0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #360 -: Януари 17, 2014, 21:11:23 pm »
Благодаря ти Марси!Питам защото вече трябва да съм 7-ма седмица и днес бях на преглед и все още няма ембрион.Вижда се само добре оформен плоден сак с жълтъчно мехурче.Доктора каза че може да съм била с къснаовулация и да ида пак след седмица.Но аз почти нямам надежда исе подготвям за най-лошото!иначе на първия преглед който беше на 02.01 не се видя нищо,видя се за пръв път на 6-ти

O. според мен е била 19-20 ден от МЦ, не е кой знае колко късна. Трябва вече да има пулсации.
Пусни кръвен тест и го повтори след 2 дни. Да те видят пак на УЗ - друг лекар, потърси второ мнение
Стискам палци всичко да е наред

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #361 -: Януари 18, 2014, 08:39:46 am »
Благодаря Денис! аз вече някак си си мисля, че и тази бременност ще е кухо яйце, като предишната за съжаление!Уж не се повтаряло, но явно не е така! Лошото е, че съм в провинцията и тук няма избор от лекари и според мен и техниката им не е добра и се чудя в Понеделник да се прибера в София! А тази сутрин и БТ ми спадна на 36,8 което допълнително ме притеснява. Този път ще искам пълни изследвания да се установи причината, защото трети път няма да понеса да ми се случи същото! Не съм на ясно обаче при кюртажа дали може да се вземе генетичен материал и да се изследва, бях чела някъде че се правело. Някой знае ли нещо по въпроса?
« Отговор #362 -: Януари 18, 2014, 08:42:35 am »
Извинявай ти в кой град си сега
*
« Отговор #363 -: Януари 18, 2014, 08:48:25 am »
Козлодуй
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #364 -: Януари 18, 2014, 09:09:21 am »
Ива, не отписвай толкова бързо бременността! Първо послушай Денис и си направи кръвен тест, повтори го след 48 часа. Ако се удвоява, значи бременността се развива...И второ, нека те прегледат на читав ехограф, най-добре тук, в София. Виждам само две други твои графики, те коректно ли са нанесени?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #365 -: Януари 18, 2014, 09:16:34 am »
Първата не беше коректно нанесена. Меренето ми беше за пръв път и мерех по различно време и смених 3 термометъра. Втората е коректна. Последната също не е много, защото пак сменях термометри и не е мерена по точно едно и също време. В месеца в който забременях пътувах и имах неприятности
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #366 -: Януари 18, 2014, 09:58:45 am »
Сама разбираш, че тук можем да правим само предположения, не сме диагностици и/или лекари :) Послушай съветите, които са ти дадени, не се притеснявай излишно предварително и ти желая успех! :crossfingers:

*
« Отговор #367 -: Януари 18, 2014, 10:27:20 am »
Благодаря ви за подкрепата :)!ще ви послушам съветите и още в понеделник ще предприема нещо.
*
« Отговор #368 -: Януари 19, 2014, 13:14:10 pm »
Здравейте мили момичета, нормален ли е този спад в температурата ?Измервам орално.За имплантационен спад евентуално ми се струва рано ? И още един въпрос - възможна ли е разлика от 1 градус при мерене орално и анално? Сутринта след като измерих температурата орално, я измерих и анално. Орално беше 36.5, а анално - 37.5 8O Мерси и успешен ден :)  :bighug:
« Последна редакция: Януари 19, 2014, 13:16:12 pm от lilitu »
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #369 -: Януари 19, 2014, 16:18:52 pm »
Здравейте мили момичета, нормален ли е този спад в температурата ?Измервам орално.За имплантационен спад евентуално ми се струва рано ? И още един въпрос - възможна ли е разлика от 1 градус при мерене орално и анално? Сутринта след като измерих температурата орално, я измерих и анално. Орално беше 36.5, а анално - 37.5 8O Мерси и успешен ден :)  :bighug:
За никакъв имплантационен спад не може да става реч :lol: Ако погледнеш подписа на Денис, ще забележиш, че "Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О", при теб до колкото мога да преценя е била някъде около 14-ти. Рано е още за каквито и да било признаци, имплантация и пр., въоръжи се със търпение... :wink: Този градус разлика, може да се дължи на различното време на измерване - Т е желателно да се мери рано сутрин, веднага след събуждане. Дори ставането до WC може да даде различен резултат.
За пръв път ли засичаш О, имаш и ли други данни? Овулация на 27-ми ден е късничка, правена ли е фоликуметрия, някакво изследване на хормони? Стандартно, колко дълъг е цикълът ти?

