0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #520 -: Август 19, 2013, 10:22:21 am »
Добро утро ! Как сте?

Avina добре дошла и леко бременеене  preggo
Starshine дано се види,ама да не е раничко  :ask:.Стискам палци всичко ще е наред  :crossfingers:
Бубе дай и на мене предложение като си почнала,набархме те сега  :D.Аз имам предчувствие ,че ще е  със сини гащи и мисля тази седмица или другата да ходя на 4D ,че тука на ЖК с тоя ехограф ще се види в 5-6 м. :)

*
« Отговор #521 -: Август 19, 2013, 10:41:15 am »
Avina, добре дошла, леко бременеене и здрави и хубави бебоци накрая.
Бубулина, до сега всички все на момче ми залагат - да видим. Аз продължавам да нямам предпочиания, нито предчувствия. Първите дни на септември съм на преглед /ЖК, а към 20ти септември на ФМ, ако се покаже ще се разбере,  пак няма да питам целенасочено.
Хубава седмица момичета!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #522 -: Август 19, 2013, 11:36:23 am »
Ха, ами дано се види нещо, не знам и аз... пак могат някакво предположение да направят сигурно :lol: Ама когато - тогава. За това специално не бързам, повече ме интересува как се развива, всичко наред ли е... резултатите от изследванията и т.н. :)

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #523 -: Август 19, 2013, 12:59:07 pm »
Мамчета,как сте с кръвното.Миналата седмица мерих много ниско и реших,че е от старият ми апарат.Защото е още от баба ми и не си спомням да е бил носен на проверка,затова отидох и си купих чисто нов.Но днес съм като парцал.Мерих го вече четири пъти от които два пъти ми свири някаква аларма за аритмия и средната стойност от всичките измервания е 95 - 100 на 50 и пулс малко под 60.Обикновено ми е от 105 - 110 на 70 и пулс 60 - 60 и нещо.Сега сърбам едно кафенце,после ще се поналея с течности и можеби ще си направя айрянче със солчица.Мисля че папаверина ми го сваля.Пишете вие как сте.
*
« Отговор #524 -: Август 19, 2013, 13:53:14 pm »
joly, едва ли е от папаверина, аз го пиех 3х2 - нищо по-различно не забелязах.. Пий повече течности, айрянчето със сол е мн. добра идея. Не се предоверявай на електронните апарати, особено тези за китката. Старите - със слушалки и помпичка са най-достоверните апарати. Аз съм по принцип с ниско кръвно, свикнала съм му и не се втелявам. Да не говорим когато ми се налагаше да взимам утрогестан през устата ... направо не можех правия път до WC-то да хвана.  Пулс - все си ми е под 60, но съм бивш състезател и до скоро спортувах по малко. Напоследък кръвното ми почти влиза в норма, но пия много, много течности (водица) и ям много плодове, за разлика от преди, при това кафето напълно го спрях. Не се кахъри за ниското кръвно, внимавай да не се вдигне над нормата - тогава е опасно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #525 -: Август 19, 2013, 15:28:57 pm »
amanda бе лилавото също е цвят, ама май си права са синьогащието при тебе  :)
avallon на предчуствия вЕра да нЕмаш  :D При първата си злополучна бременност, нагъвах само таратор и кисели краставици /понеже половината я изкарах из болници, момичетата все ме жалеха и си даряваха бурканите и айряните на мен, друго не ядях :wink: / Бях убедена, че е мъжко и така си беше...При Ивайло, нищо подобно не се случи, легнах на прегледа и като ме попитаха искам ли да знам пола, отговорих утвърдително, без да ме интересува особено. Но вътрешно знаех, че е момиче...докторката като видя пишура, ме бъзикаше до края с моята девойка /непрекъснато говорех в женски род за сиромашкия/ :D Та толкоз и по този въпрос...
Сигурна съм, че приемате "предсказанията" ми за бъзик  :D Малко отпускане след напрежението по напред...Радвам се от сърце на всички ви и се надявам, да ви честитя до една в темите честитките...Пък и рекламация, няма как да им направите... :lol:
joly в тия жеги не се учудвай за колебанията на кръвното..Не съм бременна, но два пъти сближавам границите  :? Кофти време за бременност, но "зимните" бебета са по-държеливи  :wink:

"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #526 -: Август 19, 2013, 15:55:57 pm »
Как сте днес в тая жега?

Joly, и моето е ниско, ама аз съм му свикнала.Сутрин ми е най-тежко, като стана ми трябва време да се окопитя къде съм, как съм.През деня съм на много вода и по литър айрян :) като ме видят в магазина вече знаят какво ще купувам :)

Аз предчувствие за момче имам, ма каквото такова.Моя мъж взе да мисли имена за момичета и май е особено щастлив, че може да е девойка.

Avina, добре дошла.

На всички дето са на преглед им стискам палци, напрежението е голямо, но после си най-щастливия човек на земята :) и да пишете как сте, чакам ви!

Буболина, мен ме кефят тия "предсказания".

*
« Отговор #527 -: Август 19, 2013, 16:18:21 pm »
Аз също съм с ниско  кръвно 90 на 60,но понякога горната граница вдигам 100 и тогава ме боли глава.А Утрогестана вече не ми влияе чак толкова може би съм му свикнала :D ,тъй като при първите ми опити като го пиех тогава ми се виеше свят сега не   :wink:

Бубе  :goodluck:,да ти кажа количката която съм си харесала е черно и лилаво  :D.
Всичко е в кръга на шегата каквито деца такива все ще им се радваме и ще ги обичаме само да са живи и здрави.

