Аз си кърмех без никакви притеснения, където се наложи. Не съм го правила показно и не е имало критики или обвиняващи погледи от тези, които все пак са забелязали, че кърмя.
Относно желанието за кърмене и че всичко зависи от него, не съм много съгласна. Желание имам, доставя ми огромно удоволствие да си кърмя детето, то си суче много добре и е само на кърма до момента, но кърмата ми изчезва
Пия много вода, два вида лактогонен чай с различни съставки, ям жито, храня се редовно с преобладаващи супички, стимулирам с горещи душове и допълнително цедене и не се получава.
С първото ми дете не съм правила нищо по-различно, напротив, не съм полагала толко усилия за стимулиране, но имах много кърма. До 6-тия месец беше само на кърма, имах и за един месец замразена, тъй като след 7-мия месец спрях да кърмя, защото стартирах процедурите за второ дете.
Не знам сега каква е причината, но определено кърмата вече не достига на бебчо и колкото и да имам желание за кърмене, ще се наложи да го дохранвам с АМ.
Приемам съвети всякакви.