0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #440 -: Август 13, 2013, 11:18:01 am »
А на мен бирата не ми е вкусна.Аз дето обичам биричка, особено лятото сега и се мръщя.

Иначе и рибата не ми се услажда към момента, много ми миришеше и ми ставаше лошо.Сега гледам, че вече не ми влияят толкова миризмите, та се надявам да мога пак да хапвам.

Дес, ти си по-напред от нас в месеците, та е нормално вече да ти се яде, пък и са две :)

*
« Отговор #441 -: Август 13, 2013, 11:49:07 am »
Здравейте, момичета!

Виждам, че сте отворили необятната тема за яденето по време на бременност :). Аз също съм в периода на отхвърлянето на някои храни. Само при мисълта за месо ми се гади. Опитвам се да го ям обаче, защото знам, че трябва. Много обичам риба, но сега никак не ми идва да ям. Наблягам на плодове и заланчуци и много сирене. Просто това ми се яде.

Колкото до странностите, и аз имах силно влечение към тестеното :). Не мазни банички, а тестени закуски със сирене. Но нещото, което ме учуди най-много, е непоносимостта към любимите ми силни чайове. Преди не можех да си отворя очите без голяма чаша черен или зелен чай, а сега пия само водица. Дори и за айряна се напъвам насила. Усещам обаче, че започват да ми липсват витамини или нещо друго, защото ъгълчетата на устата ми се цепят. А първото нещо, от което ми потекоха лигите и нямаше как да не си купя, бяха сурови ядки със сушени плодове :).

П.П. Под черта и аз да отбележа, че темата няма нужда от интриги и междуличностни нападки. Не само защото имаме много по-приятни неща за споделяне, но и защото атмосферата на този форум го предполага.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #442 -: Август 13, 2013, 12:12:20 pm »
П.П. Под черта и аз да отбележа, че темата няма нужда от интриги и междуличностни нападки. Не само защото имаме много по-приятни неща за споделяне, но и защото атмосферата на този форум го предполага.
Здравей, beata:good_post:
Да ти кажа аз също обичах силни чайчета. Предимно зелен и един с много подправки, който взимам от Била, с джинджифил, карамфил и т.н. Вече не мога да ги пия, а и не смея защото, някои от подправките и билките са вредни. Относно ядките със сушени плодове - направо ги обожавам! Особено тези с червена боровинка.
Ако смяташ, че започват да ти липсват витамини можеш да си вземеш за витамини за бременни. Аз честно казано не ядях кой знае колко плодове и зеленчуци преди да забременея и започнах да пия витамини още след първия ултразвук. Пия Пренатал, някъде четох, че са едни от добрите. Имаше още едни, но ми се струваха доста скъпи. Попитай АГ дали да започнеш да приемаш допълнително витамини, ако смяташ, че наистина не ти достигат. :)

Quiet people have the loudest minds.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #443 -: Август 13, 2013, 13:00:15 pm »
Момичета, простете, но със зеления чай бременните трябва да внимават...Ако правилно си спомням /тъй като и аз много обичах/ той пречеше на усвояването на фолиева киселина. Попитайте си АГ-то за всеки случай, все пак не съм лекар...просто имам такива спомени  :)
А ето и една статия във връзка с рибата
http://www.zdravoslovnobg.org/intersnistatii/190-hranenepovremenabremennost

Мими явно, че и някои девойки натискат майките си по време на бременност за бира...Иначе щяхме да сме открили универсалната бабина деветина за пола на бъдещия наследник  :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Starshine

• 494
« Отговор #444 -: Август 13, 2013, 13:24:35 pm »
 :lol: Имаше май и нещо за това дали предпочиташ кисело или сладко - така се определяло дали може да е момче или момиче, но аз лично не вярвам в тези неща. На мен няколко пъти са ми гледали на кафе и винаги са ми казвали, че ще имам две деца, едно момче и едно момиче... е, с времето ще разбера дали има нещо вярно.  :lol:
Бубулина, точно тази статия търсех. Точно нея бях чела. Супер... чудех се аз къде съм го чела, ти си го намерила. :D И имаше още една за пътуването, много интересна... мисля, че беше тази: http://ladyzone.bg/article/mama-i-tatko/bremennost-i-dlgi-ptuvaniya-chast-2.html
Понеже скоро ми предстои дълго пътуване, надявам се да свърши работа и на някой друг.

