Беата, и аз си мислих, че към 13тата седмица след ФМ ще се освободя от фраксипарина , но не би. Унструкцията беше категорично до 20-22рата седмица ежедневно да го слагам. Сега си правя някакви сметки кога точно да отида за втората ФМ с надеждата за спирането му. За сега имам по 1-2 перманентни синки, дано не стигна до буци. Много тъпи ми се виждт тези игли. Местния ми наблюдаващ АГ малко ме погледна като му казах, нищо не изкоментира. Аз си вярвам за тези специфики на специалистите по АРТ, все пак има разлика.
И на мен ми казаха в моята клиника да попитам при ФМ дали са наред нещата от гледна точка на кръвоснабдяването и дали бих могла да спра или намаля фраксипарина. Ако се налага обаче, ще го слагам и до края. Иглите са тъпи, но ми обясниха, че иначе щели да се получават по-големи хематоми. Знам ли, просто слушам и изпълнявам
. И задавам въпроси
, че обичам да съм наясно.
За ТСХ моята лична лекарка ми даде направление, но, като чу, че ще ми трябва всеки месец, директно ме насочи към ЖК. Всъщност гинеколога от ЖК може ли да дава направления за ТСХ и ФТ4 или праща на ендокринолог, който работи със ЗК? Аз още се ориентирам при кого да ходя на ЖК. Приемам всякакви съвети на момичета от София, особено за следене на бременност с близнаци, пишете ми на лични.
По отношение на спортуването и ходенето на море моят лекар ме посъветва само да бъда внимателна във всичко, което правя. Ако не беше кървенето, щях сега да съм на море, но и септември е подходящо. Интензивните тренировки, разбира се, не са подходящи по време на бременност, но предполагам, че могат да ви насочат към по-леки упражнения. И рязкото спиране не е много добро. Аз ходех на танци, преди да забременея, но спрях заради гаденето. Въртенето насам-натам ми се видя в повече
. Наесен може да продължа, ако съм добре.