0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #640 -: Август 27, 2013, 15:32:11 pm »
47 Smiles, добре дошла, лека бременност и леко раждане! :flower:  :hug2:
Аз спях по корем преди да забременея, оттогава насам вече не мога понеже не ми е удобно, пък и ми се включва някаква червена лампичка, която не ми позволява да спя по корем, колкото и да звучи смешно.. :lol:
Относно раждането - аз следя бременността си при лекарката, благодарение на която забременях, мисля да раждам при нея.. Но дай Боже, понеже съм от Петрич, а лекарката в София, и се надявам нещата да се развият що-годе по план. :crossfingers:




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #641 -: Август 27, 2013, 22:10:16 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #642 -: Август 28, 2013, 08:43:11 am »
Благодаря ви  :bighug: и хубав ден ... най-после малко по-хладен!
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #643 -: Август 28, 2013, 08:55:45 am »
Здравейте, момичета!
Малко ми е рано, но се цопвам във вашата темичка, защото почват да ми излизат разни въпросчета.
Като например мога ли и до кога да спя по корем, защото аз все още го правя? Забравих да питам док.
Лекарят, който ви проследява бременността същият ли е като този, при който ще раждате? Аз имам вариант да си проследявам бременността в ин витро центъра, в който ходя, но там не израждат, а се чудех не е ли по-добре да се познаваме по-отрано с доктора, който ще ме изражда.

Аз днес бях за втори път на преглед и за пръв път видях сърдечната дейност. Ембриончето е 13 мм. Мерихме и ТСХ и е 1.62, което разбрах, че е добре. Док каза, че този показател имал отношение и към интелигентността на бебето, което силно ме впечатли  :P
Засега се чувствам много добре. Нямам гадене (съвсем по малко и то от дъжд на вятър). Единствено много спя и лесно се изморявам и задъхвам.

Желая ви леко бременеене  preggo и още по-леко раждане  ylinfant
Добре дошла в тази прекрасна тема  47 Smiles  :bighug:
И аз спях много по корем,но се отучих след като разбрах,че съм беменна.То не че в началото пречи,но така си го наумих  :D Заместих спането по корем с гушкането на една възглавничка и доста ми помогна.А за гаденето не го мисли....колкото по малко го има,толкова по добре ;)
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #644 -: Август 28, 2013, 09:52:46 am »
Здравейте коремчета, как сте? :hello:
Аз днес се чувствам отново много добре, в такива дни направо грея от щастие! :sunshine:
Имам нужда от съвет (отново... сигурно ставам досадна вече :oops:). Я ми кажете какъв слънцезащитен крем да си взема за морето? Ще съм 9 дни и ми се искаше да е нещо сравнително безвредно и с висок фактор, понеже съм много бяла и бързо изгарям. Ще стоя предимно под чадъра, но все пак ще трябва да се мажа с нещо. Препоръчайте ми ако може.. уж имаше време, а 31-ви си идва а аз още нищо не съм взела. :?




Quiet people have the loudest minds.
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #645 -: Август 28, 2013, 10:03:05 am »
Starshine вземи си наистина висок фактор,а за марка не мога да ти кажа....аз лично ползвах Нивеа.Лежах само под чадъра,но си почернях  :D Къпах си се в моренцето,много добре ни се отрази почивката.И вие да си починете,разнообразете се и се радвайте на живота  :D
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #646 -: Август 28, 2013, 10:21:29 am »
Здравейте момичета  :D, да взема да се запиша и аз официално, аз и преди съм писала тук в тази темичка, но тогава ми беше още раничко, та не смеех официално да се пиша като бременна. От утре съм официално в 9 - та гестационна седмица. Има питане, откриха ми Ешерихия коли и в урината и във влагалищната среда, за сега пия само Неоренал SR, но докито ми каза, че другата седмица ще започна и антибиотик, притеснена съм ама истински.
Някоя от вас с подобни оплаквания  :?
Таня Филипова
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #647 -: Август 28, 2013, 10:27:39 am »
 47 Smiles, добре дошла при нас! Лека и успешна!
Starshine, аз съм се въоръжила с Биодерма - без парабени , без аромат, водоустойчив, също и мляко за след излагане на слънце от същата серия. Лицето мажа с 50ти фактор, а тялото с 25ти, като се намазвам още преди да сме тръгнали (задължително) и после през 2 часа.
Като гледам прогнозата обещава времето да е чудно. Без жеги - най-хубавото слънце есенното ... гали, не пече.
micita и ти си добре дошла. Съжалявам но не мога нищо да кажа за това, което питаш. Все пак щом доктора го е преценил, че можеш да пиеш значи трябва да може.
« Последна редакция: Август 28, 2013, 10:31:15 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #648 -: Август 28, 2013, 10:32:36 am »
Здравейте, момичета!

