Против дохранването съм ,обаче около мен няма човек,които да не ми дава акъл как си държа детето гладно и т.н...направо ми се реве. Винаги съм била с по-висок пролактин и не съм смятала,че ще имам подобни проблеми,ама на..кърмата си ми е малко и по цял ден се чудя какво още да ям,пия ,правя,че да се засили.
Като за начало се успокой. Кърменето в голямата си част е психика. И се дистанциран от това кой какво ти казва. Консултантите по кърмене и акушерките ме бяха подготвили точно за реакциите и съветите на най-близките (най-вече бабите) и приятелките-"ветеранки". Оказва се, че в голяма степен те често са причина една млада майка да спре да кърми, защото вместо да подкрепят, обикновено критикуват и дават погрешни непоискани съвети.
Аз съм нямала никакви проблеми с кърмата. Също родих секцио, но лактация имах още от 7-ми месец на бременността, та кърмя от ден първи. Първия един месец доизцеждат след всяко хранене (понякога нямаше дори капка), защото тогава бебето е малко, уморява се бързо, заспива, а реално нуждите му с всеки изминал ден нарастват и аз просто исках да си подпомогна лактацията. Не съм дохранвала - колкото изяла, толкова. А и Бебата до ден днешен не може и не пие от шише, само си играе с биберона. Кърмех на 3 часа в началото, но бързо минах на поискване, защото за мен и за бебето беше по-приятно и спокойно. А и не знам как като изяжда веднъж 100 гр, а друг път 50 гр, все трябва да "чака" по 3 часа. Ама, това си е моя логика, де. През нощта не съм кърмила никога, защото дъщеря ми си спи по 7-8 часа от самото начало. Правех по едно цедене през първия месец и после престанах, не съм имала проблеми.
Бебешок ти е писала, аз също те съветвам да слагаш на гърда по всяко време, дори и през половин час. Може да е досадно и уморително, но е ползотворно.
Всеки месец бебето качва различно и това е нормално. През първия месец Я. качи почти 1400 гр, последващите по 600-700, сега пак е с кило отгоре. 130 гр за седмица не е малко, не се стряскай. Аз имам и подкрепата на педиатърката в това начинание, давала ми е добри съвети - разбира се, аз си отсявам информацията.
Ако наистина смяташ, че имаш нужда, свържи се с консултант - може да ти даде безценни съвети, а и ще се почувстваш по-спокойна и уверена.
Спокойствие, упоритост и скорошни добри резултати!