За количество кърма за съжаление съвет не мога да дам - аз съм с обратния проблем (много кърма) и дори не знам как стана
На мен много ми помага четенето на блога на Хедра - винаги ми действа ориентиращо и успокояващо
Мога само да се похваля, че от три седмици може би не съм се запушвала, зърната не са ми се разранявали и съм се цедила само два пъти и то по нужда
Та се кърмим вече щастливи и доволни и двамата. Тази вечер излизахме и оставих майка ми да го гледа и шише с мляко и тя каза, че я е изгледал доста странно и бил пооблизал биберона преди да се реши да яде
, та сме живото доказателство, че бебе захранено на биберон може да предпочете да суче
Сега и аз имам питанка: Нали попринцип в различните пози дяловете на гърдата се празнят различно. На лявата гърда няма значение в каква поза ще го кърмя - винаги си се изпразва добре и без проблеми. На дясната обаче ако кърмя само в поза люлка не се изпразва добре предния дял (от към другата гърда) и постепенно след няколко дни става по-твърд и като бучка. Ако пък кърмя на футболна поза същото става от външната страна, където е жлезата. Затова сега редувам позите през хранене и е ОК
От известно време обаче така взе да се уплътнява горния дял - откъм лицето ми. Въртя го дребния, масажирам с пръст надолу да избутам и се изцежда но сякаш донякъде и после много бързо отново се втвърдява. Та се чудех дали има поза, в която да наблегна на този дял, че засега не ми е проблем, ама ако тръгна да правя пак мастит вече не знам... Иначе мисля, че проблемът е от това, че не се доизцеждам след хранене и те гърдите тежат повече и според мен някак се обтяга канала и трябва да се намери правилния ъгъл.... Приемам идеи