Дайте ми, моля ви идеи за закуска, че на злоядчо все не му харесва !
Силванче, на моето дете много му се харесва юфка с прясно мляко. Друга идея ми е бисквити Закуска с кисело мляко и подходящ плод.
И това не обичаме .
Силванче, а по колко пъти опитваш да предлагаш храна, която детето ти "не обича"? Твърде малък е, за да "не обича" храни.
Казват, че децата средно трябва да опитат една храна между 10-15 пъти, за да започнат да я ядат. Вкусът се придобива, ние не се раждаме харесвайки или не една храна.
Аз бих ти препоръчала да опиташ да закусваш с него (освен ако не го правиш вече), като двамата ядете едно и също. Трудно е, и аз съм се фрустрирала, когато Емма отказва да яде нещо, аз съм притисната от време и искам закуската вече да е минала заминала, но това само води до "лесни" решения. Не казвам, че всички деца са лесни, просто може би се зареди с повече търпение.
В момента чета страхотна книга, препоръчана ми от Цигу (French Kids Eat Everything, автор Karen Le Billon), в която се описва как наистина френските деца ядат всичко, и как се постига това. Започнах да прилагам на практика описаното и трябва да ви кажа, Емма наистина започна да си разширява репертоара, за моя радост - неща които "не ядеше" преди, сега хрупа с удоволствие.