А за сухите пасти мисля няма смисъл да коментирам, моите още не са яли
Начина на хранене на децата зависи изцяло от нас.
Тези дни това са ми терзанията,докато избирам ясла за Бузана.Дали ще има ФаФла или суха паста за закуска...и как да процедирам,ако все пак предлагат в менюто
.
Дали пък няма да ме вземат за луда,ако кажа,че шоколадови неща не яде и не искам да и дават...а и какво -ще гледа другите ли?
Да споделя най голямото прегрешение на Бузана))).
Лаллет разбирайте сладолед
Аз си го приготвям в къщи-без консерванти и оцветители,още не знае граджето,че идва от фризерите на супермаркета или кафетата
Нямам машина за сладолед,не е и необходима.Трябват само желание и 2-3часа време да постои във фризера.
Продукти;
1КУТИЯ КРЕМА СИРЕНЕ
1КУТИЯ ПОДСЛАДЕНО КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО
200МЛ.ЖИВОТИНСКА СМЕТАНА(ЗАКВАСЕНА)
за сиропа:
250гр.малини(ягоди,боровинки)
2-3с.л. захар
50мл.вода
Използвам крем сирене на Hochland, може и Филаделфия или други сирена от този клас, с много ниско съдържание на сол. Солта се използва като съставка за засилване на вкусовете, така че няма драма да има мъничко, но в българските солта надделява и затова не препоръчвам да се използват.
За да си направите малиновия сироп, използвайте пресни или замразени малини. Кипнете ги с водата и захарта и оставете да поврят, докато самите малини се стопят. След това прецедете от семките и оставете да се охлади.
За да си направите сладоледа - разбийте крем сиренето и подсладеното кондензирано мляко - подчертавам подсладено, защото с другото не става. Разбийте ги докато се смесят идеално, без никакви бучки(в робот,или на миксер). След това направо в сместа изсипете добре охладената животинска сметана и продължете разбиването, докато сместа се сгъсти.
Аз използвам силиконови формички за кексчета, но можете спокойно да направите цялото количество в един съд. Изсипвате част от сместа в съда, отгоре заливате с малиновия сироп и най-отгоре отново заливате с останалата смес. Прибирате във фризера за 2-3 часа.
Още по-хубаво става, ако на дъното на формата изсипете първо част от сиропа, а след това започнете да редувате пластовете - крем-сироп-крем. Когато се вади от формичката, сиропът се разтопява и като я обърнете, той се стича много вкусно по страните на сладоледа