Нани, моята акушерка твърди, че на по-едрите бебета не им стига коластрата. Не знам дали е така, но синът ми се скъса от рев първите дни в болницата и си мисля, че беше от глад. Дъщеря ми беше сравнително леко бебе и много малко е плакала. Второто ми раждане беше при въпросната акушерка. Иначе имаме бебе в семейството, което се роди почти пет килограма и майката е предупредена, че това дете ще иска много да яде. Само на кърма е, вече е на 3,5 месеца и си яде на два часа (включително и през нощта).
За фигурата ще цитирам Кейт Уинслет, която е майка на три деца. Тя казва, че тялото й не е същото след три раждания и няма как да е. Просто го е приела и това не й пречи на работата.
Няма жена, която след три месеца да си е възвърнала формата отпреди раждането. Просто няма. Колкото и да ни убеждават за разни манекенки и не знам какви още, може и да има една, която да е късметлийка и цял живот да е спортувала и евентуално с цял ден спорт (без да кърми и с триста бавачки), да е влязла във форма. Но това са изключително редки случаи. А и на нея това й е работата - да изглежда добре. Не да гледа бебе и да върти домакинство, а да изглежда добре. На пръв поглед се сещам за Хайди Клум, колкото и да ми е неприятна. Бъди търпелива! В повечето случаи отнема година. Спортът, разбира се, помага, но не е панацея. За спорт и кърмене не мога да се изкажа по-конкретно, защото моите не са кърмени дълго. Успех и с двете! П.С. Аз не съм супер дисциплинирана, но вече съм загубила надежда, че някога пак ще имам плосък корем. Ами, останаха ми две-три кила и всичко на корема. Една година след първото раждане пробвах панталони и поли, раздадох повечето от тях. Купих си нови. След второто раждане пораснах с още един размер на корема. И е супер тъпо, защото не мога да си намирам дрехи (краката ми са слаби, но съм като кенгуру).