0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anni1981

• 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #380 -: Януари 21, 2014, 12:12:41 pm »
Здравейте, ще ми е приятно ако някой ме ориентира с коментар  и по моята графика- много шантава тоя месец .Меря сутрин около 6.30 с живачен термометър /анално/ .

*
« Отговор #381 -: Януари 21, 2014, 14:27:55 pm »
desi2811, едва ли са изчезнали, по скоро лекарят не е сметнал да нужно да ги измерва. При стимулация в началото се отчита общият брой фоликули, след това в развитие се оформят няколко доминантни, а останалите изостават в развитието си. Не знам лекарят точно как се е изразил, но най-вероятно е измерит трите доминантни, защото на тях ще разчита за добри яйцеклетки. Лигавицата е добре за момента, тя още ще се удебели до инсеминацията. Успех!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #382 -: Януари 21, 2014, 14:39:34 pm »
Ако има повече от 1 фоликул / т.е ПКЯ/ не може да се вярва нито на графиката нито на тестовете за О.
Ако трябва да се избира  метод, който би показал дали е имало О. или не - това е графиката на БТ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #383 -: Януари 21, 2014, 14:47:50 pm »
Този месец графиката ми е много объркана,ще се радвам ако някой изкаже мнение дали е имало ову.Меря анално,между 6:00-6:30 с живачен термометър,държа го 10мин.Честно казано не се надявам да сме уцелили момента.ЛФ ми е 11-12дни. и всеки месец се ориентирам по ову. кога да очаквам М.,но този месец ми е мъгла.

Ако не си била болна и няма причина за високата БТ - графиката ти показва проблем
Добре е да те видят на УЗ
Ще чакам да пишеш какъв е проблема.
Не бързай да се притесняваш - прилича ми или на задържан фоликул или на ПКЯ - лекува се :)
Не е изключено дори и да е станало - тези дни се нагледах на какви ли не чудеса :)  с тези графики

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #384 -: Януари 21, 2014, 14:52:15 pm »
Здравейте, ще ми е приятно ако някой ме ориентира с коментар  и по моята графика- много шантава тоя месец .Меря сутрин около 6.30 с живачен термометър /анално/ .

Графиката ти не показва да е имало О.
Ако пак се повтори / ановулаторен МЦ/ посети АГ
Няма как да стане зачеване, ако няма О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

anni1981

• 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
« Отговор #385 -: Януари 21, 2014, 16:30:20 pm »

Графиката ти не показва да е имало О.
Ако пак се повтори / ановулаторен МЦ/ посети АГ
Няма как да стане зачеване, ако няма О.
Благодаря за коментара , предния месец бях на преглед - изсл. хормони,които се оказаха в отлични норми, но явно тоя месец се случва нещо ...Ще продължа с измерването на Бт , минава ми през ум ако през следващите няколко дена се покачи , дали може да се наблюдава късна Ову ?! :?

« Отговор #386 -: Януари 21, 2014, 16:59:29 pm »
Този месец графиката ми е много объркана,ще се радвам ако някой изкаже мнение дали е имало ову.Меря анално,между 6:00-6:30 с живачен термометър,държа го 10мин.Честно казано не се надявам да сме уцелили момента.ЛФ ми е 11-12дни. и всеки месец се ориентирам по ову. кога да очаквам М.,но този месец ми е мъгла.

Ако не си била болна и няма причина за високата БТ - графиката ти показва проблем
Добре е да те видят на УЗ
Ще чакам да пишеш какъв е проблема.
Не бързай да се притесняваш - прилича ми или на задържан фоликул или на ПКЯ - лекува се :)
Не е изключено дори и да е станало - тези дни се нагледах на какви ли не чудеса :)  с тези графики
Благодаря ти Денис.Миналия месец бях при доки заради зацапване посредата на месеца оказа се от ову. и имах още два фоликула пред спукване.Много страна работа.Огледаме обстойно и каза че не вижда кисти.Другата седмица пак ще ходя и като ми дойде М. ще пусна и хормоните.И на 06.02. имам час при док.Даскалов.Честно казано и аз имам съмнения за задържан фоликул.Ще пиша след прегледите.

« Отговор #387 -: Януари 21, 2014, 17:27:40 pm »
Хммм аз докато се притеснявах, че не виждам + тест, то сега се притеснявам, че се задържа.
Искам да кажа, че видях + на 19.01. вечерта + на 20.01. на обяд + на 20.01. вечерта + на 21.01. сутринта +на 21.01. на обяд. По късно вечерта пак ще направя, но се чудя възможно ли е и нормално ли е толкова 2 дни и повече + тест.
О настъпва от 24 до 48ч. след + тест, тогава е възможно да има повече от ден + тетс / аз така си го обяснявам/
Извинете за невежеството ми, но колкото повече информация чета, толкова повече се обърквам.  :( :( :(
P.s. сега 19:00ч направих тест и е -. Сега откога да смятам часовете за предполагаема овулация
« Последна редакция: Януари 21, 2014, 19:13:24 pm от aanichkaa »
« Отговор #388 -: Януари 21, 2014, 19:18:44 pm »
Хич не го смятай , ами действайте :)
Успех!
<br />
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #389 -: Януари 21, 2014, 19:22:07 pm »
anni1981
Дай да видя изследванията

ПП. Ако има ПК, може да има О., но графиката да не го показва, така че шанс има :)
« Последна редакция: Януари 21, 2014, 19:23:43 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #390 -: Януари 21, 2014, 19:29:54 pm »
Хммм аз докато се притеснявах, че не виждам + тест, то сега се притеснявам, че се задържа.
Искам да кажа, че видях + на 19.01. вечерта + на 20.01. на обяд + на 20.01. вечерта + на 21.01. сутринта +на 21.01. на обяд. По късно вечерта пак ще направя, но се чудя възможно ли е и нормално ли е толкова 2 дни и повече + тест.
О настъпва от 24 до 48ч. след + тест, тогава е възможно да има повече от ден + тетс / аз така си го обяснявам/
Извинете за невежеството ми, но колкото повече информация чета, толкова повече се обърквам.  :( :( :(
P.s. сега 19:00ч направих тест и е -. Сега откога да смятам часовете за предполагаема овулация

Според мен има повече от 1 фоликул / както графиката, така и тестовете за О. го показват/ - ако има О. може да е 19-20-21 ден от МЦ . Действайте, дано да има О. и да стане

ПП. Не е нормално да има повече от 2  (+) - ни последователни О. теста.
Ако са напр. 3, това може да говори за проблем
При 2 поредни - пика на ЛХ е посредата и от там смяташ 12-48 часа, времето в което трябва да настъпи О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #391 -: Януари 22, 2014, 09:47:37 am »
denis и  marsi благодаря ви за отговорите и помощта.  :ballons:
*
« Отговор #392 -: Януари 22, 2014, 16:40:11 pm »
Момичета днес бях на преглед! Имаме си ембрионче със сърчице. Много съм щастлива :)! още не мога да повярвам! Бях се отчаяла! Господ да ни пази и за напред!
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #393 -: Януари 22, 2014, 18:39:06 pm »
Момичета днес бях на преглед! Имаме си ембрионче със сърчице. Много съм щастлива :)! още не мога да повярвам! Бях се отчаяла! Господ да ни пази и за напред!
Ха тъй, казах ли ти аз, дето се вика :lol: :wink: Браво! Спокойна бременност ти пожелавам и здраво бебче около термин!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #394 -: Януари 22, 2014, 21:51:26 pm »
Браво, iva81n, с нетърпение очаквах да пишеш! Даже сутринта отварях графиката ти, да разбера какво се случва  :D .
Много се радвам, че всичко е наред и ти желая лека и спокойна бременност!  :D

« Отговор #395 -: Януари 23, 2014, 21:44:18 pm »
много се радваме за теб :) успех и лека брвменност ;)

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #396 -: Януари 24, 2014, 10:12:27 am »
Тихичко честито :))) Страхотна новина :) Да сте живички и здравички и сега мноооооггооо спокойствие :)  :bighug:
*
« Отговор #397 -: Януари 24, 2014, 13:40:19 pm »
Благодаря момичета :) :bighug:
*
« Отговор #398 -: Януари 25, 2014, 12:32:17 pm »
Мили момичета и Денис, моля ви за коментар на графиката ми(меря орално с дигитален) и един въпрос - независимо дали е имало оплождане, при наличие на ову винаги ли високата температура се запава - до следващ цикъл примерно? Така или иначе понеделник може би ще си направя тест, но ме интересува въпросът :) Мерси и приятен уикенд на всички :)
« Последна редакция: Януари 25, 2014, 12:50:08 pm от lilitu »
*
« Отговор #399 -: Януари 27, 2014, 00:27:20 am »
lilitu, да, запазва се висока. При настъпила овулация на мястото на отделената я. започва да функционира т.н. жълто тяло, което произвежда прогестерон и като следствие се повишава температурата. В случай, че хормонално всичко е наред, т.е. жълтото тяло функционира добре, БТ се запазва висока между 10 и 16 дни (при повечето жени около 14 дни). Ако не е настъпила бременност ЖТ регресира, прогестеронът рязко се понижава и следва МЦ. Обикновено температурата пада 1 ден преди МЦ.