0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #160 -: Юли 30, 2013, 15:26:07 pm »
И тогава защо ни карат да пускаме маркери като не доказват 100% СД??? Не схващам логиката?
chattenoire84 оценката на риска е комплексна - маркерите се разглеждат по отделно и свързано в зависимост от възраст, килограми, предразположеност и пр.

А по отношение на нухалната транслусенция
Цитат
Ок съгласна съм, а какво е тогава нухална транслуценция? Наличието  или липсата на нухална кост?
не е въпроса в наличие или липсата й , а в това че трябва да е по-малка от 3, това само преди няколко дни ми го каза д-р. Михова, която прави моята ФМ.
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 15:40:27 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #161 -: Юли 30, 2013, 15:39:05 pm »
avallon:thankyousign: Благодаря за поста, на мен и вероятно на много други ще им се изясни.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #162 -: Юли 30, 2013, 16:07:46 pm »
Аз, противно на някои от постовете тук, съм много далеч от мисълта, че някой /още повече Националната генетична лаборатория/ ще си прави труда да изопачава резултатите от БХС, с цел изследването да се повтори....  :) Това изследване наистина оценява риска, а не дава конкретни резултати, които, както писа и avallon се интерпретират съвкупно, не поотделно. За по-голяма сигурност, тези, които могат да си го позволят, нека направят теста посочен от Crystal :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #163 -: Юли 30, 2013, 16:31:52 pm »
Аз, противно на някои от постовете тук, съм много далеч от мисълта, че някой /още повече Националната генетична лаборатория/ ще си прави труда да изопачава резултатите от БХС, с цел изследването да се повтори....  :) Това изследване наистина оценява риска, а не дава конкретни резултати, които, както писа и avallon се интерпретират съвкупно, не поотделно. За по-голяма сигурност, тези, които могат да си го позволят, нека направят теста посочен от Crystal :)
Само ще добавя, че при донорските програми нещата не стоят съвсем така, резултатите  не са коректни, няма как да са коректни. Да "частен случай" но все пак.
*

Crystal

« Отговор #164 -: Юли 30, 2013, 16:41:50 pm »
Ок съгласна съм, а какво е тогава нухална транслуценция? Наличието  или липсата на нухална кост?
Само една корекция-няма нухална кост. Има носна кост.
« Отговор #165 -: Юли 30, 2013, 16:50:18 pm »
Мерси Кристалче. Вече се сбърках от  толкова термини  8O  :lol:
*

Crystal

« Отговор #166 -: Юли 30, 2013, 17:04:52 pm »
Пожелавам на никого да не се налага да чете за тези термини. Имам вече един кошмар зад гърба си и четях ден и нощ, нямах сън и спокойствие  :(  Точно заради увеличена нухална транслуценция се наложи амниоцентеза и се оказа, че бебето ми има синдром на Даун. Направих аборт по медицински показания в 19г.с. Още мисля и страдам за това. Слава Богу, че година по-късно забременях отново и родих здраво момиченце. Но тогава пак правих амниоцентеза, въпреки че на УЗ всичко беше перфектно. Бях наплашена, а и на 40 рискът е голям. Ако тогава го имаше теста с кръвта, бих го направила.
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 17:12:12 pm от Crystal »
*
« Отговор #167 -: Юли 31, 2013, 09:44:01 am »
Добро утро !Къде сте се изпокрили момичета?!?Няма ли бебочета вече?

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #168 -: Юли 31, 2013, 10:01:23 am »
Привеееет   :lol:
Днес, бяхме на ЖК, да ги види и тати (че го нямаше) според доктора и според мен :P са момчета, ама др седмица :o  щял да ми каже с по-голяма категоричност   :P Пък аз, така исках и една принцеска  :D Нищо другия път   :jump12:

« Отговор #169 -: Юли 31, 2013, 10:16:41 am »
Добро утро!
При мен нещата са все така 2в1  :)
В тия жеги не се седи, уж док каза да си правя повече разходки, но как да изляза- навън е ад. Разхождам се единствено вечер след 20 часа, за около час и това е по цял ден подпирам ту дивана, ту някой стол в кухнята хахах. Нямаме никакви новини от Изи и от Малкото_дяволче, дано вече да гушкат бебчетата и затова да не са писали.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #170 -: Юли 31, 2013, 11:29:54 am »
Crystal, съжалявам, за случилото се, но важното е че сега всичко е наред.  :bighug:
dess_dess, вашият тати трябва да е бил на 7-то небе от щастие. Аз също се надявам да е госпожица, но за мен е рано да се каже още. Стискай ми палци. :D Важното е да са живи и здрави, но бих била още по-щастлива ако е момиченце  :oops:
tesoria, и при теб не остана много, стискам палци скоро и ти да се обебиш успешно  :wink:
А за Дяволчето съм почти сигурна, че има повод да ни черпи с усмивки!
Аз момичета съм добре, като изключим проблемите със съня и болките в таза. И потъмняването на зъбите, което ще го преживея някак. Бях на зъболекар преди около месец, изчистихме зъбния камък, нямам кариеси, венците не кървят много, но забелязвам потъмняване на зъбите, започващо от венеца. Според вас дали имам нужда от допълнително калций?  :? Май ще трябва да се наливам с прясно мляко всеки ден. Някоя от вас има ли проблем със зъбките?

