Asenceto, по принцип съм с нисък хемоглобин, сега също съм на долна граница. Заради тази желязодефицитна анемия преди време доста лекари обиколих. Пих какво ли не (постоянно бях като с гюле в стомаха), докато се намери един да ми каже, че желязна пръчка да гризя организма като не го усвоява няма да се оправи положението. Пиеш ли фолиева? Тя подпомага усвояването. Черен дроб и спанак също е много добре. Както и много червени плодове и зеленчуци. Прясно изцедени сокове от нар, домат, все още има ягоди на пазара, много такива течности по време на хранене. Витамин С също подпомага усвоявяването на желязото, най-добре да са в естествен и суров вид (в червена чушка има много ).
Като оставя настрани периода си (от две седмици след + теста ) на закуска с баници
до ден днешен сутрин се зареждам със сурови плодове и зеленчуци в една купа и така тръгвам на работа. До обяд съм на тях, често обеда ми остава на половина изяден.
47 Smiles, това което пусках по здравна каса беше: ПКК, глюкоза, Урина (седимент, белтък, билирубин, уробилиноген), вирусология ( макар че имах пресни) и токсоплазмоза IgG. Допълнително аз пусках (и платих) токсоплазмоза IgA и ТСХ около 18 -20лв. мисля бяха двете, може и да се полагат по ЗК, но не ми бяха изписани от лекаря, който ме следи.