лекарства.
Качвам няколко снимки, да видите какво е положението. Екземите я сърбят, чеше ги, те стават отново подути и зачервени, кожата ако не е намазана изглежда суха и напукана.
Вече съм обезверена, че ще се справим с тези обриви