0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #340 -: Януари 15, 2014, 07:29:06 am »

slanceto2, не е добре, че е паднала температурата в последните два дни. Напиши името, с което си регистрирана в Овулационния календар и ще копирам графиката ти.
[/quote]

Marsi името ми в овулациониния календар е GERITA, а потребителското име, с което влизам gerita_val. Много ти благодаря. Тази сутрин се покачи леко на 36.6, но теста пак е отрицателен :-(

« Последна редакция: Януари 15, 2014, 07:33:45 am от slanceto2 »
*
« Отговор #341 -: Януари 15, 2014, 10:11:37 am »
slanceto2, направих опит да отворя графиките ти. При задаване на потребителското ти име, този път системата го разпознава, но излиза съобщение: Този потребител не споделя графиките си! Трябва да смениш настройките. Следвай този алгоритъм:
Овулационен календар--> (в ляво, оранжевото поле)Моят профил--> след Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители: и Желая полетата с лична информация от графиката ми да бъдат видими от другите потребители:, трябва да сложиш отметки. Накрая натискаш бутона Запиши промените
« Последна редакция: Януари 15, 2014, 10:24:40 am от marsi »

« Отговор #342 -: Януари 15, 2014, 10:42:04 am »
Готово :-)
*
« Отговор #343 -: Януари 15, 2014, 11:07:44 am »
Може ли някой да изкаже мнение кога ми е била овулацията според графиката ми!
*
« Отговор #344 -: Януари 15, 2014, 11:37:54 am »
slanceto2, разгледах графиките ти , отварят се след въвеждане на gerita_val . Това е последната:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&userLoginName=gerita_val (ако искаш мога да сложа линк, който да отваря всичките ти графики)
Овулацията изглежда правилно отбелязана и добре сте поставили сърчицата, но падането на температурата в последните дни не е добре. Според мен са слабо показателни и е излишно да правиш още уринни тестове за бременност. Изчакай ден-два, вероятно ще има изкървяване, ако не- направи кръвен тест или се консултирай със своя лекар.

« Последна редакция: Януари 15, 2014, 11:41:18 am от marsi »

*
« Отговор #345 -: Януари 15, 2014, 12:07:50 pm »
iva81n, изхождайки само от температурната крива може да се предположи, че оплождането е станало около 15 ден. Но точно тогава си сменила термометъра, което прави графиката неточна. Сравнявайки и с другите ти графики смятам, че оплождането е станало на 18-19 ден. Защо ти е да знаеш  :), нали терминът се измерва по първия ден на цикъла? Лека бременност ти желая!

*
« Отговор #346 -: Януари 15, 2014, 12:26:46 pm »
Благодаря ти Марси!Питам защото вече трябва да съм 7-ма седмица и днес бях на преглед и все още няма ембрион.Вижда се само добре оформен плоден сак с жълтъчно мехурче.Доктора каза че може да съм била с къснаовулация и да ида пак след седмица.Но аз почти нямам надежда исе подготвям за най-лошото!иначе на първия преглед който беше на 02.01 не се видя нищо,видя се за пръв път на 6-ти
*
« Отговор #347 -: Януари 15, 2014, 13:06:06 pm »
Ива, ти наистина имаш късна овулация. От едната графики се вижда, че е била около 22 ден, на другата- около 25. А последната температурна крива действително е неточна, визирам смяната на термометъра, вирусната инфекция, а на 26-ден е измерена 1ч. след ставане и затова е нелогично ниска. При това положение стискам палци оплождането да е станало около 24-ти ден(тогава имате сърчице) и наистина да е още рано да се визуализира ембриончето. Изчакай си спокойно до следващия преглед, нищо не е изгубено. Междувременно може да направиш кръвен тест за бременност два пъти през около 48ч, това е най- показателно, че бременността се развива добре.

« Последна редакция: Януари 15, 2014, 13:19:32 pm от marsi »

*
« Отговор #348 -: Януари 15, 2014, 13:16:29 pm »
Благодаря ти Марси!Ще изчакам и ще видим, дано е така!иначе сега съм в провинцията и не знам тук дали имат кръвна лаборатория за да направя кръвен тест 
« Отговор #349 -: Януари 15, 2014, 16:13:18 pm »
Здравейте, знам че е много рано за този месец, но по-компетентните от мен могат ли да изкажат мнение относно графиката ми до сега?  :P За съжаление нетърпението е по-силно от мен
*
« Отговор #350 -: Януари 15, 2014, 19:13:53 pm »
ani_0331, графиката ти не показва да е имало овулация до този момен. Разгледах и другите ти графики. С оглед тяхната продължителност, овулацията едва ли е ранна. Има нещо недоизследвано тука. Добре е да направиш консултация при репродуктивен специалист, за да се направи фоликулометрия. Така ще се уточни хормонално дали всичко е в норма, има ли и кога е при теб овулацията. Проследяването се започва от 3-ти ден на МЦ, през няколко дни се изследват хормони и се проследява нарастването на фоликулите.
Относно настоящия цикъл. Включи и тестове за овулация от утре и дано да я засечеш.

« Отговор #351 -: Януари 15, 2014, 20:10:00 pm »
Благодаря marsi за отговора ти аз също си мисля за тестовете за овулация, но последния път не успях да се оправя с тях, може би и тогава не е имало овул., но ще опитам иначе АГ иска да проследя поне 2 месеца температурата и следващия месец съм на лекар да се оточнят нещата... относно хормоните - те са в норма, но лятото на 2012 направих missed аборт и проблемите започнаха тогава. Лека вечер  :P
« Отговор #352 -: Януари 15, 2014, 20:37:39 pm »
Благодаря Марси. Днес следобяд получих кафеникаво зацапване и утре ще ми дойде с пълна сила. Този месец много се надявах да е станало, защото лутеалната ми фаза винаги е точно 14 дни, а сега продължи по - дълго. Дали е възможно да е задържан фоликул и въобще да не е имало овулация  :? Чудя се при задържан фоликул дали има покачване на температурата във втората фаза
*
« Отговор #353 -: Януари 15, 2014, 21:40:16 pm »
slanceto2, предполагам, че е имало овулация, защото лутеалната фаза изглежда добре като температура и продължителност. При задържан ф. температурата щеше де се покачва много по- бавно или да има рязко неколкократно качване и потъване на температурата.

*
« Отговор #354 -: Януари 16, 2014, 10:56:46 am »
Момичета, Денис, моля ви за мнение за графиката ми, дали наистина е било ову или задържан фоликул? Меря температурата орално с дигитален термометър, но мога само сутрин между 9 и 10 часа. Когато започнах да меря т началото на цикъла не задържах термометъра след сигнала, затова продължих по същия начин. Може би за това са толкова различни стойностите. Овулацията сега я засякох и с тестове, които правя от 9ти ден на цикъла. Около 18ти ден имах няколко теста, които бяха почти положителни, но така и не станаха толкова наситени. Чак на 27 ден имах положителен тест и направих тест защото имах много обилна ЦС и болки в корема и яйчниците, това ме подтикна. На другия ден започнаха и болки в гърдите. Днес вече болките в гърдите  са много силни. Въпреки това може ли да е просто задържан фоликул , защото Т се вдига много бавно или има надежда да е било овулация?Моля за мнение и прекрасен ден на всички :)  yahoo_33 :bighug:
« Отговор #355 -: Януари 16, 2014, 12:15:35 pm »
Здравейте, имам няколко въпроса  :oops:
Като гледам различните графики БТ е 36.4 36.6 ..., а моята все към 37. Това нормално ли е / меря анално с обикновен термометър всяка сутрин преди ставане /, не съм болна. Ще има ли разлика ако почна да я меря вагинално и да изчакам ли следващия месец или мога да започна от утре.
Благодаря ви много. Но всичко ми е "тъмна Индия". Колкото повече чета, толкова повече се обърквам.  :bonk:
*
« Отговор #356 -: Януари 16, 2014, 14:26:03 pm »
Момичета, Денис, моля ви за мнение за графиката ми, дали наистина е било ову или задържан фоликул? Меря температурата орално с дигитален термометър, но мога само сутрин между 9 и 10 часа. Когато започнах да меря т началото на цикъла не задържах термометъра след сигнала, затова продължих по същия начин. Може би за това са толкова различни стойностите. Овулацията сега я засякох и с тестове, които правя от 9ти ден на цикъла. Около 18ти ден имах няколко теста, които бяха почти положителни, но така и не станаха толкова наситени. Чак на 27 ден имах положителен тест и направих тест защото имах много обилна ЦС и болки в корема и яйчниците, това ме подтикна. На другия ден започнаха и болки в гърдите. Днес вече болките в гърдите  са много силни. Въпреки това може ли да е просто задържан фоликул , защото Т се вдига много бавно или има надежда да е било овулация?Моля за мнение и прекрасен ден на всички :)  yahoo_33 :bighug:
Денис вече ми отговори в другия форум, за което безкрайно благодаря  :bighug:
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #357 -: Януари 16, 2014, 17:29:03 pm »
Като гледам различните графики БТ е 36.4 36.6 ..., а моята все към 37. Това нормално ли е / меря анално с обикновен термометър всяка сутрин преди ставане /, не съм болна. Ще има ли разлика ако почна да я меря вагинално и да изчакам ли следващия месец или мога да започна от утре.
Благодаря ви много. Но всичко ми е "тъмна Индия". Колкото повече чета, толкова повече се обърквам.  :bonk:
Ректално измерената Т е с около 0,5 по-висока от оралната и, около 0,3 по-висока от аксиларната /под мишницата/. Смята се, че това е най-точният метод за измерване, така, че продължавай, просто когато питаш нещо или смяташ, уточнявай, че става въпрос за този начин... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #358 -: Януари 17, 2014, 10:57:07 am »
aanichkaa, не е имало овулация до момента. Тази по-висока температура едва ли е само от начина на измерване. Доколкото знам, може да се дължи на задържан фоликул или пък от ниско ниво на естрогена  и несъзряване на яйцеклетката в този цикъл. При задържан ф. често той се пука сам или се редуцира постепенно, което може да промени продължителността на този цикъл. Един преглед с вагинален ехограф ще даде повече информация.

« Последна редакция: Януари 17, 2014, 11:27:58 am от marsi »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #359 -: Януари 17, 2014, 21:00:04 pm »

В колко часа мериш? Ако е след 8,30 може това да е причината за по-високата БТ
БТ трябва да се мери 6 - 7.30 часа
Аналното измерване е най-точно.
Ако проблема не е в часа на измерване - може да има повече от 1 фоликул - и тогава е добре да те види лекар на УЗ
Добре е да правиш и тестове за О. - те ще ти показват кога да очакваш О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум