0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #760 -: Септември 05, 2013, 13:17:45 pm »
http://www.pharmacy-bg.com/zdrave2/kapki-za-nos-ne-gi-izbirajte-sami-konsultirajte-s-lekar/

Обърнете внимание какво пише за ксилометазолина:
"Често пациентите ползват ксилометазолина по навик, но той крие сериозни рискове. Неговото действие е кръвосвиващо, намалява воднистия секрет и подсушава лигавицата. А сухата лигавица е директен вход за вирусите. Така постигаме временен комфорт, но може да задълбочим проблемите, обяснява фармацевтът. Всеки ден в аптеката отказваме да дадем капки с ксилометазолин на бременни. Той предизвиква маточни контракции и дори може да доведе до аборт, подчертава Вълев."

Естествено, че всеки сам решава какво да прави по време на бременност. На мен докато бях бременна са ми изписвани лекарства, в листовките на които пишеше да не се употребяват по време на бременност. Ами не ги пих. Лошото е, че АГ не разбират от настинки, другите доктори пък много не обръщат внимание какво пише в листовките и така... Но аз бях наплашена, защото имах 3 неуспешни бременности и предпочитах да не рискувам.

« Последна редакция: Септември 05, 2013, 13:20:05 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #761 -: Септември 05, 2013, 13:58:09 pm »
Здравейте момичета, добре дошли на всички нови бъдещи мами.

Ние чакаме момченце и бавно броим дните, които вместо да минават се точат безкрайно. Иначе малкия е доста активен, което ме държи в WC 24/7 , но това да му е кусура ще се търпим докато делим квартирата. За ксилометазолина съм чела, че може да доведе до слепота на плода в малки седмици. Много е неприятна хремата и запушения нос - аз съм със запушен нос от положителния тест - гворих с лекари казаха че е повишения прожестерон.

Взимайте повече витамини естествени лимони и мед и се пазете.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #762 -: Септември 05, 2013, 14:15:54 pm »
Здравейте, момичета!

Макар и по неприятен повод (настинката на dess_dess :)), сте дали много полезна информация за справяне с хрема и гърлобол. За съжаление това са си предстоящи опасности при промяната на времето. Ако симптомите са по-сериозни обаче, си трябва съвет от лекар. И аз гледах репортажа за новия грип, който засяга очите. Добре е човек да ограничи контактите  и да приема повечко витамини, ама всички знаем, че това е трудна работа. Иначе за хремата е валидна старата максима: минава или за 7 дни, или за една седмица :).

avallon, не търси под вола теле :)! Това е орисията на препатилите и информираните - все за нещо да се притесняват, дори и да няма повод :). Радвай се, че всичко върви без проблеми! Спокойствието и положителната нагласа също са важни за леката бременност. Звучи клиширано, но клишетата са клишета, защото са верни :).

Тук сте споменали за винцето. Ами наздраве  :D! Само че пийвайте качествени вина. Аз съм им почитателка, но сега хич не ми се допива.

Момичета, на вас кога започна да ви личи бременноста? И кога се наложи да търсите по-широчки дрехи? Аз още съм като преяло дете и намирам дрехи за обличане, но неразтегателните поли вече не мога да ги закопчавам :).

А колкото до дрешките за бебета и другите такъми, все още геройски подминавам магазините. Вие, които сте по-напреднали, сигурно вече потривате ръчички.

Някой да знае нещо за papilio? Че май вече й наближава времето :).

И да не забравя, добре дошли на новите попълнения  :D!
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #763 -: Септември 05, 2013, 14:34:29 pm »
Аз за хрема и такива неща пия само хомеопатични лекарства, то и още преди да забременея все такива си пия де... Ние вчера направихме малка разходка и видях едни сгъваеми креватчета и казах, че ако някой купи такова за детето ми ще го убия с това креватче... Не знам гаврят ли се тия хора или какво, то едвам стои това нещо, камо ли да си оставя детето в него. За сега съм харесала едни дървени креватчета с механизъм на люлка и шкафчета, а след време това чудо става и на голямо легло, но все още се чудим дали 170см  или 190см да вземем, макар че е доста рано де... За сега само преглеждам в интернет какво има или ако отскочим до някой хипермаркет. Иначе dess_dess, да ти подшушна тъй като си от Варна другата седмица мисля, че беше ще има промоция в Метро за детски столчета за хранене и ще са 2 за 80лв някъде, иначе само едното е толкова... Не знам в другите магазини как са нещата, но ако са по-скъпи се ослушвай за офертите.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #764 -: Септември 05, 2013, 15:33:54 pm »
Alike, всичките ми близки познати с малки деца са били със сгъваеми кошарки.  Казват, че са много практични. Отиваш на почивка или при бабите и дядовците, сгъваш леглото, слагаш го в багажника и си готов. И на мен по-красиви са ми дървените, но май другите са по-удобни.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #765 -: Септември 05, 2013, 17:41:37 pm »
Alike мерси миличка за инфото :bighug:

 само че аз, все още не съм започнала с покупките :P Смятам, чак като вляза в 7 месец да започнах да купивам това-онова ;)
Но столчета за хранене :lol: няма да купувам на първо време, чааак по-натам :wink:


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #766 -: Септември 05, 2013, 19:16:51 pm »
Бубулина, с твоята  прогноза ще поизчакаме. Той/тя си беше надкрачил/а пъпната връв, та пак не знаем пола. Предния път се беше издупил/а, сега пъпната връв .... да видим следващия номер какъв ще е  :lol:.
На море сьм и само надникнах  :wink: Радвам се да те заваря в добро здраве, както и срамежливко/та  :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #767 -: Септември 05, 2013, 23:45:47 pm »
dess се стабилизира вече,но и аз да кажа,че съм доволна от осцилокоциум.Пила съм го преди да забременея и доста ми помагше с вирусите.
Аз не можах да устискам и купих няколко бодита и столче люлка.Все още изчаквам две три седмици и ще поръчам кошарата.Наистина в България е масова практика отглеждането на деца в преносими кошари,но тук се използват само за гостувания,така че и моята ще е дървена.Пък и аз като Alike смятам,че са доста нестабилни.
beata,на мен взе да ми проличава хубаво около 14та седмица.Преди това бях като преяла-сутрин нямаше корем,а вечер се издувах.Все още си нося същите блузи(доста са разтегливи,въпреки,че корема ми е голям)Мисля,че след 18та седмица ми беше трудно да закопчавам копчето на късите панталонки и преминах на такива с ластици или с много ниска талия.
До сега съм качила 5.5 кг ,от които си мисля ,че едно килце ми се е лепнало.
« Последна редакция: Септември 05, 2013, 23:47:42 pm от neli_london »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #768 -: Септември 06, 2013, 09:51:39 am »
Аз съм 14-та седмица и вече почва да ми личи, а дрехите ми масово са с копчета и колани, не разтегателни и сещайте се какъв зор ми е да си намеря нещо за обличане.Точно за една седмица махнах всички панталони и почти всички поли от гардероба.Просто не мога да ги закопчея.Имам две поли, един клин и това е в момента.Купих си от Маталан едни дънки за бременни, но те са за зимата и днес ще изляза да си намеря поне една пола и един клин за сега.

*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #769 -: Септември 06, 2013, 11:07:06 am »
При мен още в 12-13г.с. ме разпознаха,че съм бременна  :lol: Не исках да казвам на никой до края на 3-ти месец,но....личи си.След 13г.с. корема ми започна да расте със страшно темпо  :D В началото се въртях пред огледалото и си виках:
-Хайде коремче порасни!
А сега си викам....–По полека.....  :lol:

Дали защото са две бебета,но всеки ми се чуди на корема за тази седмица(месец)  :lol:
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #770 -: Септември 06, 2013, 15:34:16 pm »
Alike, всичките ми близки познати с малки деца са били със сгъваеми кошарки.  Казват, че са много практични. Отиваш на почивка или при бабите и дядовците, сгъваш леглото, слагаш го в багажника и си готов. И на мен по-красиви са ми дървените, но май другите са по-удобни.
От опит - практични са сгъваемите, но само за целите, които си описала, стават да се носят като ходиш на гости. Недостатъци: долното ниво, макар и с дебел матрак пак е на много ниско, имам чувство че е на земята; като сложиш хубав матрак много е малко разстоянието до ръба, шанса за обръщане/премятане е 100%; от двете страни е мрежа: 1. улавя се всяко течение  и 2.не мога да ви опиша какъв зверски шум се получава, когато едни малки пръстчета започнат да драскат с нокти посред нощ; в близост до кошарата не трябва да има нищо твърдо на около 20см.
С 2 ръце съм за дървените за постоянно спане в къщи - по-стабилни, по-удобни и най-вече по-сигурни.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #771 -: Септември 06, 2013, 16:00:38 pm »
Аз също съм ЗА дървена кошара.Тези другите хич не ми харесват.Сестра ми отгледа племенника в такава, но те много пътуват, на квартира са и т.н. В момента той е на 2.5г, а кошарата е за боклука.Но разбира се всеки сам си решава.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #772 -: Септември 06, 2013, 17:50:44 pm »
Привеееет   :bighug:

Като заговорихте за креватчета :P ей ги избраните от мен ;)

http://chipolino.com/bg/products/good-night/furniture/wooden+bed+chipolino

Много ги харесвам, видях ги на живо и като цена са добре 229 лева, като в един magazin във варна като разбраха, че ще искаме да си купим 2 броя ни казаха, че ще ни направят и отстъпка в цената :cheerleader:



*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #773 -: Септември 06, 2013, 20:59:34 pm »
Присъединявам се към препоръките за дървено креватче или кошара. Те се правят и за удобство, и за безопасност. Детето ми е на почти две години - махнах една от страничните решетки на кошарата, сложих метален предпазител с мрежа за двайсетина долара и стана чудесно легло, от което детето си излиза само. Ще го ползваме поне още една година, после директно на голямо легло.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #774 -: Септември 06, 2013, 21:32:05 pm »
Тео спеше в дървена кошара,но като почна да се изправя непрекъснато удряше главата си ,и в сън като се удареше и дотам беше със спането.Нито обиколник ни спасяваше ,нито нищо.Така ,че сега ще взема от меките кошари .Така съм решила.
Момичета този сърбеж по тялото е кошмар,по цяла нощ сърби....С първата бременност влизах да се къпя посред нощ,а сега незнам.....Дайте съвет или няма отърване  :?

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #775 -: Септември 06, 2013, 21:47:05 pm »
monik_s

Какъв сърбеж 8O?

мен само корема ме сърби и то чат-път не винаги ;)

Обачеeeeeee, забелязвам нещо и незнам, да му се стряскам ли или не :x Като сам стояла по-продължително време легнала и после като стана и си чувствам корема някак опънат, сякаш и по-твърд ...

Нямам болки или такива неща слава богу, ама не е много приятно това усещане и добре, че като се пораздвижа сякаш минава :?


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #776 -: Септември 06, 2013, 23:41:56 pm »
Десс,сърбеж по корема и гърба ....,но най-вече по корема.То като ме хване нервата тръгва навсякъде,де
А като заговори за ставане....сутрин докато се  раздвижа съм като Робокоп.Едвам си стъпвам на краката  :oops:  :D
Налегнаха ме тези  дискомфорти ,че да помрънкам и аз .  :oops:

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #777 -: Септември 07, 2013, 00:27:21 am »
dess,много е хубава кошарата изчистена и стилна.Ето линк и на тази,на която аз съм се спряла
http://www.preciouslittleone.com/product-information/50/12208/tutti-bambini-katie-mini-cot-bed-+-drawer-+-foam-mattress-%28white%29/
Ще има доста плътен обиколник.Аз повече се притеснявам от гризането,затова държах да има гумени предпазители на дългите страни.
цигу,много практично това с преградата и аз така съм го умувала като дойде това време.
moniks,и мен ме присърбява лекичко понякога,но твоето звучи различно.А дали не на нервна почва?Колкото и да не си го слагаме бремността е стрес.И май беше писала ,че не се мажеш с нищо,може би пък трябва да започнеш,току виж сърбежът е предизвикан от изсушаване на кожата.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #778 -: Септември 07, 2013, 07:54:13 am »
Сърбежът по корема най-вероятно е от това че се разтяга кожата. Мазането с крем против стрии или просто хидратиращ крем би трябвало малко да облекчи положението. Аз и двете бременности нямах огромен корем, все малки бебета родих, та не съм имала кой знае колко сърбеж, но и мен си ме посърбяваше. А при втората бременност ме сърбеше зверски белега от секциото.
Деси, аз като станех от легнало положение ми се стягаше корема без болка, казаха ми че е нормално. И като се обръщах легнала пак ми се стягаше. Това са Бракстън-Хикс контракции и не са опасни, ако не са начесто. Ти пиеш ли магнезий?
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #779 -: Септември 07, 2013, 11:07:35 am »
Присъединявам се към препоръките за дървено креватче или кошара. Те се правят и за удобство, и за безопасност. Детето ми е на почти две години - махнах една от страничните решетки на кошарата, сложих метален предпазител с мрежа за двайсетина долара и стана чудесно легло, от което детето си излиза само. Ще го ползваме поне още една година, после директно на голямо легло.
А аз поръчвах нашите със свалящи пръчки на решетките и сега има дупка, от там влизат и излизат. Не вярвах, че ще откарат до 5 години в кошарите, но стана :) Този месец да  се надяваме, че ще са в големи легла вече :)
Не съжалявам, че купих и дървени кошари, люлящия механизъм ми е спестил толкова много нощни ставания. Сега пак бих взела такива.