Здравейте, момичета!
47 Smiles, ето тук има документ, в който можеш да видиш какво се полага по ЗК по време на бременността и 42 дни след раждане:
http://www.nhif.bg/web/guest/search?p_p_id=search_WAR_qaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=2&_search_WAR_qaportlet_javax.portlet.action=do_generic_searchМоже да го има някъде и по-четливо
.
Моята лекарка от ЖК ми даде направление за ендокринолог, който ще ми дава талони за изследване на ТСХ, защото се налага редовно да го следя. Питайте и вие за такава възможност, защото при придружаващо заболяване явно се полага и преглед при специалист.
Аз днес следобед ще видя накъде ми вървят кръвните изследвания и се надявам да няма отклонения
. Засега не пия лекарства с шепи - само л-тироксина и витамините за бременни. И, разбира се, инжекциите фраксипарин
. Аз също знам, че е добре желязото за се взема заедно с витамин С (примерно с някакъв цитрусов фреш). По-добре се усвоява и май не причинява неприятни усещания.
Аз доста промених режима си на хранене още преди бременността. Започнах да ям повече плодове и зеленчуци и спрях сандвичите
. Сега си нося на работа плодове, на обяд ям задължително салата, хапвам сурови ядки (макар че може и повече). Нещо не се справям добре с белтъчините. Месото го ям насила, любимото ми кисело мляко спря да ме влече, а прясно не обичам от дете. Опитвам се да компенсирам с ядки, сирене, яйца. Ще започна да си правя зърнени закуски
. Дано сте обядвали, че като се разприказвах за храна и огладнях
.
А по повод на хормоните на мен промяната ми се отразява силно положително
. Станала съм по-съсредоточена и работоспособна. Може да е от л-тироксина
, Начев каза, че с тези лекарства сме стимулирали интелигентността на бебетата. А покрай тях може и майка им да качва IQ-то
.