Сега вече я втасах
Докторе, моля ви за спешен съвет!
Предната седмица в градината на София плъзна вирус с разстройство. При нея не се стигна до редки/воднисти изхождания, ходеше по един до два пъти на ден, кашаво. Не е вдигала Т. Три дни спря да се храни и приемаше минимални количества течности. Петък(28.02) направихме ПКК и урина, в норма бяха всички. Рентген на бял дроб - чист. Изледванията са направени по препоръка на ЛЛ на детето, след направен преглед. От събота започна да се храни по малко, но доста по-малко от обичайното и да приема течности.
В понеделник (03.03) през нощта вдигна 39.6, вторник я заведох на преглед. Гърди чисти, възпалено гърло. Предписа Панцеф, 5 мл на 24 часа. Вторник цял ден държеше 37.5-38 Т. До днес повече не е вдигала. Днес я водих на контролен преглед, гърди и гърло чисти, 4-ти ден АБ. Тази вечер преди час и половина вдигна 38.9 с втрисане и оплакване, че й е студено. Сложих свещичка Ефералган, към момента е 37,5 Т. Споделих с приятелка, която ме насочи да изследвам за инфекциозна мононуклеоза, предвид вторичното вдигане на Т. Прочитайки за симптоми намерих това и всичките са налице.
Ранните симптоми на инфекциозната мононуклеоза са следните:
обща отпадналост и слабост
загуба на апетит
студени тръпки и втрисанеУтре ще я водя на лекар, но предвид, че е събота ще е трябва на дежурен. Моля Ви да ме насочите какви изследвания да пусна. Може би нещо пропусна педиатъра.
Предварително благодаря за отделеното време!
п.п Извинете,че така хаотично описах случая, но притеснението ми е огромно.