мисълта ми беше, че яденето от собствена кутия при малки деца според мен ще работи успешно само, ако всички правят така (както е по хамериканско и английско).
но ако една трета отива да яде на стол, една трета се реди на лавката, а една трета вади кутия да яде (къде, апропо?) - едва ли ще се получи. децата са склонни да искат да правят онова, което прави групата... и няма да изяде чудесния рататуй на мама, а ще отиде с гошко да си купят кифла от лавката.
не знам дали се изразих разбираемо.
Много добре се изрази, аз съвсем те разбирам. Една майка дори изказа опасения, че може да се подиграват на нейното ако иде с кутия.
Но аз лично нямам нищо против ако храната в училищния стол не и допада и няма алтернатива, да опитаме със сандвич домашен, някаква друга храна тип домашна - баница, нещо по-компактно, с картофи да речем, от колкото кроасан от лавката. Къде ще го изяде - добър въпрос, предполагам, че няма обособени места, но тепърва ще разгледам училището и ще видим настроенията. Иначе - на крак, където ядат и сандвич от лавката. Предпочитам да е домашен.
Аз не знам, ама още си му викам село, пък!
Сега ще прочета.
"В 3 ч. сл. пл. те бяха вече на площада в
с. Драгалевци, гдето
гражданите, начело с досегашния си кмет, г. Александър Тризлинцев, бяха излезли масово да ги посрещнат. Бяха излезли на срещата също така и учениците от Драгалевската прогимназия."
Село, ама с граждани, а? Па и прогимназия
Ох, много мило ми стана, благодаря!!!