0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #240 -: Август 04, 2013, 08:50:58 am »
Добро утро момичета, все още не пиша тук защото мисля, че ми е рано, защото съм едва 18 - ти ден след трансфера, но тъй като вече сте минали по този път бихте могли да и отговорите на въпроса. Кръвния тест ми мини резултата е 212, уринарния също - две чертички, но снощи ми се появи едно кафеникаво зацапване, което много ме притесни, тази сутрин няма нищо,а корема леко ме придърпване ниско долу, чакам да стане поне 9 да се обадя  на докито си, но ми се ще и вие да кажете нещо. Това дали е нормално :ask:  много ми е притеснено.
Клексан,фраксипарин слагаш ли?Най-вероятно е от това.Почти всички сме минали през такова зацапване.На мен ми се случи един път,спряха ми клексана за 2-3 дни и всичко беше наред.Но,задължително звънни на лекаря си.Той ще каже какво да правиш.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #241 -: Август 04, 2013, 09:10:35 am »
Здравейте момичета, приемате ли нови попълнения? Малко късничко се включвам в темата, но ви чета редовно. А и като гледам какви бури са се развихрили напоследък, малко се поуплаших :) Накратко за мен - бременна съм от 2-ри опит на ЕЦ, комбиниран трансфер. Не съм правила стимулирани. Искам да ви попитам, как спирате утрогестана, на мен ми казаха до 14-та седмица, но не са ми назначили някаква схема. Желая на всички слънчева неделя и лека бременност!
*
« Отговор #242 -: Август 04, 2013, 09:56:22 am »
Искам да ви попитам, как спирате утрогестана, на мен ми казаха до 14-та седмица, но не са ми назначили някаква схема. Желая на всички слънчева неделя и лека бременност!
На този въпрос може да отговори само лекарят ти.
Другото е просто споделен опит.

Добре дошла и лека бременност!
*
« Отговор #243 -: Август 04, 2013, 10:02:30 am »
Добро утро момичета, все още не пиша тук защото мисля, че ми е рано, защото съм едва 18 - ти ден след трансфера, но тъй като вече сте минали по този път бихте могли да и отговорите на въпроса. Кръвния тест ми мини резултата е 212, уринарния също - две чертички, но снощи ми се появи едно кафеникаво зацапване, което много ме притесни, тази сутрин няма нищо,а корема леко ме придърпване ниско долу, чакам да стане поне 9 да се обадя  на докито си, но ми се ще и вие да кажете нещо. Това дали е нормално :ask:  много ми е притеснено.
Клексан,фраксипарин слагаш ли?Най-вероятно е от това.Почти всички сме минали през такова зацапване.На мен ми се случи един път,спряха ми клексана за 2-3 дни и всичко беше наред.Но,задължително звънни на лекаря си.Той ще каже какво да правиш.
Благодаря за бързия отговор. Слагам само утрогестан, звъннах на докито и тя ми каза да пия само нош па, ако пак се появи, но ми каза, че е нормално.
Таня Филипова
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #244 -: Август 04, 2013, 10:43:11 am »
Добре дошли на новите момичета! Лека и успешна бременност на всички!  :grouphug:
Искам да кажа нещо, което мисля от вчера, въпреки че до днес сутринта се съпротивлявах, за да не се разбере погрешно.. Искам да подчертая за всички, че това са мисли, не се карам или държа тон на никого, просто искам да кажа това, което страшно ме обиди и нарани.
Та, така... не знам защо ми се стори така, но усетих някакво подигравателно и заядливо отношение от страна на съфорумка, която не е бременна, тук, в темата за бременни - към друго момиче.. И след това друга съфорумка, която се забавлява от това, че другите са по-чувствителни и реагират, когато усещат негативно отношение към себе си. Странно е някой да си оправя настроението, гледайки как две дами спорят за нещо.. било то оправдано или не.  :?
Искам да кажа на всички, че такова отношение е просто обидно, нагло и грозно. Тук всички сме се борили със зъби и нокти за да дадем живот все пак! Поне заради това заслужаваме нормално отношение, моля всички да се постараят. Искам да цитирам tesoria, защото мисля абсолютно същото: "Моля момичета, които нямат друго занимание освен да се заяждат и да спамят темата да си намерят друг отдушник, а не да натоварват останалите мами. Тук се споделят радости и тревоги от предстоящата среща с желаното дете!"
Нямам лошо отношение към никого в темата. Получавала съм само добри съвети и приятелско отношение от всички, надявам се коментарът ми да не засегне никого, просто доста дълго го държах в себе си..
Иии може би е от бушуващите ми хормони, но на момичето, забавляващо се с постовете тук искам да кажа: "Надявам се да си се забавлявала и днес." :roll:

Quiet people have the loudest minds.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #245 -: Август 04, 2013, 10:46:07 am »
Dobro utro i mnogo slan4ev den
neka ne tovarim hubavata tema sas obidi i nepremereni komentari  :lol:
Dobre do6li na novite ni mami  :bighug:

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Август 04, 2013, 10:59:57 am от Елфи »

« Отговор #246 -: Август 04, 2013, 13:51:45 pm »
cerise моя утрогестан ми го спряха още в 12 седмица като доктора при който бях за ин витрото ми каза направо да го спирам , а АГ-то при която ходя на ЖК ми каза да намаля дозата на 2 пъти по 1 и така и направих докато ми свърши опаковката и то станаха 12 седмици . Това е при мен само споделям.

Слънчев и успешен ден от мен!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #247 -: Август 04, 2013, 17:28:17 pm »

Пиши на кирилица!

Elfi
 na tozi laptop nqmam kirilica :oops: i az iskam da pi6a, ama vzemete i slogete naj-nakraq edin KREDOR!
 Sto pati pisah za nego :?

*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #248 -: Август 04, 2013, 18:11:04 pm »
Благодаря ви за бързите отговори момичета!
*
« Отговор #249 -: Август 04, 2013, 19:53:19 pm »

Пиши на кирилица!

Elfi
 na tozi laptop nqmam kirilica :oops: i az iskam da pi6a, ama vzemete i slogete naj-nakraq edin KREDOR!
Когато намери време Beast, ще го добави.
Коригирай си тона към администраторите на сайта, моля.

Ползвай това: http://www.kredor.com/lat2bg/Default.aspx
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #250 -: Август 04, 2013, 21:29:04 pm »

Пиши на кирилица!

Elfi
Когато намери време Beast, ще го добави.
Коригирай си тона към администраторите на сайта, моля.

Ползвай това: http://www.kredor.com/lat2bg/Default.aspx

Mersi :D
a kakvo mu ima 8O na tona mi?

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #251 -: Август 04, 2013, 23:35:12 pm »
Момичета, ако на някой не му е известно, нека си припомним, че работата върху сайта,
сдружението, модерирането, споделения опит и помощта която получаваме тук е доброволен труд
на една шепа хора и нека уважим това, като се държим възпитано.

Сутринта бях деликатна, сега напомням, бъдете толерантни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #252 -: Август 05, 2013, 09:53:43 am »
Добро утро! Аз още съм  preggo явно ще си почакам. През нощта към 02.30 часа ме заболя стомаха все едно ми идва, приличаше на менструални болки, викам си "а сега вече ще раждам", но уви...
След малко мисля да се обадя на док да го попитам дали ще ме вика на преглед и въобще какво ще ме посъветва. Това е за сега от мен по- късно ще пиша отново :)

*

Starshine

• 494
« Отговор #253 -: Август 05, 2013, 09:57:30 am »
Здравейте коремчета! :hello: Как сте днес?
Я ми кажете, на вас кога започна да ви проличава? Понеже аз съм сравнително слаба и коремчето ми вече леко изпъква. Килограми не съм качила общо взето.. С 300 грама повече съм от нормалното си тегло, от 49.900 съм станала 50.200. При вас как върви теглото? Трябва ли да се притеснявам, че съм качила толкова малко?
tesoria, при теб май не остана. Дано скоро ни се похвалиш с радостна новина. Стискам ти палци всичко да мине като по учебник! :hug2:
Лек и усмихнат ден ви пожелавам! И много риткане и галене по коремчетата от малките бебоци! :lol:
:grouphug2:

« Отговор #254 -: Август 05, 2013, 13:48:26 pm »
Привет Старшайн:bighug:
Тия килограми са голяма работа, но все пак мисля, че при всеки е индивидуално, АГ-то ще те следи за тези неща не се притеснявай. Бях 74 като забременях, после взех да отслабвам и станах 70, сега пак съм около 74 килограма. Хубаво е да не се прекалява с наддаването в теглото, защото не ща да ми се карат лекарките за килограмите като дойде време да раждам по болниците.
Нормално е да се качат около +12 килца отгоре, но повече не е добре. Всичко си е до физиология, ти още си малък месец, на мен взе да ми личи уж в 4-ти месец, но честно казано не ми е много голям корема, изглеждам все е дно съм се подула от  - газове...  :lol:
Една приятелка ми сподели, че забременяла, като била 120 килограма и до термин все си е била 120 кила, но вече като ражда спаднала на 110  8O А, пък знам и за друг случай, в който бременна жена едва качва 5 килограма от теглото си, а е много слаба, но пък ражда детенце в нормата.

Де да знам вече и аз, може и да бъркам в изказванията си, има и по-компетентни от мен, аз съм само един потребител.

Стискам палци Тесория - вече не ти остана!  :D
*

Starshine

• 494
« Отговор #255 -: Август 05, 2013, 14:10:32 pm »
Благодаря ти chattenoire84! :bighug: Ти как си?
Моето слънце все ме успокоява, че всичко си е добре, а аз за всичко следя. Вече нямам търпение да започна да усещам бебо.. някак си мисля, че започна ли да го усещам, ще се поуспокоя, че си е добре и си расте иии така. Ама има май доста време до тогава де. А за коремчето - казва, че понеже съм слаба и затова започва да ми проличава от сега, ама знам ли :lol:
Прегледът ми е на 16-ти или най-късно на 19-ти, тогава ставаме на 12 седмици. Ще правим изследвания.. и май БХС и ранна морфология. Някакви съвети? Какво да очаквам? Зная, че не трябва да ям и да пия нищо преди това. Има ли нещо друго, което трябва да зная?... Надявам се да чуем сърчицето този път, че до сега само сме го виждали, че си тупти. Вие  кога за първи път го чухте? Трябва ли специално да кажа на лекарката? :ask:

*
« Отговор #256 -: Август 05, 2013, 14:35:20 pm »
Starshine, не се притеснявай за килограмите. Аз съм съм слаба, но взе да си ми личи. А за сърцето - мисля, че още в 8-та седмица го чухме, а миналата седмица като бях на док го видяхме и чухме. Иначе в петък интересното беше, че пишеше, че съм в 11 г.с. и 3 дена.
За изследванията не знам как е, мен ще ме пращат на ФМ чак в 22-та седмица, така че все още гадая какво ще се случва. :D
« Отговор #257 -: Август 05, 2013, 14:38:20 pm »
Всичко е наред не се шашкай  :bighug:, ама и аз съм една, бях същата паника като теб.  :lol: Щом сте видели сърчицето да бие на ехографа, значи всичко е наред. За пръв път го усетих да ме ритка в 19 г.с. при първа бременност по-късно се усеща, при втора, трета вече жената знае какво е усещането и го разбира по-отрано. А, да за коремчето проличава при всеки различно, няма да го мислиш  и това. Относно притесненията за първи БХС и ФМ, аз се изпотих върху магарето, докато доки ме преглеждаше, първият преглед трае поне минимум 30 минути, а пък за БХС - не знам док ли ти каза да не ядеш, но принципно моят ми каза да си се нахраня, когато давам кръв за това изследване имам предвид специално за БХС, за ПКК вече трябва да си гладна. Когато док те прегледа на ФМ ще каже дали бебето се развива добре, ще направи едни измервания (нухална транслуценция) и може би разни други неща, по които не съм баш много в час, след като ти излязат резултатите от БХС и ги покажеш на АГ-то той ще ти каже има ли някакъв риск или спокойно да продължиш да си износваш бебето си. А относно чуването на сърчицето със сонограф (или там как му беше точно името на този уред) значи може да го чуе точно при първата ФМ т.е., когато ставаш на 11 или 12 г.с. (това пак е по преценка на АГ-то). При мен не се чу, защото си имам подкожни тлъстинки, които пречат да се чуе сърчицето, а и бебето така се беше завъртяло, че само чрез ехографа може и до ден днешен да се установи сърдечната дейност. А,  честно да ти кажа не се притеснявам изобщо, че не могат да му чуят сърцето, щом на ехографа се вижда, че е нормално. Не си слагай нищо на сърце, стискай зъби докато излязат резултатите от БХС и после, честно казано се успокоих на 100% след втората по-късна ФМ, която ми беше в 19 г.с., тогава се видя всичко, най-важното е, че беше наред с детето.
Много пиша, съжалявам за поста, но някак си искам да те успокоя и да ти дам кураж.
Не ме мислете мен, аз съм добре поне за сега, като изключим бременните хормони ;)
« Последна редакция: Август 05, 2013, 14:41:52 pm от chattenoire84 »
*
« Отговор #258 -: Август 05, 2013, 14:40:16 pm »
Здравейте, момичета!

Виждам, че tesoria вече е хванала чантичката за родилното :). Дай Боже скоро да се похвалиш с щастлива новина.

Starshine, малкото килограми не са ти проблем, щом се храниш нормално и бебето си расте. То си взима, каквото му е нужно. Иначе не мога да ти дам съвет за БХС и ФМ, защото на мен тепърва ми предстои, но има толкова изписано какво се мери и как се тълкува, че можеш дори да се объркаш ;). Все пак запази спокойствие, лекарят ще ти обясни кое как е. Ти обаче си задай всички въпроси, които те вълнуват.

Момичета, аз все още се "боря" с кървенето. Ходих на УЗ, засега нещата са горе-долу добре. Ембриончетата си тупкат. Предложиха ми да ме вземат в болница, но засега отказах. Имам контролен преглед в моята клиника след два дни и тогава ще мислим какво да правим. Споделете, ако имате подобен опит.

*

Starshine

• 494
« Отговор #259 -: Август 05, 2013, 15:08:47 pm »
Коте, Беата, много ви благодаря за информацията.
Коте, не се притеснявай - хормони, какво да ги правим :wink: Хората ще ни влизат малко повече в положение, ще ни потърпят малко, колкото да ни мине този период и така.. Но ти не се отпускай :P Дръж ниво, всичко е прекрасно.. и ще става още по-прекрасно.. затова не задълбавай, наслаждавай се на това, което ти се случва в момента :kiss: :hug2:
Беата, надявам се при теб всичко да си влезе в ритъм и това кървене да спре. Аз честно казано нямам опит в това и не зная какво да те посъветвам. За сега при мен всичко е вървяло сравнително добре, което пак не ме успокоява де :) Но щом ембриончетата са добре, се успокой малко и си почивай много. :hug2:
Alike, стискам палци и при теб всичко да си е нормално. Благодаря ти за отговора.. като сме кожа и кости - ще ни проличава значи, няма как  :lol:
« Последна редакция: Август 05, 2013, 15:46:28 pm от Starshine »