*
« Отговор #445 -: Август 13, 2013, 13:41:52 pm »
Бубулина, правилно си запомнила за зеления чай - пречи на доброто усвояване на фолиевата киселина по време на бременност. А също пиенето на големи количества (над 6 чаши на ден) може до доведе до забавяне на развитието на плода. Ето повече по въпроса:
http://gotvach.bg/n5-3690-Страничните_ефекти_от_зеления_чай_по_време_на_бременност
Аз изчетох доста материали по темата, тъй като пия доста повече от 6 чаши чай на ден (но не само зелен, а и черен, бял). Умереността обаче е водеща във всяко отношение по време на бременност - в хранене, движение, пътуване и какво ли още не. Аз си слушам тялото и то в момента е решило да не пия чай въобще :).

Благодаря за статията за рибата, полезна е.

Относто витамините за бременни засега не съм се интересувала, надявам се да си набавям нужните ми витамини от храната. Разбира се, ще се посъветвам и с лекар.

А бабините деветини са по-скоро забавни. Аз лично едва сега се замислих, че моите бебчета може да се окажат и от един и същи пол ;). Просто поръчката ми беше за момиче и момче  :lol:, ама Божа работа, това не ме вълнува особено. Пожелавам си само да са живи, здрави, доносени, а любовта и грижата ще ги имат гарантирано.
« Последна редакция: Август 13, 2013, 13:46:35 pm от beata »
« Отговор #446 -: Август 13, 2013, 13:44:00 pm »
Да се отчета и аз....апетита ми почти изчезна,но аз не се и насилвам.От тази сутрин си имам нов виновник за "лошото"-това е крема ми за лице.Направо изригнах като усетих как ухае-странна работа.От наколко дни мнооого ми се допива кафенце,но не смея(че веднага повръщам),замествам го с много пухкаво капучино.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #447 -: Август 13, 2013, 13:50:01 pm »
Морско момиче, моя мъж си слага парфюм само мен като ме няма :) Открих го една сутрин това с парфюма му.Абе ще отминат тези неразположения, но аз им се радвам :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #448 -: Август 13, 2013, 13:58:14 pm »
Хаххаха това с аромата на парфюм и при мен го има :lol:
 не мога да понасям и миризмата на лук и на чесън :x
Иначе, аз апетит имам още от самото начало, като видях двете чертички ;)
Само дето в началото не можех да понасям някои храни, доматите бяха сред тях, повръщах ги, сега обаче това се промени и ям от тях в промишлени количества :lol:

*
« Отговор #449 -: Август 13, 2013, 14:12:12 pm »
Привет ,как сте?Отново хубавата тема разнищвате...?Да си кажа и аз -ям каквато ми се яде.Отначало наистина ме теглеше към баниците ама не съм се лишавала.Сега продължавам да си хапвам наволя,но за разлика от първата бременност съм качила 8кг.дотук,хем честичко и повръщам особено вечер.А отначалото и през деня.С първата много качих ,но до 1-вата година на Теди ги бях свалила  :wink:
ПП А биричкаатаа,наистина се пристрастих към нея :D
« Последна редакция: Август 13, 2013, 14:14:38 pm от moniks_s »

*

Starshine

• 494
« Отговор #450 -: Август 13, 2013, 14:16:28 pm »
Хихихихи, морско момиче, я бързо ми дай рецептата за това пухкаво капучино, че само като го прочетох и ми потекоха лигите!  :lol:
Маги, Дес, и при мен го има момента с парфюмите. Най-любимият ми спрей против изпотяване сега ме отвращава. А парфюма, който по принцип много си харесвам и си ползвах редовно, сега не мога дори да отворя кутийката в която се намира  :lol:
Беата, стискам ти палци да са "шарени"  :lol:, но най-вече да си живи и здрави!

« Отговор #451 -: Август 13, 2013, 14:27:20 pm »
Здравейте, момичета!

Виждам, че сте отворили необятната тема за яденето по време на бременност :). Аз също съм в периода на отхвърлянето на някои храни. Само при мисълта за месо ми се гади. Опитвам се да го ям обаче, защото знам, че трябва. Много обичам риба, но сега никак не ми идва да ям. Наблягам на плодове и заланчуци и много сирене. Просто това ми се яде.

