........... Затова, за да тестваш самия термометър, измери последователно на едната подмишница и на другата при точно еднакво време на отчитане, но преди това си подсигури 20-тина мин. физически и психически покой. Същото направи с дигиталния като освен това отчетеш температурата на 2-рата мин. след сигнала дали е еднаква с тази на 4-тата мин. след сигнала. Дано съм го написала разбираемо !...............
Това не е вярно, откъде си ги измисляш тези неща?!
Температурата на човешкото тяло не е константа
Не, не съм го измислила! Споделеното е от личния ми опит и това става ясно от останалите изречения в публикацията ми, които в този цитат са отрязани. А когато едно изречение се извади от контекста, то може да прозвучи всякак.
Разбира се, че температурата на човешкото тяло не е константа, затова съм написала да направи измерването като си подсигури нужния покой.
Както описах, правила съм поредица последователни измервания с живачен т. и температурата , която термометърът отчете беше една и съща, ако изобщо е имало някаква разлика, тя е била примерно половин градус. Докато при същите условия дигиталният ми е давал разлики от 2-3-4 градуса и то напълно хаотично. И естествено, изводът ми е- този дигитален няма да го ползвам. Всеки би могъл да пробва това, което съм описала. И разбира се, говоря точно за този термометър, не за всички подобни.
И как така "не е вярно"? Твърдението от друг, че личният ми опит не е верен, е лишено от смисъл. По правило споделеният личен опит излиза от категоризирането истина- неистина, просто защото е личен и всеки би могъл да има своя такъв.
С пожелание за здраве! Изпълнена съм с уважение и респект към помощта, която сте оказали в годините на много момичета тук и в бг-мамма.