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #171 -: Юли 31, 2013, 11:40:30 am »
Starshine И аз имам такъв проблем. Потъмняват ми зъбите откъм венеца, а от днес сутринта направо шурти кръв от венците, не знам какво става, май още днес отивам на зъболекар.
Вчера бях на ФМ при д-р Павлова, останах много доволна, бебчо расте и вече е 6 см от главата до опашката, има си всичко и ще е 95% момче  :)
Днес бях и на БХС и сега ще чакам резултатите няколко дни.
« Отговор #172 -: Юли 31, 2013, 11:46:14 am »
Ина, Старшайн, момичета, относно зъбите и венците, щом шурти кръв, значи венците Ви са се отдръпнали от шийките, това говори за начална форма на парадонтоза, особоненно щом се наблюдава потъмняване, СПОКО не се шашкайте, за момента единственото, което можете да направите е да пиете вит. С, а след като родите, тогава да си проследите по-сериозно зъбчетата. Отидете на зъболекар, но той ще Ви каже същото, туко що направих консултация с моят зъболекар, който си ми е на 24 часово разположение ;) Можете и прясно мляко да пиете няма проблем то не е забранено ;)
*

Starshine

• 494
« Отговор #173 -: Юли 31, 2013, 11:55:13 am »
chattenoire84, Ина, много благодаря за бързите отговори.
На мен всъщност не ми кървят венците, прокървява леко ако натисна много силно с четката за зъби. Надявам се да не се появят проблеми докато съм бременна, понеже зная, че не е хубаво освен за мен и за бебо. Аз пия витамини за бременни - Пренатал, в който се съдържа вит. С, трябва ли да приемам допълнително? Или тези във витамините са достатъчни?

« Отговор #174 -: Юли 31, 2013, 12:00:57 pm »
Старшайн, няма нищо, още един съвет да ти дам, като миеш зъбите с четката въобще недей да натискаш, дори и силно мий зъбите от венеца към зъба, а не обратно, не се притеснявай няма да има проблем за бебето и теб, по-опасно е да имаш кариеси, а колкото до допълнителна доза вит. С, не е необходимо да приемаш щом пиеш витамини за бременни. Успех и за сега нищо не предприемай, защото по-нататък се пият специални лекарства, които сега не е редно да взимаш заради бебето и кажи на зъболекаря си, че си бременна, ако случайно не знае това е много важно.  :bighug:
Важно, че пак щях да забравя жабури лайка, смрадлика, яж мед и вземи малко прополис.

Днес имах кратка остра пронизваща болка в корема, естествено, че се оказаха тези пусти газове и колики, но мина същото толкова бързо за колкото и се появи. Сега съм добре и се радвам на по-ветровитото време днес.
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 12:03:51 pm от chattenoire84 »
*
« Отговор #175 -: Юли 31, 2013, 12:15:02 pm »
Starshine, вземи си мека четка за зъби. Пробвай с паста за зъби и вода Пародонткас, може и Лакалут. Малко е неприятно,  стипцаво на в кус, свиква се, но пък венците се свиват. Ползвам ги от няколко дни и значително ми намаля кървенето. Мисля (чудя се още) да пробвам и жабурене със смрадлика и каквото -такова, приемам го за част от "пейзажа". Ще се оправим като излезем от родилното  :wink:.
« Отговор #176 -: Юли 31, 2013, 12:21:12 pm »
Да може и тези пасти за зъби, които авалон спомена и вода за уста на същата марка върши много добра работа, но не пропускайте  и смрадликата, въобще не й се чудете ;)
*

Starshine

• 494
« Отговор #177 -: Юли 31, 2013, 14:03:29 pm »
chattenoire84, avallon, много ви благодаря за съветите. По принцип използвам мека четка за зъби и паста Пародонтакс + вода за уста, които сега смених с паста Сенсодин Репейр енд Протект - избелваща, май е една от най-новите им. А водата за уста ми е на Листерин - Против плака. Зъболекарката ми знае, че съм бременна, а за оцветяването ми каза, че било от водата за уста на Пародонтакс, понеже съдържала Хлорхексидин, който оцветявал  8O Но явно ще трябва да се консултирам с друг зъболекар след 4 месеца, когато пак мислех да си чистя зъбките. Освен това, тя ми каза да използвам като вода за уста Тантум Верде - промивка за уста. Вие какво мислите?
chattenoire84, вчера също като теб и аз имах газове и докато разбера, че е това се бях притеснила доста.
Отново искам да ви благодаря за бързата помощ и съвети.  :bighug:
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 14:38:33 pm от Starshine »

*
« Отговор #178 -: Юли 31, 2013, 14:22:18 pm »
Zdraveite mili4ki, blagodarq na vsi4ki, koito sa me mislili:)
Az ve4e sym mnogo 6tastliva gorda mama na bebko Alexander, rodi se 2716gr,  normalno na 29.07. v 22:23 angl. vreme, ve4e sme vky6ti, kyrmim se I se radvame edin na drug :) Po-kysno 6te vi pi6a podrobnosti
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*
« Отговор #179 -: Юли 31, 2013, 14:22:44 pm »
chattenoire84, и аз от време на време имам някакви остри болки в корема, ама не знам от какво са. По принцип имам едни стандартни болки от много години насам и от притеснение не мога да разбера дали са тези болки или са някакви други... Въпросът е до колко могат да са опасни тези болки в корема. Аз смятам утре или в други ден да ходя на док хем да видим как расте мъника и да си видя изследванията как са минали, че още не знам коя кръвна група съм...

Дяволче, честито за прекрасната новина :)
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 14:24:29 pm от Alike »