*
« Отговор #370 -: Януари 19, 2014, 16:31:46 pm »
За никакъв имплантационен спад не може да става реч :lol: Ако погледнеш подписа на Денис, ще забележиш, че "Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О", при теб до колкото мога да преценя е била някъде около 14-ти. Рано е още за каквито и да било признаци, имплантация и пр., въоръжи се със търпение... :wink: Този градус разлика, може да се дължи на различното време на измерване - Т е желателно да се мери рано сутрин, веднага след събуждане. Дори ставането до WC може да даде различен резултат.
За пръв път ли засичаш О, имаш и ли други данни? Овулация на 27-ми ден е късничка, правена ли е фоликуметрия, някакво изследване на хормони? Стандартно, колко дълъг е цикълът ти?
Цикълът ми е нередовен :( Покрай празниците нямаше как да следя ову с фоликулометрия, засякох с тестове и БТ. Стана ми интересно просто как може да е толкова голяма разликата при орално и анално мерене , като са мерени едно след друго - първо орално разбира се  :lol:  Не съм ставала, не съм мърдала.. Не е ли максимално 0.5 разликата? Мерси  :bighug: :bighug:
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #371 -: Януари 19, 2014, 16:43:14 pm »
Лили, оралният метод се счита за най-ненадеждния, често дава неточни резултати :wink: Иначе, да разликата е 0,5, не мога да преценя, защо се е получила такава разлика... :) Нередовният цикъл е неприятен, но с измерване, може да получиш някаква представа. Не зная на каква възраст си, но е желателно да се обърнеш към репродуктивен специалист при опити повече от 1г /за жени до 35г./ и при опити повече от 6мес. /за жени до 35г/. Успех ти желая! :wink:

*
« Отговор #372 -: Януари 19, 2014, 16:49:19 pm »
Благодаря за отговора,Бубулина  osi_9
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #373 -: Януари 19, 2014, 20:28:17 pm »

Да, може да  има такава разлика в Т.
Разликата  орална - анална Т. е повече от 0,5 градуса /0,6-0,8 - и зависи от околната среда/ 
Разликата аксиларна - анална Т. е средно 0,5, но ако се измерва едновременно
Ти си мерила последователно и то при засичане на най-ниската Т. на тялото, а след събуждане тя започва да се повишава
Поне си се убедила. колко неточно е оралното измерване :)
Следващият МЦ мери анално

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #374 -: Януари 19, 2014, 20:39:59 pm »
Да определено разликата е огромна, и аналната Т е много по-обещаваща :) Благодаря Денис за отговора, както винаги :) Иначе силно се надявам другия месец да не се налага да меря :)  :bighug:
« Отговор #375 -: Януари 20, 2014, 11:15:23 am »

В колко часа мериш? Ако е след 8,30 може това да е причината за по-високата БТ
БТ трябва да се мери 6 - 7.30 часа
Аналното измерване е най-точно.
Ако проблема не е в часа на измерване - може да има повече от 1 фоликул - и тогава е добре да те види лекар на УЗ
Добре е да правиш и тестове за О. - те ще ти показват кога да очакваш О.

Благодаря denis
Всяка сутрин меря БТ между 7:15ч. 7:30ч. изключвам събота и неделя. Правя тестове за О и снощи за първи път ми се появи първо контролната линия преди тестовата. Изглеждат еднакво наситени. Днес имам болки в корема, но пък БТ няма разлика. Възможно ли е да има О в такъв случай. Този месец за първи път меря БТ.
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #376 -: Януари 20, 2014, 12:06:31 pm »
Благодаря denis
Всяка сутрин меря БТ между 7:15ч. 7:30ч. изключвам събота и неделя. Правя тестове за О и снощи за първи път ми се появи първо контролната линия преди тестовата. Изглеждат еднакво наситени. Днес имам болки в корема, но пък БТ няма разлика. Възможно ли е да има О в такъв случай. Този месец за първи път меря БТ.
Не съм Денис, но да ти отговоря. Пак ще повторя, че трябва по-често да поглеждаме подписа и :wink: О вероятно ще е довечера или утре, действайте :wink:

*
« Отговор #377 -: Януари 20, 2014, 19:37:58 pm »
aanichkaa, ако има повече от един фоликул, температурната графика става неточна.
Разчитаме само на Ову тестовете и добре е, че си успяла да засечеш О.
Дано и denis се включи с мнение  :), но задължително сложете сърчицата днес и утре.
Късмет този месец!

« Последна редакция: Януари 20, 2014, 20:01:33 pm от marsi »

« Отговор #378 -: Януари 21, 2014, 08:15:40 am »
Този месец графиката ми е много объркана,ще се радвам ако някой изкаже мнение дали е имало ову.Меря анално,между 6:00-6:30 с живачен термометър,държа го 10мин.Честно казано не се надявам да сме уцелили момента.ЛФ ми е 11-12дни. и всеки месец се ориентирам по ову. кога да очаквам М.,но този месец ми е мъгла.

« Отговор #379 -: Януари 21, 2014, 11:58:38 am »
Здравеите искам да ви попитам ако някоя от вас знае на какво се далжи изчезнали фоликули на единя преглед имах 7 а вчера бяха само 3 и лигавицата е 7 и половина дали е добре за инсеминациа.благодаря предварително