Благодаря на всички момичета, които ми писаха за фраксипарина и кървенето. Днес при прегледа ми се установи, че хематомът е на изчезване, а кървенето почти спря. Направих си изследване за вродена тромбоза, което ще покаже мога ли да спра фраксипарина. Досега явно ми го бяха назначили за застраховане. Надявам се резултатите да покажат, че не се налага повече да си бия тези инжекции.
По повод на инжекциите фраксипарин попитах сестрите в клиниката за съвети и научих нещо много полезно. След поставяне на инжекцията мястото трябва да се разтрие много добре и продължително, за да не стават бучки. Ако някой ми го беше казал по-рано, щях да си спестя неудобствата. Друг полезен съвет беше да се редуват местата на поставяне, така че да се полуват дни за разнасяне на подутината - например, ляво на корема, дясно на корема, лява ръка, дясна ръка и отново. В ръката може да ги поставя всяка медицинска сестра от манипулационна, поликлиника или просто позната медсестра.
А иначе прегледът ми беше прекрасно изживяване
. За първи път чух сърдечните тонове на бебчетата. Чак моето сърце се разтупка с техния ритъм
. Нали и звукът е доста силен
. А едното ми махна с ръчичка! Момичета, толкова е вълнуващо! Знам, че много добре го знаете, но чудото на живота е всеки път ново.
Та така... Човечетата се развиват добре и еднакво, а аз започвам да намалявам утрогестана и естрофема.
Ах, да! С риск да разводня малко, но и мен сценариите с петела много ме разсмяха
. Колкото до шумовете, и аз си имам една съседка, която, нищо че не е на 80, пак си тупа яко през железния парапет. И редовно си мие балкона върху прането отдолу. Чистница
blue_sky, доц. Томова има часове, когато ще бъда в 16 г.с. Тя каза (мисля, че с нея говорих по телефона), че не е късно за близнаци и аз си записах час, но се колебая.