0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #260 -: Август 05, 2013, 15:42:31 pm »
Добър ден и от мен! Как сте днес? Мен напоследък ме гложди един проблем - на фраксипарин съм, и от известно време ми се струва, че не мога да вкарам цялото количество от спринцовката докрай. Коремът ми е целият на бучки, май това е причината. Пробвах да го слагам веднъж в ръката, но се подух ужасно. Прочетох, че може да се бие и в краката, но не знам къде точно. Ако има някоя от вас, която го е слагала там, нека сподели!
*
« Отговор #261 -: Август 05, 2013, 16:12:57 pm »
cerise, мога да споделя само косвен опит за фраксипарина, защото аз все още намирам свободно място на корема :). Но в клиниката чух как обясняват на една жена, че може да се бие и от вътрешната страна на бедрото, предполагам, там, където има повече тлъстинки (ако ги имаш, де). Все пак, ако имаш възможност, попитай медицинско лице.
*
« Отговор #262 -: Август 05, 2013, 16:23:27 pm »
Момичета, и аз съм на фраксипарин. Започнах го от 10-тата седмица и трябва да го слагам до 20-тата. За сега нямам проблеми, но не знам по-нататък как ще е. Е посиняла съм малко , но бучки нямам още. Забивате ли до край иглите?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #263 -: Август 05, 2013, 18:18:11 pm »
Момичета, и аз съм на фраксипарин. Започнах го от 10-тата седмица и трябва да го слагам до 20-тата. За сега нямам проблеми, но не знам по-нататък как ще е. Е посиняла съм малко , но бучки нямам още. Забивате ли до край иглите?
Аз ги забивам до край, но напоследък, като улуча старо място, направо не влизат. За синините на мен ми помогна компрес от риванол и вода, по 15 мин. дневно върху корема. Синини въобще нямам, но бучки дал господ :D Слагам ги от началото на бременността, и затова търся някакъв вариант да сменя мястото, но не и в ръката - много ме боля като пробвах. Благодаря Beata, и аз си мислех, че това е мястото, там няма мускули май.
« Последна редакция: Август 05, 2013, 18:26:04 pm от cerise »
*
« Отговор #264 -: Август 05, 2013, 23:18:23 pm »
cerise, мога да споделя само косвен опит за фраксипарина, защото аз все още намирам свободно място на корема :). Но в клиниката чух как обясняват на една жена, че може да се бие и от вътрешната страна на бедрото, предполагам, там, където има повече тлъстинки (ако ги имаш, де). Все пак, ако имаш възможност, попитай медицинско лице.
Beata, от поста ти разбирам, че си на фраксипарин, а в предишен пост казваш, че се бориш с кървене. При тази ситуация трябва да се обадиш веднага в клиниката, защото фраксипарина може да е причина за кървенето. Аз имах такъв проблем и ми спряха инжекциите, докато премине кървенето. Но все пак трябва да имаш лекарско решение.
Късмет и щастлив финал!

« Отговор #265 -: Август 06, 2013, 07:02:13 am »
Добро утро от мен,
безсънието съвсем ме подгони и от 5 часа сутринта съм съвсем бодра.
Има си и добри страни- (макар и много малко) - навън е прохладно и всички спят) а аз се наслаждавам на чаша кафе :-)
Вчера бях на преглед. Бебчо този път беше малко по-малък- 1800г и лекарата каза че това са размери като за 1 седмица по-назад. Но каза че до раждането ще си навакса (на което се надявам) понеже малко се притесних.
Каката я родих в 38ма седмица 3кг, надявам се и младежа да стане някъде толкова.
Следващия вторник съм на преглед при лекарката при която раждах миналия и ще раждам този път, да ми даде дата за секциото, че то не остана много. Вече нямам търпение.
За 2 дни изпратих изпратих таткото и щерката на море (вчера се прибраха много щастливи) и аз се възползвах да си изпера и изгладя всичките дрешки за бебето. И така останаха съвсем малко приготовления . Иначе вече всичко си имаме- количка, шезлонг, кош, комплект за изписване, ваничка........и т.н
Колкото до БХС- на мен ми казаха че няма проблем да си ял за това изследване.
*
« Отговор #266 -: Август 06, 2013, 08:48:18 am »
Добро утро и от мен.При мен след 3 дни без гадене, днес се завърна със страшна сила.Не съм си и представяла, че миризмата на прясно окосена трева може да ме докара до такова кофти състояние, че да тичам в другата посока.Но да ви кажа, аз се успокоих, че всичко е ОК, защото като не ми се гадеше и се ошашках.Луда работа.

