Бубулина,абсолютно съм съгласна с теб и презастраховането.Да,никой незнае дали ще помогне ,но поне знаеш,че си направила всичко необходимо и ако недай боже нещо се случи поне няма да се самообвиняваш.
Направо ви завиждам за хранителните навици
Пуфпафкадобре дошла!
Права си за мазните риби. По време на бремнност повече от 3 малки консерви риба тон на седмица не са разрешени.Тук категорично забраниха и пастет и дроб,поради високото съдържание на витамин А.
47 smiles,всичко ,което си изброила е много хубаво ако се направи хранителен навик.Да добавя само ,че в България повече се набляга на шопска салата и не толкова на зелена листна салата и спанак,както и най-полезните плодове са всички видове"бери"-малини,къпини,ягоди,боровинки.От месото най-полезно е агнешкото.И доста млекце да се хапва
В началото и аз бях решила,че ще ям само полезни храни,после дойде гаденето и нищо друго освен препечени филийки със сирене и домат,а от плодовете ябълки.Само като си помислех за месо... и ужас.
После полека-лека си почнах и чипс,когато ми се яде и шоколад.В България хапвах и мекички и банички.
Сигурно не ми пука особено,защото нямам проблеми с килограмите,но пък от друга страна бях чела статия,че жените,които не се хранят здравословно (макдоналдс,пържени картофи и всякакви плуфабрикати)раждат по затлъстели бебета.Не едри а тлъстички,като се наблягаше,че това може само да навреди на здравословният статус на новороденото.
И пак си мисля,в мое оправдание че малко забежки от време навреме са разрешени(точно хапнах един сладолед)