*
« Отговор #528 -: Август 19, 2013, 17:07:10 pm »
Starshine,, magi_st - ще предположа Starshine аз пък за момче пък каквото сабя покаже в крайна сметка  :lol:
magi_st момиче ама да не се окаже и момче,аз и на това залагам пък здраве да  :lol:
Имах една бивша съфорумка вече с големи близнаци която до последно се надяваше на 2 момчета защото не можеха да видят вторият близнак какъв , а сега са големи момче и момиче.
Joly позволи ми да си изкажа предположението за една момчешка мама  :lol:

Лека и успешна на всички!  :)
*
« Отговор #529 -: Август 19, 2013, 18:57:01 pm »
Avina,добре дошла.И на мен ми беше трудно да повярвам,че съм бременна.Биеш ме само с една година.Наслаждавай се на този хубав период.  :P
f_28, позволявам  :)
  Пола за мен не е от значение.Дори,като ме питат какво ми се иска повече да е пак не мога да отговоря.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #530 -: Август 19, 2013, 19:40:14 pm »
Да се похваля и тук днес на прегледа на ЖК док ми каза, че е единия мъж си е 100% девойка :lol:, другото бебе обаче си играеше с пъпната връв и ииии ами, не даде да го огледаме ooooh!  :jump12:
Утре сме на 4Д и се надявам да стане ясно и дано и всичко е наред :P

Avina, добре дошла :bighug:

Буболина, и мен ме кефят тия "предсказания". :lol:

*
« Отговор #531 -: Август 19, 2013, 19:53:35 pm »
Dess, айде едни шарени гащи при теб :) Ще чакаме утре да пишеш.

*
« Отговор #532 -: Август 19, 2013, 19:56:19 pm »
Дес защо да не са  той и тя , изненади всякакви де  :lol:
« Отговор #533 -: Август 20, 2013, 02:12:02 am »
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че се намесвам в темата, но ви моля за съвет на изследванията. Притесняваме "биохимичния риск за болест на Даун 1 от 25". Ако някой е наясно кой показател какво значи, моля да ми пише.
ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 410   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 8400   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e      1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e    1 от 25      бременни      H   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 270   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 2400   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 7200   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 7100   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е    1 от 100000   бременни   
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****   
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.16      част от медианата (Mo)   
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   1.57      част от медианата (Mo)   
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      1.21      mm   
                    NT(нухална транслусенция) MoM      0.82      част от медианата (Mo)   
Брой изследвания: 15   
"Оц" - оценка: H=Високо-отклонение HH=Високо-патология L=Ниско-отклонение LL=Ниско-патология ??=Неинформативно

*
« Отговор #534 -: Август 20, 2013, 09:38:15 am »
Мда, вие си имайте едно на ум - и при мен в началото на 8мия Йоана стана Йордан  :lol: Добре, че си имах съмнения и нищо розово не бях купила  :lol:
*
« Отговор #535 -: Август 20, 2013, 10:15:29 am »
godgift-лекарят какво ти каза?това ,което разбирам аз е ,че риска за Даун е висок.В коя седмица си?Лично от моя опит ти казвам ,че при мен беше 1:50.Не съм правила амниоцентеза,направи още едни ако искаш.Все пак незабравяй ,че това е само статистика!ЗНам че са притеснителни тези работи ,аз сън не спах,но  най-добре се консултирайс добър лекар и направи при него феталната морфология-аз така направих!Успех и пиши пак

*
« Отговор #536 -: Август 20, 2013, 10:17:25 am »
Dess честито ти една мома,а днес ще чакаме да кажеш и за другото,аз мисля ,че ще са различни -момче и момиче  :D

*
« Отговор #537 -: Август 20, 2013, 12:06:53 pm »
Здравейте, момичета!

Радвам се на оживлението тук. Явно всеки преглед носи ентусиазъм и вълнения. Забавно е да се подмятат розови и сини гащи, пък накрая "квот дадат"  :lol:. Аз няма да залагам, че да не станем твърде много орисниците.

Добре дошла на Avina! Леко бременеене! Още една близнашка мама само ще обогати темичката.

Момичета, генетичните изследвания никой ли не ги тълкува? Все пак е доста стресиращо да те оставят сама да разчиташ данните. За успокоение на godgift ще кажа, че това са оценъчни показатели за риска от определени заболявания. Те сами по себе си не са достатъчни за диагноза. Можеш да си пуснеш изследванията в темата за консултация със специалиста.

Надявам се да нямате проблеми с кръвното в горещините. Пийте повече течности, предимно вода, а може и айрянче с малко сол.

А аз в неделя водих рибките да плуват  :D. Надявам се да им е харесало колкото на мен.
« Последна редакция: Август 20, 2013, 12:14:12 pm от beata »
« Отговор #538 -: Август 20, 2013, 12:08:37 pm »
Здравейте момичета.
Дес успех днеска на прегледа и да пишеш как е минал.
Аз съм си добре хапвам пиивам стоя пред компа и това моето ежедневие .
Ако може и едно предположение и за мен ще съм много благодарна.
Аманда ти още ли си на утрогестан ?
*
« Отговор #539 -: Август 20, 2013, 13:35:42 pm »
Да Веси каза ми докторката от клиниката IVF да го пия до 16-17 г.с.,още мъничко и ще го спирам  :). Радвам се ,че си добре.