papilio, ще порасне малкото човече, де ще ходи, нали накрая растели най-бързо.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #267 -: Август 06, 2013, 09:30:44 am »
Добро утро и от мен! :) Направо не е за вярване, но аз тази вечер спах почти непробудно. Е, станах 2-3 пъти, но в сравнение с преди това си беше истинско спане. Спах от около 11:30 до 8 без нещо. Кафе не ми се е налагало да пия скоро, което ме радва, за тези седмици съм изпила най-много 4 кафета. И все е било защото съм усещала, че ме заболява глава.
papilio, ще порасне малкия бебок, няма къде да отиде. Благодаря за съвета за БХС. Май на 16-ти ще ми правят и кръвни изследвания и урина, така че искам - не искам ще стоя гладна. :lol:
magi_st, аз също като теб съм се попритеснила, понеже не ми се гади от няколко дни. А в началото също здраво ми се гадеше от окосена трева и миризма на ядене. Дори си спомням още преди да си направя теста - с майка решихме да хапнем в една пицария и само като влязох направо настръхнах от гадост. И тя ми каза, че такова гадене може да се получава при бременност. :lol:
Пожелавам ви усмихнат и спокоен ден!  :bighug:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #268 -: Август 06, 2013, 11:36:03 am »
Beata, от поста ти разбирам, че си на фраксипарин, а в предишен пост казваш, че се бориш с кървене. При тази ситуация трябва да се обадиш веднага в клиниката, защото фраксипарина може да е причина за кървенето. Аз имах такъв проблем и ми спряха инжекциите, докато премине кървенето. Но все пак трябва да имаш лекарско решение.
Късмет и щастлив финал!
Благодаря за съвета и пожеланията, mgstra, но аз съм на фраксипарин от преди трансфера и нямах проблеми с него. Кървенето се появи по-късно и след прегледа на УЗ се видя, че има леко отлепване и хематом на това място, откъдето идва кървенето. Поддържам връзка с клиниката и в четвъртък съм на преглед. Дотогава спазвам това, което са ми предписали, и повече лежа.

papilio, не се притеснявай излишно. Бебето ще си расте. Щом ти се храниш, се храни и то.

magi_st и Starshine, много добре ви разбирам за гаденето. На мен ми се гади от почти всякакви по-остри миризми. Макар че с този нюх на хрътка май няма миризми, които да не са ми остри :). Но и на мен тази чувствителност ми действа успокояващо, защото знам, че това е добре.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #269 -: Август 06, 2013, 11:47:20 am »
Ако ви е изчезнало гаденето,то само може да се радвате  :D не се притеснявайте ако нямате симптоми.
Да не ви плаша,но при някои гаденето изведнъж преминава в повръщане.Но и това се издържа....в името на малките ни слънчица  :bori_008: :bori_002:
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #270 -: Август 06, 2013, 13:07:30 pm »
beata, Asenceto, благодаря за отговорите. :)
beata, стискам палци при теб нещата да се нормализират и да тръгнат както трябва!
Asenceto, за мой късмет съм повръщала само веднъж, но предполагам, че беше заради падане на кръвното.
Преди малко четох някои от дневниците на момичетата и много се развълнувах. Някак си припомних, че най-важното е бебчо и каквито и болки или неразположения да имам, ще ги изтърпя. Било то зъби, кости, очи...
Момичета, толкова се възхищавам на силата и търпението което имате! При мен, слава Богу, нещата станаха не толкова трудно и бавно, в сравнение с това, през което вие сте преминали. Вие сте истински бойци! :grouphug2:
Сигурно е от хормоните... нещо съм се разчувствала днес :lol:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #271 -: Август 06, 2013, 13:20:15 pm »
Хей момичетв не се шашкайте за повръщането,аз почти без симптомно изкарах и не съм повръщала.само в началото ми беше малко лошо. С миризмите нямам проблем а кафето не съм спирала. Пия си по едно на ден-много ми е вкусно .
За храната нямам особенни претенции,май най са ми вкусни картофите.
Така че липсата на симптоми не значи че не е наред бебето,просто по-лека бременност за вас: -)
« Отговор #272 -: Август 06, 2013, 17:16:37 pm »
Здравейте, момичета. Дойде време и аз да се похваля - днес в 8.40 се родиха моите момчета - Георги (2900 гр., 49 см.) и Николай (2500 гр., 48 см.) И тримата сме добре и се възстановяваме. :D
« Отговор #273 -: Август 06, 2013, 17:34:09 pm »
честити рожбички на мама Туци!!!Да са ти живи и здрави!Представям си колко си щастлива... :bighug:
« Отговор #274 -: Август 06, 2013, 17:34:23 pm »
Честито мамо Туци каква щастлива новина! Бъдете много щастиливи!  :ballons:

Аз не се чувствам добре. Не знам колко ощe ще издържа, но ако продължа да се мъча и гърча в болки ще вляза в болница.

А това е за Всики Вас:
*
« Отговор #275 -: Август 06, 2013, 18:37:24 pm »
Честито, Туци! Да са ти живи и здрави големите момчета! На прекрасен празник са се родили - Преображение. Със сигурност ще преобразят живота ти по най-щастливия начин. :balk_46:
*
« Отговор #276 -: Август 06, 2013, 18:40:23 pm »
chattenoire84, а теб какво те мъчи?
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #277 -: Август 06, 2013, 21:29:06 pm »
Туци честито и тук каква радост само и истински бебевалег  :lol:

Стискайте ми палци, утре ще пускам едни хормони на 6тит глежа и ПКК и разни др за 2-рия триместър които са на GК, но и док ще трябва да ми каже, най-после, какъв цвят са нашите гащи :lol: Ползвам кредора от Елфи и незнам, дали ще се получи, добре постта ми ...

*
« Отговор #278 -: Август 06, 2013, 22:41:36 pm »
Честито Туци!
Коте,какво ти е ?Дано не е нещо много сериозно.Мен също днес ми е кофти,корем ме боли,глава,а и кръста ме стяга ,ама оставя ли те някой намира.... 8)

*
« Отговор #279 -: Август 07, 2013, 08:44:13 am »
Добро утро на всички.Ето темичката на мама Туци, където да и честитите http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49846.0

Как са коремчетата днес момичета?Пазите ли се от жегите?