0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #660 -: Март 07, 2014, 09:11:10 am »
Ще го направя така както казваш marsi.Този месец съм с живачния и докрай ще си изкарам с него,междувременно ще ги тествам :)
*
« Отговор #661 -: Март 07, 2014, 12:44:57 pm »
desi2811, графиката е непълна и е трудно да се каже кога е била О.
Но друго е определящото за този цикъл. Миналият месец ти беше със стимулация и е нормално в този цикъл да се очаква остатъчен ефект от нея. Най-вероятно има повече от един фол. и затова графиката изглежда така, не е показателна и по нея трудно бихме се ориентирали. Може би, ако беше включила и ову. тестове, макар че при тази ситуация и на тях не може много да се разчита, но поне като някакъв относителен ориентир.
В някаква степен същото ще се отнася и за следващия цикъл, но дано да се стабилизира графиката, включвай и ову. тестове.  Успех!

« Отговор #662 -: Март 07, 2014, 13:01:28 pm »
Здравейте искам да попитам за гърдите дали някой е минал през това от овулацията започнаха да ме болят гърдите до сега и от три дена през деня не ме болят изобщо но вечер започват да се подуват и стават страшно горещи и защо само вечер не ми се беше случвало това
« Отговор #663 -: Март 07, 2014, 13:56:23 pm »
Има ли идея някой, как на ехографа докторката да вижда 14 мм жълто тяло вчера, а БТ тази сутрин да е 36.6? Според док, О категорично е минала.
« Отговор #664 -: Март 07, 2014, 14:34:25 pm »
И моята графика нещо този месец се е побъркала  :x Какво ще кажете момичета?

Дотук е добре, О. предстои
Добре е да правиш  и тестове за О. - те ще ти покажат кога да очакваш О.

Аз да си призная правя тестове, но на мен ли ми се привижда или не знам, обаче има сякаш втора бледа черта от вчера

*
« Отговор #665 -: Март 07, 2014, 14:43:24 pm »

Аз да си призная правя тестове, но на мен ли ми се привижда или не знам, обаче има сякаш втора бледа черта от вчера

втора бледа черта е отрицателен тест.Трябва тестовата черта или да е еднаква или по наситена от контролната :wink:Продължавай смело с тестовете всеки ден
*
« Отговор #666 -: Март 07, 2014, 14:45:00 pm »
Има ли идея някой, как на ехографа докторката да вижда 14 мм жълто тяло вчера, а БТ тази сутрин да е 36.6? Според док, О категорично е минала.
Aselina, при тази еднократно измерена температура, нищо не може да се каже, защото няма база за сравнение. Тази единична стойност не ни дава никаква информация, единствено (ако О. е минала) би следвало от тук- нататък БТ да се повишава(БТ трябва да се повиши до 4-5 дни след О.). И, ако О. е минала, задължително днес сложете сърчицето. Успех :)!
Измервай през целия цикъл без прекъсване, като включваш и ову. тестове. Ако допускаш, че О. предстои, включи още от днес ову. тестове, за да го провериш. Каква е стандартната продължителност на МЦ?
« Последна редакция: Март 07, 2014, 14:52:54 pm от marsi »

« Отговор #667 -: Март 07, 2014, 15:20:07 pm »
Aselina, при тази еднократно измерена температура, нищо не може да се каже, защото няма база за сравнение. Тази единична стойност не ни дава никаква информация, единствено (ако О. е минала) би следвало от тук- нататък БТ да се повишава(БТ трябва да се повиши до 4-5 дни след О.). И, ако О. е минала, задължително днес сложете сърчицето. Успех :)!
Измервай през целия цикъл без прекъсване, като включваш и ову. тестове. Ако допускаш, че О. предстои, включи още от днес ову. тестове, за да го провериш. Каква е стандартната продължителност на МЦ?
Благодаря ти, Marsi. При мен е много трудно да се каже, преди лапароскопията ми през септември - без хапчета - не идваше изобщо, с Дуфастон - на 7-8 ден след последната таблетка. Последните 2 месеца ми идва - веднъж на 28-я ден, след това на 39. Ще видим следващите дни как ще е БТ, явно идва повишението със закъснение :)
« Отговор #668 -: Март 07, 2014, 17:51:03 pm »

втора бледа черта е отрицателен тест.Трябва тестовата черта или да е еднаква или по наситена от контролната :wink:Продължавай смело с тестовете всеки ден

Много благодаря. Продължавам

*
« Отговор #669 -: Март 07, 2014, 17:51:21 pm »
Ох момичета аз вече се отчаях.Всичко ми е наред разсипаха ме от изследвания,проверих термомета ра,проверих контакта Марси (благодаря още вднаж)и всичко е както трябва , но БТ е отчаиващо :(
vas.r, аз също вече си мислех, че това ще е ановулаторен цикъл. Но това, че днес имаш (+) ову. тест вече променя нещата и дано БТ да започне да се покачва ! Непременно утре (евентуално и другиден) направи пак ову. тест, защото при (+) тест повече от два дни,  бихме направили друг извод, но да не избързване.
Задължително днес и утре сложете сърчицата! Успех  :)!
Мерси Марси дано БТ да почне да се покачва защото иначе е все това че обу е (+)
*
« Отговор #670 -: Март 07, 2014, 17:55:40 pm »
Здравейте :)
Днес да ви споделя много се чудих какво да отбележа на ову теста. Контролната и тестовата лента се отличаваха съвсем малко. Ако приема, че контролната лента е с интензитет 10, тестовата я преценям като 9,5 , почти не се различаваха. Ще видим и утре как ще е ...
Поздрави и късмет на всички!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #671 -: Март 07, 2014, 18:35:44 pm »
Кой ще ми каже на кой термометър да вярвам?Сега стоя седнала и под двете мишници с дигитален 2 мин.след сигнал-36,5,живачен 10 мин.-37,2...дигиталният е чисто нов.на живачния може ли да му има нещо по принцип?
Вярно, в случая, отчита живачния терм-р.
Точно така се сравняват терм-рите :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #672 -: Март 07, 2014, 18:43:26 pm »
  ........... Затова, за да тестваш самия термометър, измери последователно на едната подмишница и на другата при точно еднакво време на отчитане, но преди това си подсигури 20-тина мин. физически и психически покой. Същото направи с дигиталния като освен това отчетеш температурата на 2-рата мин. след сигнала дали е еднаква с тази на 4-тата мин. след сигнала. Дано съм го написала разбираемо  :)!...............

Това не е вярно, откъде си ги измисляш тези неща?!
Температурата на човешкото тяло не е константа

« Последна редакция: Март 07, 2014, 19:22:44 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #673 -: Март 07, 2014, 18:50:06 pm »

Лекарката ти сигурна ли е, че е ЖТ?  Пусни прогестерон за да си сигурна, че е имало О. / на 7 ден след предполагаема О./
Една стойност на БТ нищо не означава - може да е инцидент

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #674 -: Март 07, 2014, 18:54:59 pm »
Здравейте :)
Днес да ви споделя много се чудих какво да отбележа на ову теста. Контролната и тестовата лента се отличаваха съвсем малко. Ако приема, че контролната лента е с интензитет 10, тестовата я преценям като 9,5 , почти не се различаваха. Ще видим и утре как ще е ...
Поздрави и късмет на всички!

Тестовата линия трябва да е наситена колкото контролната или повече от нея.
Утре направи още един тест
Тестовете за О. са само ориентир - важна е БТ - тя показва дали е имало О. или не

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #675 -: Март 08, 2014, 00:13:27 am »
  ........... Затова, за да тестваш самия термометър, измери последователно на едната подмишница и на другата при точно еднакво време на отчитане, но преди това си подсигури 20-тина мин. физически и психически покой. Същото направи с дигиталния като освен това отчетеш температурата на 2-рата мин. след сигнала дали е еднаква с тази на 4-тата мин. след сигнала. Дано съм го написала разбираемо  :)!...............

Това не е вярно, откъде си ги измисляш тези неща?!
Температурата на човешкото тяло не е константа

Не, не съм го измислила! Споделеното е от личния ми опит и това става ясно от останалите изречения в публикацията ми, които в този цитат са отрязани. А когато едно изречение се извади от контекста, то може да прозвучи всякак.

Разбира се, че температурата на човешкото тяло не е константа, затова съм написала да направи измерването като си подсигури нужния покой. 
Както описах, правила съм поредица последователни измервания с живачен т. и температурата , която термометърът отчете беше една и съща, ако изобщо е имало някаква разлика, тя е била примерно половин градус. Докато при същите условия дигиталният ми е давал разлики от 2-3-4 градуса и то напълно хаотично. И естествено, изводът ми е- този дигитален няма да го ползвам. Всеки би могъл да пробва това, което съм описала. И разбира се, говоря точно за този термометър, не за всички подобни.

И как така "не е вярно"? Твърдението от друг, че личният ми опит не е верен, е лишено от смисъл. По правило споделеният личен опит излиза от категоризирането истина- неистина, просто защото е личен и всеки би могъл да има своя такъв.

С пожелание за здраве! Изпълнена съм с уважение и респект към помощта, която сте оказали в годините на много момичета тук и в бг-мамма.
« Последна редакция: Март 08, 2014, 00:31:07 am от marsi »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #676 -: Март 08, 2014, 12:42:04 pm »
marsi
Не ми се спори с теб и моля те,  не подвеждай останалите - особено на база личен опит да  въвеждаш  нови правила.

ПП.
Честит Празник, на всички!
Бъдете здрави, щастливи и много обичани

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #677 -: Март 08, 2014, 13:24:28 pm »
Здравейте и Честит Празник момичета!Денис може ли да ми погледнеш графиката защото днес имам малък спад в бт и леко зацапване май пак ще се отчаям май пак не сме успели
« Отговор #678 -: Март 08, 2014, 15:39:43 pm »

Лекарката ти сигурна ли е, че е ЖТ?  Пусни прогестерон за да си сигурна, че е имало О. / на 7 ден след предполагаема О./
Една стойност на БТ нищо не означава - може да е инцидент

Категорична беше, каза че лигавицата е лутеална, което означавало, че е минала. Обаче не можа да ми каже кога е била. И аз си мислех, че няма да можете да ми помогнете само с една стойност, но ми беше интересно защо е толкова ниска, ако е имало О.
« Отговор #679 -: Март 08, 2014, 16:54:41 pm »
Яна пишеш за зацапване а отбелязваш като цикъл ?