Добре дошла, 47 Smiles! Радвам се за добрите ти изследвания, дано да са все така до края! Аз също си следя бременността в клиниката по ин витро, но скоро ще се запиша и на женска консултация, да ме следят по Здравната каса. Не съм се ориентирала още къде ще раждам, защото ми се струва твърде рано :). Предпологам, че като понапреднат месеците, е добре да се представя на лекар, който ще ме изражда. Колкото до спането по корем, ако нямаш някакъв дискомфорт, не е проблем да спиш така. Бебето е твърде малко и няма как да му навредиш, пък и то си има околоплодно мехурче и то си го пази :).

Asenceto, бях те питала по-рано за БХС на близнаци. Разкажи нещо повече, pls :).

Starshine, дано имаш прекрасно време за морето! Вземи си слънцезащитен крем/лосион с висок фактор (30, 50). Може дори да е за бебета, те са за по-чувствителна кожа и някои от тях миришат много хубаво. И стой повече под чадъра, не ходи на плаж следобед (между 14 и да речем 16:30 ч), избягвай басейните. Това е съвет от мен, но е и "инструкцията", която моят доктор ми даде :). Наслади се на морето!

Момичета, тук малко повече споделяме притеснения и болежки, но ми хрумна да ви питам: забелязахте ли положителни промени, откакто сте бременни? Освен емоционалните :). Аз установих, че миглите ми са станали по-дълги и извити  :lol:, кожата на лицето ми е някак по-свежа. При вас как е?

Добре дошла, micita! Лека бременност! Неприятно е това с бактериите, но, щом докторът ти е преценил, значи е по-важно да се лекуваш, отколкото да оставиш нещата така. За твое успокоение, потърси и друго мнение, но на лекар, който има опит с бременни.
« Последна редакция: Август 28, 2013, 10:35:10 am от beata »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #649 -: Август 28, 2013, 10:39:36 am »
Благодаря момичета, а относно бактериите, изследванията си ги направих болницата в която съм се регистрирала по здравна каса да ме проследяват, а хапчетат ми ги изписа на основание изследванията доктора в инвитро клиниката и който реално ми проследява бременността.
Таня Филипова
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #650 -: Август 28, 2013, 10:43:47 am »
В такъв случай, докторът от клиниката по ин витро е най-точният източник на лечението, според мен :).
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #651 -: Август 28, 2013, 10:46:58 am »
Добре дошла micita  :bighug:

 за кремовете за морето НИвеа е и моят фаворит :lol: дори фактор 50, а понеже сам с чувствителна кожа ползвам и бебешкия  :jump12:


Re: Тема на бременните N87
« Отговор #652 -: Август 28, 2013, 10:53:39 am »
47 Smiles, micita Добре дошли момичета и леко бременеене. Относно спането по корем и аз така спях , но след като разбрах , че съм бременна  даже още от самата процедура ми беше некомфортно да спя така . Преди няколко дена си взех възглавница за бременни много съм доволна.
Дес ти при кой реши да раждаш ако не е тайна? Нали се беше насочила към окръжна болница. 
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #653 -: Август 28, 2013, 11:02:39 am »
И аз искам да знам за пътуването,че то без моренце не си е работа  :lol:
Сега за тези,които ме питаха за ранния ехогравски скрининг.Това е преглед на 3Д,като бебето/бебетата се измерват,гледа се сърчицето и всички развити органи,плацентата и всичко останало,което е важно за развитието му.Виждат се ръчички,крачета,пръстчета.Установява се дали има аномалии(поне на този етап).Дори пола на едното бебе ми видяха  :D мъжкарче на 85%,а другото не се поддаваше на фотосесия  :lol: то засега ще е загадка.
Толкова щастлива бях,че ги оставих да ми вземат кръв и за БХС  :lol: Трябвало....нищо,че са близнаци....
За пръв път ги виждам колко много се движат и ритат.Докторката каза,че едното е доста буйно  :balk_70:
Прегледа е около 20-30 мин. и е много интересен,дори и за таткото.
Толкова съм щастлива,че място не си намирам  :jump12:
beata ето тук бях описала горе долу как стоят нещата при моето БХС.Единствено мога да ти кажа,че камък ми падна от сърцето след този преглед и тези изследвания.Правих ги в 12г.с.2д.Платих 140лв.Всичко включва ранния ехогравски скрининг-това е прегледа на 3Д и изследванията за Даун ит.н.
Ти за кога си записала час?
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #654 -: Август 28, 2013, 11:03:12 am »
micita, добре дошла! Лека и спокойна бременност и още по-леко раждане ти пожелавам! :bighug:
Момичета, много ви благодаря за съветите! Още днес ще мина да разгледам в аптеката и да се запася. 
В басейни по принцип не влизам, имам лоши спомени от тях, уважавам само моренцето! :lol:
beata, напоследък забелязвам някои положителни промени.. основно емоционални :lol: Но да, кожата на лицето ми е по-мека и изглежда доста по-свежа. Освен това от дете имам лунички, които сега виждам, че доста са избелели. От едната страна дори почти са изчезнали. Не знам дали се дължи на това или един крем, който ползвам, но определено разликата ми харесва! :lol: А за миглите не съм забелязала, трябва да ги загледам, но косата ми расте доста по-бързо откакто съм бременна.
vesito90, аз също имам такава възглавница.. и само с нея мога да спя! :lol: Дори ще си я взема с мен на морето, че иначе ще съм 8O по цяла нощ.
Усмихнат и спокоен ден ви пожелавам! :flower:




Quiet people have the loudest minds.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #655 -: Август 28, 2013, 11:08:10 am »
47 Smiles, micita Добре дошли момичета и леко бременеене. Относно спането по корем и аз така спях , но след като разбрах , че съм бременна  даже още от самата процедура ми беше некомфортно да спя така . Преди няколко дена си взех възглавница за бременни много съм доволна.
Дес ти при кой реши да раждаш ако не е тайна? Нали се беше насочила към окръжна болница.


Объркала си сееее :lol: аз ще съм в АГ на 7 етаж :P живот и здраве при д-р Иван Танев :D


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #656 -: Август 28, 2013, 11:21:14 am »
Здравейте момичета и от мен!
47 Smiles, micita добре дошли и на двете и леки месеци :)
Аз вчера бях на 4D до съседния град.Бебето е добре огледахме му пак всичко,беше се превило и постоянно мърдаше все едно иска да се обърне  :)
Ще си имаме момиченце живо и здраво да ни се  роди,тежи 150г. Бубе и тук сбъркахме  :D
Другото което каза Док е ,че матката ми контрахира,попитаме какви лекарства взимам- казах  му за Утрогестана ,Но шпа,Нутри Маг и Фолиева киселина и каза никакво спиране.А с д-ра от Ин витро центъра ми беше казала,че най-вероятно ще ги спираме към 16-17 г.с.  ,но сегак като се върне от отпуск като отида на преглед сигурно няма да ми ги спре както се бяхме разбрали,но важното е бебо да е добре.
Лек и прохладен ден от мен!
« Последна редакция: Август 28, 2013, 11:24:08 am от amanda »

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #657 -: Август 28, 2013, 11:41:50 am »
amanda

a какво означава това , че матката контрахира  8O


 честито ти момиченцееее :lol: ееее още една мома :)


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #658 -: Август 28, 2013, 11:56:25 am »
И аз искам да знам за пътуването,че то без моренце не си е работа  :lol:
Сега за тези,които ме питаха за ранния ехогравски скрининг.Това е преглед на 3Д,като бебето/бебетата се измерват,гледа се сърчицето и всички развити органи,плацентата и всичко останало,което е важно за развитието му.Виждат се ръчички,крачета,пръстчета.Установява се дали има аномалии(поне на този етап).Дори пола на едното бебе ми видяха  :D мъжкарче на 85%,а другото не се поддаваше на фотосесия  :lol: то засега ще е загадка.
Толкова щастлива бях,че ги оставих да ми вземат кръв и за БХС  :lol: Трябвало....нищо,че са близнаци....
За пръв път ги виждам колко много се движат и ритат.Докторката каза,че едното е доста буйно  :balk_70:
Прегледа е около 20-30 мин. и е много интересен,дори и за таткото.
Толкова съм щастлива,че място не си намирам  :jump12:
beata ето тук бях описала горе долу как стоят нещата при моето БХС.Единствено мога да ти кажа,че камък ми падна от сърцето след този преглед и тези изследвания.Правих ги в 12г.с.2д.Платих 140лв.Всичко включва ранния ехогравски скрининг-това е прегледа на 3Д и изследванията за Даун ит.н.
Ти за кога си записала час?

Asenceto, благодаря, но аз това го четох :). Любопитно ми беше не какво се мери на УЗ, а какво пише в кръвните изслевания и как се тълкуват при близнаци. Аз в петък съм на ранна ФМ.

amanda, честито момиченце! Все така да расте и хубавее!
Този Нутри Маг магнезий ли е? Предполагам, че го пиеш заради контракции, както и Но Шпа. На мен пък ми спряха Утрогестана.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #659 -: Август 28, 2013, 12:05:54 pm »
Благодаря ви за момата  :D

dess_dess явно означава конракции  :oops:,щом доктора не каза ,че нещо е опасно значи не е предполагам.
beata да Нутри маг е магнезии,но до сега на прегледите не са ми казвали ,че имам контракции,може да са се появили съвсем скоро и като се върне моята Док веднага ще отида и тя да ме види.
А, забравих да ви кажа ,че на листа от прегледа пише Маточна шийка -40мм,това добре ли е?