Колкото до странностите, и аз имах силно влечение към тестеното :). Не мазни банички, а тестени закуски със сирене. Но нещото, което ме учуди най-много, е непоносимостта към любимите ми силни чайове. Преди не можех да си отворя очите без голяма чаша черен или зелен чай, а сега пия само водица. Дори и за айряна се напъвам насила. Усещам обаче, че започват да ми липсват витамини или нещо друго, защото ъгълчетата на устата ми се цепят. А първото нещо, от което ми потекоха лигите и нямаше как да не си купя, бяха сурови ядки със сушени плодове :).

Цепенето на устата е липса на витамин Б ( не си спомням  точно кой) ,  аз пиех бирена мая и проблема изчезна.
*
« Отговор #452 -: Август 13, 2013, 15:24:33 pm »
Благодаря, паяче! Може да опитам.

А миризмите са си съвсем специална тема :). Парфюми спрях да ползвам, дезодоранти само ролкови с лека миризма. Кремовете за лице, ръце, тяло - ако може да не миришат на нищо. А мъжката козметика и разните ароматизатори, направо си ме гонят на разстояние :). "Любимата" ми смес от дезодорант и пот вече ме вади от градския транспорт. Не помагат нито отворени прозорци, нито ветрило. И аз като Дес не понасям миризмата на лук и чесън, но някак си успявам да готвя с тях, в яденето не ме дразни. Слава Богу има и миризми, които са ми приятни, например на борова гора, ама истинска :).

Е, Starshine, всички за това се молим - да родим живи и здрави бебета.
« Отговор #453 -: Август 13, 2013, 15:42:40 pm »
Здравейте момичета,
Страховете ми все още са си тук и са ужасни, но вече го карам по-полка, даже и на море отидох  :oops: :D
А по темата, която дискутирате напоследък - похапвам си от всичко, но май агнешкото не ми понася. Други неудобства относно храненето нямам. А пък мъжа ми каза, че съм с ужасен парфюм, а на мен така ми харесва.
*
« Отговор #454 -: Август 13, 2013, 15:45:48 pm »
charizmana я кажи как беше на морето.Аз се готвя за едно такова пътешествие до нашето черноморие, няма да прекалявам естествено с печене и плацикане, но ми е любопитно как се чувстваше ти?Неразположения някакви?

*

Starshine

• 494
« Отговор #455 -: Август 13, 2013, 15:50:25 pm »
Да, да, charizmana, и мен ме очаква едно пътешествие от около 31-ви август, таа... как ти понесе? Разкажи всичко :)

*
« Отговор #456 -: Август 13, 2013, 15:58:11 pm »
Да, и аз се глася началото на септември.
По отношение на храна и миризми - никакви, ама никакви непоносимости  до сега. Само предпочитания.
Момичета да ви питам, ако знаете - днес си пуснах ТСХ - 2,43. Имам ли основание да се притеснявам  :ask:. Четох че по време на бременност до 2,5 е норма. До сега е било по ниско (не помня обаче колко точно) , иначе нямаше да стигна до процедури. И дали има значение за резултата, че се ядосвах сутринта.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #457 -: Август 13, 2013, 16:01:28 pm »
Момичета,
 аз нали си живея на морето, нооо някакси не се престрашавам да се пека на плажа, дори не съм ходила, все още :P като изключим вечерните разходки из брега, когато си позволявам да топна крачета само ;)
Много ме е страх, а и като се замисля, след инв процедурата през април :? повече надалече не съм пътувала, пак така от страх, като се родят бебетата живот и здраве догодина :lol: ще се пека и плацикам на воля :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #458 -: Август 13, 2013, 16:19:26 pm »
  avallon

Защо не звъннеш на ендокринолога си :P

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #459 -: Август 13, 2013, 16:20:04 pm »
И аз искам да знам за пътуването,че то без моренце не си е работа  :lol:
Сега за тези,които ме питаха за ранния ехогравски скрининг.Това е преглед на 3Д,като бебето/бебетата се измерват,гледа се сърчицето и всички развити органи,плацентата и всичко останало,което е важно за развитието му.Виждат се ръчички,крачета,пръстчета.Установява се дали има аномалии(поне на този етап).Дори пола на едното бебе ми видяха  :D мъжкарче на 85%,а другото не се поддаваше на фотосесия  :lol: то засега ще е загадка.
Толкова щастлива бях,че ги оставих да ми вземат кръв и за БХС  :lol: Трябвало....нищо,че са близнаци....
За пръв път ги виждам колко много се движат и ритат.Докторката каза,че едното е доста буйно  :balk_70:
Прегледа е около 20-30 мин. и е много интересен,дори и за таткото.
Толкова съм щастлива,че място не си намирам  :jump12: