0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #400 -: Януари 27, 2014, 08:13:24 am »
Здравейте , момичета
от 12-тия до 15-тия да на цикъла(вчера) .Правя тестове за О, които са категорично отрицателни, Меря и Т, която до вчера също съответстваше -36.1 - 36.2
Тази сутрин обаче рязко се повиши 36.8 - което значи , че О е минава вчера , нали?
А тестовете за О са "-"
Ползвам "Овю" тест . Ползвала съм ги и преди и бях доволна, но бях спряла за дълго време . Този месец реших пак да си купя за да засека Т метод с лентичките , а то какво се получи....
Имам още една лентичка и след обяд ще я пробвам и нея. Но кажете ми според вас Т метод по-сигурен ли е от тестовете?
<br />
« Отговор #401 -: Януари 27, 2014, 09:10:14 am »
здравеите момичета отдавна ви чета и искам да ви попитам на 22.01 ми правиха инсе в тутракан доктора ми изписа естрофем 2-1,аспирин протект 1,нош-па 3-1 фолиева киселина и утрогестан 2-2 вагинално. кога според вас мога да направя тест?
*
« Отговор #402 -: Януари 27, 2014, 10:13:11 am »
irenaa33, според мен, ако е имало О. тестът щеше да отчете. Възможно е да има неточност в измерването на температурата. Друга причина за това колебаене на БТ може да е наличието на повече от един фол., погледни последната графика на lilitu (два поста преди твоя). Как мериш БТ?
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 10:32:04 am от marsi »

*
« Отговор #403 -: Януари 27, 2014, 10:15:11 am »
Здравейте! Моля ви, споделете мнението си по моята графика! Благодаря ви!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #404 -: Януари 27, 2014, 10:30:33 am »
desi2811, заради поставения хориомон, уринният тест може да бъде фалшиво положителен и задържително се изчакват около 14 дни. Кръвният тест не се влияе от това. Може да направиш кръвен около 10-ти ден след инсеминацията, би трябвало да отчете. Стойността евентуално ще бъде ниска, затова се прави втори тест(бета -ЧХГ) след около 48ч., за да се види дали се удвоява. Желая ти положителен резултат!
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 10:49:58 am от marsi »

« Отговор #405 -: Януари 27, 2014, 10:49:07 am »
marsi,благодаря !
 меря анално  не знам от  колко месеца и горе долу се ориентирам вече. Но по принцип не спя добре и често се будя  и ставам през нощта, тази нощ към 4 часа пак ставах , защото дъщеря ми кашляше. После я измерих към 8 и беше 36.8  8O , а вчера 36. 1 . Много ми прилича на О, но ще видим, ще продължа с тестовете и измерването.
<br />
« Отговор #406 -: Януари 27, 2014, 12:09:13 pm »
много ти благодаря за отговора но не издаржах и си направих тестче беше си напално отрицателно днес е 7 ден след прегнила.маи загубих надежда
*
« Отговор #407 -: Януари 27, 2014, 13:06:43 pm »
Деси, понякога прегнила се изчиства по-бързо и не оставя следа. За уринен тест е много рано. Все пак става въпрос за инсеминация, не за трансфер на ембриони. /извинете, ако има грешки, пиша от мобилен/

« Отговор #408 -: Януари 27, 2014, 13:43:31 pm »
marsi Благодаря ти за отговора права си трябва да изчакам
*
« Отговор #409 -: Януари 28, 2014, 09:50:23 am »
Здравейте,момичета,може ли да погледнете и моята графика,правя тестове за О,но до сега бяха все -,а БТ днес се покачи,възможно ли е да съм я пропуснала.Има нередовен цикъл и поликистоза,общо взето ми идва когато си реши.Днес все още не съм правила тест за О.
*
« Отговор #410 -: Януари 28, 2014, 14:20:38 pm »
ilein, графиката не показва да е имало овулация до този момент. При повече от един фол. може да се наблюдава неколкократно качване и спадане на температурата, затова трудно се засича О. Отиди на преглед да те погледнат с фагинален ехограф. Важно е да разбереш колко фол. има в момента и най-вече има ли доминантен фоликул, с какъв размер е, за да си наясно кога горе-долу да очакваш О. Това проследяване се нарича фоликулометрия и за твоя случай е по-добрия вариант, да не кажа- единственият сигурен за определяне на О.

*
« Отговор #411 -: Януари 28, 2014, 14:23:41 pm »
Много ти благодаря,марси,утре ще запиша един час и ще отида да видим какво ще кажат.
« Отговор #412 -: Януари 29, 2014, 18:04:50 pm »
Здравейте дайте коментар какво мислите за моята графика моля ви.На 6-ти февруари имам записан час при гинеколог и на следващият цикъл фоликометрия
*
« Отговор #413 -: Януари 29, 2014, 20:54:07 pm »
Yana, температурната крива не показва да е имало овулация. В хода на целия цикъл си мислех, че може да има неточност в начина на измерване, но е възможно да не е имало О. въпреки положителните тестове. Още повече, при стандартна графика Ову. тестът трябва да позитивира за един-два последователни дни, не повече. Примерно, при ПКЯ, защото фоликулите са повече, може тестът да позитивира ,както се получи при тази графика. След това има два варианта на развитие:
ако има доминантен фол. може да се стигне до О. или нито един фол. да не се развие до нужния размер и да не се стигне до О., както предполагам, че се получи с тази графика. Затова се появи зацапването, липса на добре функциониращо жълто тяло. Сега не се знае кога ще дойде цикъл, защото ако имаме задържан фол. или ще се спука или бавно ще се редуцира, което пречи и забавя цикъла. Добре е, че имаш насрочен преглед.
Това е ситуация, при която е наложителна фоликулометрия с изследване на хормони, обикновено се започва около 3 ден от МЦ.
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 22:07:50 pm от marsi »

« Отговор #414 -: Януари 29, 2014, 22:51:58 pm »
Момичета , не знам дали успях да направя видима графиката си?  Марси , ще се радвам на мнение, след тези температурни колебания направо не вярвах, че ще видя + Ову тест този месец, но все пак реших да си купя 2-ра кутийка  и ето че днес се позитивира :)
<br />
*
« Отговор #415 -: Януари 29, 2014, 23:42:55 pm »
irenaa33, най-ниската температура е отчетена на 15 ден, нормално е 2-3 дни след това да се позитивира тестът. Задължително сложете днес и утре сърчицата. До 5 дни след О. БТ трябва да се повиши. Би било много добре, ако от утре температурата започне да се повишава и се оформи като цяло по- високата БТ в ЛФ. Успех!

« Отговор #416 -: Януари 30, 2014, 01:33:29 am »
Yana, температурната крива не показва да е имало овулация. В хода на целия цикъл си мислех, че може да има неточност в начина на измерване, но е възможно да не е имало О. въпреки положителните тестове. Още повече, при стандартна графика Ову. тестът трябва да позитивира за един-два последователни дни, не повече. Примерно, при ПКЯ, защото фоликулите са повече, може тестът да позитивира ,както се получи при тази графика. След това има два варианта на развитие:
ако има доминантен фол. може да се стигне до О. или нито един фол. да не се развие до нужния размер и да не се стигне до О., както предполагам, че се получи с тази графика. Затова се появи зацапването, липса на добре функциониращо жълто тяло. Сега не се знае кога ще дойде цикъл, защото ако имаме задържан фол. или ще се спука или бавно ще се редуцира, което пречи и забавя цикъла. Добре е, че имаш насрочен преглед.
Това е ситуация, при която е наложителна фоликулометрия с изследване на хормони, обикновено се започва около 3 ден от МЦ.
Благодаря ти. И да докторката ми каза като ми дойде на 2 ден ми каза тя от цикъла и после пак на 21 ден от цикъла ще трябва да отида но имам и сега за шести февруари на видеозон записан часи преглед
« Отговор #417 -: Януари 30, 2014, 01:42:28 am »
А и забравих да добавя че имам болки в гърдите наедрели са и коремът ми е подут ще кажеш че всеки момент ще ми дойде
« Отговор #418 -: Януари 31, 2014, 20:29:21 pm »
Момичета, кога според вас трябва да сложа знака за О?
<br />
*
« Отговор #419 -: Януари 31, 2014, 23:16:12 pm »
irenaa33, според мен О. е била на 19 ден.  :crossfingers: