Няма никакъв смисъл да пиша нещо, а някой два реда по-долу да пише неща, от които и понятие си няма.
Все едно да се пробива дупка в морето.
В този смисъл, нещата стават крайно уморителни за мен.
Пак в този смисъл, наистина нямам безкрайно търпение и/или автомазохизъм- стотици хора са се възползвали именно от онези съвети, предмет на споровете, но явно никой няма кураж да каже - "да, при мен това работеше".
Докторе, давам си сметка, че това, което пишете е вярно. И ценя усилията и времето, отделено ни. Лично на мен съветите ми са помогнали в много отношения, бяхте със семейството ми в много тежка ситуация, когато излезнаха резултатите и съмненията за муковисцидоза, четохте, писахте, отговаряхте... бяхте до нас също в много тежък момент с гърчовете на дъщеря ми. Слава Богу вече минахме пет години и някак си ми се иска да вярвам, че рисковият период е зад гърба ни. Това, че сте ни помогнали, че чета и си запазвам важни неща, които сте писали, ме прави по-уверена и спокойна като майка. Подлагам на съмнение всяко умозаключение на лекар, преди да се консултирам и с вас. И честно най обичам "Оставете дето на спокойствие"
.
Ето вече втора година личната ни лекарка, отскоро и УНГ се включи, настояват да махнем небните сливици, големи, джобове и т.н., детето не се е влошило, не се подобрява значително, понякога подкашля, като овладеем нослето и кашлицата сама спира. Правим гаргари и така и силно се надявам да отшуми скоро, да се израсте.
В момента наистина имам нужда от съвет и то е по топ темите от лятото - обриви. Периодично и при двете деца се появяват обриви "като пътечка" така му казвате. На мен ми прилича на ухапано от бълха. Следи по бельото и чаршафите не намерих. Пъпката е с малка дупчица в средата и се подува с диаметър около пет сантиметра, с ярък кръг на границата. В къщи съм вдигнала, изпрала дрехи, пътеки, завивки, всичко, свекървата пръска с райд и след това пак прахме. Имахме затишие от около десет дни и от петък девойката пак се изрина. Мажа с фусикорт и фенистил като плаче, че я сърби. Тези пъпки завяхват, но днес отново има нови на ръчичката.
Майка ми ги е водила при педиатъра, но лекарката ни е в отпуск, дали са талон за кожния диспансер. Там лекарката е казала, че алергия това. Дала е един списък с разрешени (картофи, моркови, солети и т.н) и забранени храни(мляко, месо, почти всичко, което се сетя ), изписан е ксизал за пиене през устата десет дни. Пъпките в момента са на ръката и на гърба.
На дланта на ръчичката имаше една пъпка като ухапано от комар, стоя така два дни и сутринта видях, че израстнал подкожен мехур.
На мен лично ми приличат като на от ухапано и след това инфектирано след чесането.
Децата от парка, влизат директно в банята да се къпят и сменят дрехи.
За храната не се сещам конкретно нещо да са яли, което да ги предизвиква. Напоследък пият много айрян, праскови и смокини ядохме също, храната е намалена чувствително.
Надявам се снимките да са достатъчно ясни.
http://zvezdavera.snimka.bg/children/obriv.771028.31303336Благодаря!